100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Apple TV+ dit najaar al in Nederland

Woensdag 27 maart 2019 2 minuten en 43 seconden leestijd
Laatste update: Maandag 25 mei 2020

Apple TV+ dit najaar al in Nederland

Maakte we gisteren (26 maart jl.) al bekend dat het niet zo heel lang meer gaat duren voordat Disney met haar eigen streaming dienst komt. Inmiddels heeft ook Apple haar eigen streamingdienst Apple TV+ aangekondigd.

Wanneer Disney+ beschikbaar komt op de Nederlandse markt is nu nog niet bekend. Disney heeft aangegeven voor het einde van het jaar in Amerika te starten met Disney + en de geruchten gaan dat Nederland voor die tijd al aan de beurt is. Je leest er meer over in ons blog Disney+ komt eraan.

En nu dus de aankondiging van Apple. Zover nu bekend zal Apple in het najaar starten met het aanbieden van Apple TV+. Dit zal in meer dan honderd landen zijn. Nederland lijkt daar ook bij te horen.

Wat kun je zien op Apple TV+?

Je kunt met Apple TV+ live naar tv-zenders kijken, maar zij gaan ook exclusieve content aanbieden. Zo gaan Jennifer Aniston, Reese Witherspoon en Steve Carell de hoofdrol spelen in de serie The morning show. Ook worden de series Little Amerika en See speciaal voor Apple TV+ opgenomen en kun je nieuwe afleveringen van de Steven Spielberg serie, Amazing Stories gaan zien.

Eddy Cue, de senior vice president van Apple geeft aan dat ze tot hun grote vreugde de crème de la crème van de tv- en filmwereld hebben weten te strikken voor hun streamingdienst. Abonnees van Apple TV+ kunnen straks films en series van topkwaliteit gaan bekijken.

Meer informatie over de kosten voor Apple TV+ en wanneer deze streamingdienst beschikbaar komt volgt later dit jaar. Wel is al bekend dat je het Apple TV+ abonnement kan delen met het hele gezin.

Een nieuwe Apple TV-app

Apple TV heeft ook aangekondigd dat er binnenkort een nieuwe Apple TV-app aan komt. Deze is vanaf mei 2019 al beschikbaar. Kijkers vinden in de nieuwe Apple TV-app een uitgebreid aanbod aan tv-series, sportuitzendingen, films en nieuwsprogramma’s. Je kunt de Apple TV-app gebruiken op je iPad, iPhone, Apple TV, Mac, Smart tv of op andere streamingdevices. Abonneer je op nieuwe Apple TV Channels en betaal alleen voor de kanalen die jij wilt zien. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar Showtime enStarz, HBO of CBS All Access, maar ook naar nieuwe diensten zoals MTV Hits. Dit aanbod zal wereldwijd steeds verder uitgebreid worden.

De nieuwe Apple TV-app biedt een gepersonaliseerd aanbod afgestemd op de content die je graag kijkt via de apps en diensten die je nu al gebruikt. Je krijgt tips en aanbevelingen op maat voor de films en tv-series van meer dan 150 streamingdiensten zoals Amazon Prime en Hulu, maar ook van betaalzenders zoals PlayStation Vue en Canal+.

Op dit moment kun je al honderdduizenden tv-series en films in de iTunes Storen kopen of huren. Deze verhuizen allemaal naar de Apple TV-app.

Zoals gezegd komt de Apple TV-app in mei beschikbaar. Eigenaren van een iPad, iPhone en/of Apple TV ontvangen in mei een gratis software-update. In het najaar komt er ook een app beschikbaar voor op je Mac. Daarnaast komt de Apple TV-app vanaf dit voorjaar beschikbaar voor Smart tv’s van Samsung. In de toekomst  zal dit ook mogelijk zijn op devices van onder andere Sony, LG en Amazon Fire TV.

Ongestoord en zonder haperingen genieten van alles wat Apple TV+ en de nieuwe Apple TV-app jou straks te bieden hebben? Zorg dan voor een betrouwbare internetverbinding. Met onze postcodecheck ontdek je binnen een minuut wat de mogelijkheden zijn op jouw adres.

Bron: Apple

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.