100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Ziggo maakt plaats voor het netwerk van de toekomst

Donderdag 26 september 2019 1 minuut en 0 seconden leestijd
Laatste update: Maandag 25 mei 2020

Ziggo maakt plaats voor het netwerk van de toekomst

Slecht een klein deel van alle klanten van kabelbedrijf Ziggo kijkt nog naar analoge televisie. Het aantal klanten dat nog wel tv kijkt via de inmiddels verouderde beeldkwaliteit analoog, is deze week nog verder afgenomen.

Het gaat er hierbij niet om of klanten van Ziggo wel of niet analoge tv willen blijven kijken. Na een zomerstop gaat Ziggo beginnen met de laatste fase van de uitfasering van analoge tv. Het is dus een gedwongen afscheid. In de regio Eindhoven is 24 september analoge tv uitgezet en kun je als Ziggo-klant alleen nog digitale tv kijken. Dit biedt veel voordelen voor klanten. De beeldkwaliteit is bij digitale tv beter dan bij analoog en het digitale zenderpakket biedt klanten de mogelijkheid om naar meer zenders te kunnen kijken.

Ziggo Sport

Onder het digitale zenderaanbod vind je ook sportkanaal Ziggo Sport. Via deze zenders kan je naar buitenlandse voetbalwedstrijden en de Formule 1 met Max Verstappen kijken. Ziggo zette eerder al in meerdere gebieden analoge tv uit. Dit is in regio’s Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

Netwerk van de toekomst

Er is natuurlijk een reden voor het uitzetten van analoge tv. Door het uitzetten van analoge tv wordt er veel bandbreedte bespaard. Vanaf 2020 wordt deze bandbreedte ingezet voor de technische inrichting van ‘het netwerk van de toekomst’. Dit is voordelig voor Ziggo en zijn klanten. Door dit netwerk kan Ziggo sneller, stabieler en minder storingsgevoelig internet leveren.

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.