100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Halen de Oranjevrouwen vanavond de WK finale?

Woensdag 03 juli 2019 2 minuten en 16 seconden leestijd
Laatste update: Maandag 25 mei 2020

Halen de Oranjevrouwen vanavond de WK finale?

Kijk jij ook naar alle wedstrijden van onze leeuwinnen? Moest het WK voor vrouwen eerst nog een beetje op gang komen. Inmiddels kleuren steeds meer Nederlandse straten oranje en worden de wedstrijden van Oranje erg goed bekeken.

WK vrouwenvoetbal

Vrijdag 7 juni ging het WK vrouwenvoetbal van start in Frankrijk. Onze Oranjeleeuwinnen kwamen dinsdag 11 juni voor het eerst het veld op in Le Havre. Daar is het waar de zegentocht begon. Met hier en daar wat geluk, maar ook een sterke wedstrijd tegen Italië staat Nederland op woensdag 3 juli in de halve finale!

De dames voetballen vanavond tegen Zweden. Dat het spannend gaat worden is wel zeker. Door bij de top 4 te eindigen hebben de Oranjeleeuwinnen al een ticket voor de Olympische Spelen van Tokio in 2020 te pakken. Een plek in de finale komende zondag zou het natuurlijk afmaken.

De WK wedstrijden van zowel de vrouwen als de mannen worden traditiegetrouw voorafgegaan aan een Oranje-parade vanaf de fanzone naar het stadion. Helaas zal die er deze wedstrijd niet zijn. Reden daarvan is dat de afstand tussen de fanzone en het stadion bijna 20 kilometer is. Voor zo’n lange parade moeten meerdere straten worden afgezet en dat blijkt toch te lastig te zijn.

Kijk jij vanavond de halve finale?

Zit jij vanavond ook op het puntje van je stoel? Wij in ieder geval wel. De wedstrijd gaat om 21:00 uur van start. Je kunt deze live bekijken op NPO1.

Ben je al aan het genieten van je vakantie of kijk je liever online? Via NPO Start en nos.nl kijk je in alle EU-landen naar de wedstrijd tussen Nederland en Zweden. Dit kan ook via de mobiele apps van onder andere KPN, T-Mobile en Ziggo.

Even geen tv in de buurt? Je kunt de gehele wedstrijd ook live volgen via NPO Radio 1.

Finale WK voetbal

Wanneer Oranje vanavond wint, staan zij zondag 7 juli in de finale. Deze finale spelen zij dan tegen Amerika, zij wonnen hun halve finale 2 juli jl. tegen Engeland. De WK finale wordt om 17:00 uur gespeeld in het Stade de Lyon.

Dat een finale tussen Oranje en Amerika een spannende wedstrijd gaat worden lijkt wel zeker. Sinds de start van het WK vrouwenvoetbal in 1991 hebben de Amerikanen al vier keer eerder in de finale gestaan. Drie van die wedstrijden werden door Amerika gewonnen.

Verliezen de dames vanavond, dan komen zij ook nog een keer in actie. In dat geval gaan zij op zaterdag 6 juli de strijd aan met Engeland voor de derde plaats op het WK. Deze wedstrijd start ook om 17:00 uur en wordt gespeeld in Nice.

Niets missen van het WK?

Wil je niets missen van het WK vrouwenvoetbal? Hou je agenda dan leeg voor vanavond en komend weekend. En zorg voor een goede tv en internet-verbinding.
Met onze postcode check ontdek je binnen een minuut de mogelijkheden voor internet en tv op jouw adres en hoef je niets meer te missen.

Postcode
Huisnummer
Toevoeging
 

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.