100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Providers beloven beter bereik mobiel internet

Donderdag 04 juli 2013 0 minuten en 55 seconden leestijd

Providers beloven beter bereik mobiel internet

T-Mobile en KPN hopen door het gebruik van de 900MHz-frequentie het bereik van hun 3G netwerken te verbeteren.

Maandag bevestigde KPN dat het bedrijf de lagere 900MHz frequentie wil gebruiken om de ontvangst van zijn 3G-netwerk te verbeteren. T-Mobile heeft deze plannen al langer. Of Vodafone dit ook wil is nog niet bekend.

De 900MHz frequentie was eerst gereserveerd voor het tragere 2G-netwerk maar sinds maandag mag de frequentie ook voor 3G-signalen gebruikt worden. Doordat 3G nu ook van deze frequentie gebruik mag maken neemt het bereik met name binnen gebouwen toe. Gezien de beperkte capaciteit van de 900MHz-band blijven de providers ook gebruik maken van de huidige 1200MHZ-frequentie.

In Alkmaar loopt momenteel al een proef van KPN met de nieuwe 3G-frequentie. KPN hoopt dat ‘veel mensen’ tegen het eind van dit jaar hier gebruik van kunnen maken. Smartphones met ondersteuning voor de lagere frequentie zullen het 900MHz signaal automatisch benutten als het beschikbaar is. Gebruikers hoeven hier zelf dus niets voor te doen.

KPN heeft ook bekend gemaakt dat het bedrijf het huidige 2G netwerk wil verbeteren door gebruik te maken van ‘gesynchroniseerde frequentiesprongen’. Hierbij schakelen zendmasten en telefoons samen heen en weer tussen verschillende frequenties.

 

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.