100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

XS4ALL is klaar voor Plan B!

Vrijdag 08 november 2019 1 minuut en 29 seconden leestijd

XS4ALL is klaar voor Plan B!

Op donderdag 24 oktober vertelde we je al een klein beetje over Plan B nadat XS4ALL, moederbedrijf KPN voor de rechter sleepte. Maar ondanks de protesten van meer dan 54.000 mensen gaat XS4ALL verdwijnen. Tijd om Plan B in te schakelen!

In januari 2019 maakte KPN bekend om te stoppen met dochteronderneming XS4ALL. Op donderdag 19 september maakt KPN, ondanks protesten van klanten van XS4ALL, bekend om definitief te stoppen met XS4ALL. De OR van XS4ALL was het hier duidelijk niet mee eens en sleepte KPN voor de rechter wegens het niet goed onderbouwen van het samenvoegingsplan van KPN en XS4ALL. Ook zou dit plan niet aansluiten op eerder gemaakte afspraken. De OR ging hierdoor in beroep tegen KPN.

Waarom Plan B?

De onrust bij XS4ALL blijft groeien en daarom besluiten ze om een actiecomité op te richten. Dit actiecomité heet: XS4ALL moet blijven. Ze gaan kijken naar andere mogelijkheden om XS4ALL te behouden. Plan B houdt in dat er een nieuwe provider wordt opgericht met het DNA van XS4ALL. Om deze plannen te realiseren, is er een crowdfunding opgericht. Hiermee willen ze voldoende geld ophalen om een nieuwe provider op te richten.

Tijd voor Plan B!

De crowdfunding actie is een groot succes. Er was minimaal €1.250.000 nodig om een nieuwe provider op te zetten. Op dit moment staat er al €2.500.000 op de teller en is het dus tijd voor Plan B. Met het geld kan er een nieuwe provider worden gelanceerd. Een provider waarbij klanten van andere providers en uiteraard de klanten van XS4ALL, terecht kunnen. De nieuwe provider staat voor een vrij, open en toegankelijk internet voor iedereen, waarbij veiligheid, privacy en kwaliteit de kernwaarden zijn.

Wanneer start de nieuwe provider?

De planning is op dit moment om in het eerste kwartaal van 2020 van start te gaan met het aansluiten op internet. De aansluitingen zullen gaan over koperdraad (DSL) en glasvezel. Daarnaast is de ambitie ook om televisie en VolP diensten (bellen) aan te bieden.

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.