100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Gerucht: KPN vindt dat Hi teveel KPN Mobiel Kannibaliseert.

Vrijdag 14 juni 2013 0 minuten en 59 seconden leestijd

Gerucht: KPN vindt dat Hi teveel KPN Mobiel Kannibaliseert.

KPN zou een andere koers willen varen met Hi omdat het dochtermerk te veel in het vaarwater van KPN Mobiel zit. Als dit niet mogelijk blijkt verdwijnt het merk Hi mogelijk helemaal.

Allaboutphones brengt dit naar buiten op basis van informatie die KPN afgelopen donderdag vrijgaf tijdens een strategiesessie. KPN wil een nieuw strategisch plan ontwikkelen voor Hi waardoor het dochtermerk zich meer gaat onderscheiden ten opzichte van KPN mobiel. KPN vindt dat Hi nu het hoofdmerk teveel kannibaliseert. Als dit plan niet naar tevredenheid van de directie kan worden doorgevoerd dan zou het volledig stoppen met Hi een gevolg kunnen zijn.

De directeur consumentenmarkt van KPN, Joost Farwerck, heeft tijdens de sessie bekend gemaakt dat de telecomprovider in het eerste kwartaal van 2014 het 4G-netwerk verder wil uitrollen. Daarmee lijkt KPN iets voor te liggen met de uitrol. KPN sprak begin dit jaar al van een landelijke dekking ‘binnen afzienbare tijd’ maar nu werd het tweede kwartaal van 2014 aangeduid als termijn.

De bewuste strategiesessie staat op internet. Eric Vercouteren, die verantwoordelijk is voor het 4G netwerk bij KPN, maakt bekend dat de telecomaanbieder momenteel in Nederland een dekking van 50 procent heeft en dat dit eind van het jaar 80 procent moet zijn. Daarna volgt in het eerste kwartaal van 2014 volledige landelijke dekking. Het veranderen van de koers van Hi wordt in de sessie niet met zoveel woorden gezegd.

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.