100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Mis niets van de Tour de France 2019

Dinsdag 09 juli 2019 3 minuten en 0 seconden leestijd
Laatste update: Dinsdag 26 mei 2020

Mis niets van de Tour de France 2019

Het zijn drukke tijden op sportgebied. Op Wimbledon wordt nog volop getennist, de finale van het WK vrouwenvoetbal is afgelopen zondag gespeelt en zaterdag 6 juli is de 106e editie van de Tour de France van start gegaan.

Ondanks dat de Tour de France ook wel de Ronde van Frankrijk wordt genoemd, is deze van start gegaan in Brussel. De openingsrit ging voor Nederland gelijk goed van start. Mike Teunissen pakte de ritzege en de gele trui. Dat een Nederlander in het geel rijdt is heel bijzonder, want de laatste keer is al 30 jaar geleden.

En Teunissen bleef nog even in het geel want zondag won zijn ploeg Jumbo-Visma de ploegentijdrit.
Inmiddels is de tour op Frans grondgebied aangekomen. De komende weken kunnen we gaan genieten van wat Teunissen en de rest van de renners ons gaan brengen tot zondag 28 juli met de finish op de Champs-Élysées.

De Tour de France live op tv

Zit jij de komende weken ook voor de tv en mis je geen rit? De spannende bergetappes en mooie beelden van het Franse platteland. Op de NPO1 en het Belgische Sporza worden alle etappes zonder reclameonderbreking uitgezonden. Je kunt ook op Euro Sport naar de tour kijken, maar daar wordt de rit wel onderbroken door reclame. Gelukkig doen ze dat niet op de meest spannende momenten van de race.

Wanneer je liever luistert naar de Tour de France kan dat ook. Iedere middag vanaf 14:00 uur wordt Radio Tour de France uitgezonden op NPO Radio 1.

Vakantieplannen tijdens de Tour de France?

Ga je op vakantie en wil je ook vanaf je vakantieadres naar de Tour de France kijken? Dat kan! Dankzij het verbod op GEOblocking kun je nu in de gehele EU kijken via de tv-app van jouw internet provider. Zo heeft Ziggo de Ziggo Go app, KPN de iTV app en T-Mobile de TV Anywhere app.
Wil je meer weten over het verbod op GEOblocking? Je leest er alles over in ons blog Deze zomer formule 1 kijken op de camping?

En ook luisteren kan buiten Nederland met onder andere de app van NPO Radio 1.

’s Avonds nagenieten van de tour de France?

Terwijl de renners hun rust proberen te pakken voor de etappe van de volgende dag blijf jij ook ’s avonds in de Tour de France sfeer. Je kunt iedere dag om 22:15 uur naar De avondetappe kijken op NPO 1. Dione de Graaff en Herman van der Zandt nemen, samen met hun gasten, de dag met je door op authentieke Franse plekjes.

Ook op de commerciële is er aandacht voor de Tour de France. Op RTL 7 kijk je dagelijks om 20:25 uur naar Tour du jour. Presentator Bart Nolles en vaste gast Michael Boogerd praten met wisselende gasten over de etappe van die dag. Filemon Wesselink volgt de tourkaravaan en komt met reportages en interviews vanuit Frankrijk. Tour du jour wordt live uitgezonden vanaf het terras van Café De Huiskamer in Breda. Wanneer je de uitzending hebt gemist kun je diezelfde avond rond half 12 kijken naar de herhaling.

Op België één neemt Karl Vannieuwkerke je iedere dag om 21:15 uur mee terug naar de tourrit van die dag. Dit doet hij samen met wisselende gasten. Sammy Neyrinck komt dagelijks met een reportage vanuit het peloton. Daarnaast is er veel aandacht voor al het moois dat Frankrijk te bieden heeft.

Internet en tv

Wil je niets missen van de Tour de France en zonder haperingen naar alle etappes kijken? Dan is een goede internetverbinding belangrijk. De tv-pakketten van al onze internet providers bevatten NPO 1. Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn op jouw adres? Doe nu de postcode check en je ontdekt alle mogelijkheden voor internet en tv binnen een minuut en kunt op een makkelijke manier internet vergelijken.

Postcode
Huisnummer
Toevoeging
 

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.