100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Onbeperkte mobiele provider Robin blokkeert gebruikers bij misbruik

Woensdag 19 juni 2013 0 minuten en 50 seconden leestijd

Onbeperkte mobiele provider Robin blokkeert gebruikers bij misbruik

Protestprovider Robin Mobile biedt onbeperkt internet aan maar sluit wel klanten die de algemene voorwaarden overtreden zonder waarschuwing af. In de afgelopen twee weken is dat twee keer gebeurd.

Tweakers schrijft dit na een interview met Robin-oprichter Wilfried Pottier. De reden om tot dit plotselinge afsluiten over te gaan is volgens Pottier het gebruiken van de Robin-simkaart in een dongle voor laptops.

Robin heeft in de voorwaarden staan dat een simkaart alleen in smartphones of tablets mag worden gebruikt. Misbruik is volgens de provider vrij makkelijk op te sporen zijn met als gevolg een directe en definitieve afsluiting.

Klanten die dag en nacht de Robin-verbinding gebruiken overtreden ook de algemene voorwaarden, zij krijgen echter wel eerst een waarschuwing. Pas als daar niet op wordt gereageerd volgt afsluiting.

Robin geeft aan geen limieten of andere gebruiksvoorwaarden te hebben, zo is het downloaden van bittorrent-bestanden wel toegestaan. Wat dus wel verboden wordt is continue gebruik of gebruik in een dongle. Ook is het niet toegestaan om de telefoon of tablet met Robin-simkaart als publieke hotspot te gebruiken.

Robin biedt sinds 1 juni het onbeperkte mobiele internet, bellen en smsen aan voor €39,95 per maand. Hiervoor wordt het KPN netwerk gebruikt.

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.