100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

UPC en Ziggo gaan Wifi netwerk delen

Donderdag 27 juni 2013 0 minuten en 55 seconden leestijd

UPC en Ziggo gaan Wifi netwerk delen

Zoals reeds verwacht gaan UPC en Ziggo hun nieuw op te zetten wifi-netwerken delen. Dit zal het mogelijk maken dat klanten van zowel UPC als Ziggo door heel Nederland draadloos kunnen internetten.

Ziggo is als eerste begonnen met de uitrol van een eigen wifi-netwerk via de routers die al bij klanten staan. Bij de aankondiging van Ziggo dat deze routers zullen worden opengesteld voor draadloos internet voor alle klanten werd al gezinspeeld op een samenwerking tussen Ziggo en UPC.

Ziggo wil overal waar het bedrijf dekking biedt publieke wifi aanbieden aan zijn klanten. Hiervoor wordt een gereserveerd stukje op de routers van andere klanten gebruikt. UPC maakt vorige week bekend ook zijn routers open te stellen voor wifi. Via deze wifi-spots kunnen Ziggo klanten die hun eigen router ook hebben opengesteld voor anderen, gebruik maken van modems van andere Ziggo klanten. Doordat Ziggo en UPC gaan samenwerken kunnen Ziggo klanten straks ook gebruik maken van de wifi-modems van UPC klanten.

In April melde Ziggo al dat het binnen afzienbare tijd bel- en data abonnementen wil aanbieden via het netwerk dat het bedrijf gaat uitrollen. Toen werd ook al bekend dat Ziggo in gesprek was met UPC over een samenwerking. Door deze samenwerking krijgen Ziggo en UPC de kans om zich in het vaarwater van KPN te begeven.

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.