100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

XS4ALL ontslaat een derde van het personeel

Donderdag 27 juni 2013 0 minuten en 59 seconden leestijd

XS4ALL ontslaat een derde van het personeel

XS4ALL krimpt met een ingrijpende reorganisatie het eigen personeelsbestand op het hoofdkantoor met een derde in.

Er gaan in totaal zestig arbeidsplaatsen verloren. Door de zwaar tegenvallende internet- en televisiemarkt verkeert het bedrijf in moeilijke omstandigheden en wil het met een herinrichting terug naar een ‘plattere, meer wendbare organisatie’.

De ondernemingsraad en vakbonden zijn op de hoogte en het personeel op het hoofdkantoor in Amsterdam is vanmorgen om 9:30 ingelicht. Moederbedrijf KPN-woordvoerster Patrice zegt in een reactie aan Webwereld het volgende: “Dit voorgenomen besluit ligt nu bij de OR, die daar zorgvuldig naar gaat kijken. Wij hopen dat er zo snel mogelijk duidelijkheid is voor iedereen.”

De reorganisatie zal zo geleidelijk mogelijk verlopen, zegt KPN. Dit houdt in dat tijdelijke contracten niet worden verlengd maar daarnaast worden gedwongen ontslagen niet uitgesloten. Om welke functies het gaat is nog niet duidelijk maar Patrice bevestigt wel dat alle ontslagen op het hoofdkantoor in Amsterdam zullen vallen.

In een persmededeling van de provider wordt het volgende gezegd: “Met deze ingreep wil de provider weer optimaal georganiseerd zijn, gericht op groei. Daarbij wordt teruggegrepen op de aspecten waar XS4ALL 20 jaar geleden ook bekend om is geworden: focus op de klant en uitmuntende service, waarbij innovatie en digitale vrijheid hoog in het vaandel staan.”

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.