100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

OR XS4ALL sleept KPN voor de rechter

Donderdag 24 oktober 2019 1 minuut en 40 seconden leestijd
Laatste update: Maandag 25 mei 2020

OR XS4ALL sleept KPN voor de rechter

Maandag 21 oktober komt het nieuws naar buiten dat XS4ALL moederbedrijf KPN daadwerkelijk voor de rechter sleept. Waarom wil de OR dit en is er misschien nog een plan B om een eventuele opheffing te voorkomen? Je leest het in dit bericht.

Op donderdag 19 september vertelde we je dat KPN heeft besloten om te stoppen met dochteronderneming XS4ALL ondanks felle protesten van klanten en op afraden van de OR. Op dat moment was het enige wat de OR nog kon doen, KPN voor de rechter slepen. En dat is wat de OR nu gaat doen.

KPN en XS4ALL

In 1988 heeft KPN, XS4ALL overgenomen. KPN heeft toen beloofd het karakter en imago van de provider te behouden. Toch heeft KPN in januari besloten om het merk op te heffen. Sinds dat KPN dit bekend heeft gemaakt, zijn de merken in een strijd verwikkeld geraakt. Het karakter en de belangen verschillen te veel van elkaar volgens de OR.

OR

De OR vindt dat KPN het samenvoegingsplan niet goed heeft onderbouwd. Ook sluit dit plan niet aan op de afspraken die eerder zouden zijn gemaakt over de onafhankelijkheid van XS4ALL en zou KPN zijn uitgegaan van verouderde onderzoeken. De ondernemingsraad (OR) gaat in beroep tegen het besluit om XS4ALL op te heffen. De rechter moet nu gaan kijken naar de vraag of de plannen van KPN om het merk op te heffen en de provider op te laten gaan in het moederbedrijf kunnen doorgaan of niet. Ook overweegt de OR van XS4ALL om nog een afzonderlijke procedure te starten voor een onderzoek naar KPN over een mogelijk wanbeleid naar XS4ALL.

Plan B

De onrust bij XS4ALL groeit met de dag na alle uitspraken van KPN. Hiervoor is een actiecomité opgericht genaamd: XS4ALL Moet Blijven. Dit actiecomité gaat kijken naar andere mogelijkheden en denkt nu aan een Plan B. Plan B houdt in dat er een nieuwe provider wordt opgericht voor het aanbieden van vaste diensten zoals tv en internet. Deze provider zou dan het DNA krijgen van XS4ALL. Binnenkort brengt het actiecomité meer naar buiten over de plannen en de hieraan gekoppelde crowdfunding om voldoende geld binnen te halen voor het oprichten van een nieuwe provider.

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.