100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Netflix komt naar Nederland

Zaterdag 22 juni 2013 1 minuut en 5 seconden leestijd

Netflix komt naar Nederland

Netflix heeft aangekondigd eind 2013 naar Nederland te komen. Het is vanaf dan mogelijk om online videodiensten van Netflix af te nemen. De prijs hiervan zal €7,99 per maand zijn.

De eerste maand zal de dienst gratis zijn en kan de klant direct Hollywood-content, lokale programma’s, wereldwijde tv-series en films en de Netflix Original Series zoals ‘House of Cards’ en ‘Arrested Development’ kijken wanneer  de klant maar wil en waar de klant ook is met tablet, telefoon, tv, gameconsoles en computers.

De prijs van €7,99 geldt als je niet met meer dan twee apparaten tegelijk gebruik maakt van Netflix. Wil je tot vier apparaten tegelijk kunnen gebruiken wordt de prijs €11,99 per maand. Een woordvoerder van Netflix wil de prijzen nog niet bevestigen en geeft aan dat er geen conclusies moeten worden getrokken uit prijzen die in consumententesten worden genoemd.

Nederland is het zevende Europese land waar Netflix zich zal vestigen. Het is nu al onder andere in het Verenigd Koninkrijk en Zweden mogelijk om gebruik te maken van Netflix. Het bedrijf is actief in veertig verschillende landen en heeft een abonneebestand van 36 miljoen. De prijs verschilt enigszins in de verschillende Europese landen: In Ierland kost het per maand €6,99 terwijl het in Denemarken 79 Kronen kost, dit is omgerekend €10,60.

Hoe groot het aanbod in Nederland zal worden is nog niet duidelijk; gebruikers in de Verengde Staten hebben momenteel veel meer keuze dan andere landen waar de videodienst actief is.

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.