• 100% onafhankelijk 100% onafhankelijk
  • 100% Gratis 100% Gratis
  • Gratis helpdesk!
    Gratis helpdesk!
    Bel 088 3232 032
Filters
Algemeen
Toon resultaten
Mobiel abonnement bij
Kosten per maand
tot €
Contractduur
Levertijd
Providers
Internet
Downloadsnelheid
Mb t/m
Mb
Uploadsnelheid
Mb t/m
Mb
Verbindingstype
Internet extra
TV
Favoriete zenders
TV Extra
Bellen
Bellen extra
Toon resultaten

KPN begint proef met minizendmasten

Maandag 16 september 2013 0 minuten en 51 seconden leestijd

KPN begint proef met minizendmasten

KPN begint met het vergroten van de capaciteit van het netwerk door ‘mini-zendmasten’ te plaatsen, dit in navolging van Vodafone. Doordat deze ‘small cells’ per mast een kleiner gebied bedienen kunnen er meer mensen op een locatie een hogere datasnelheid halen.

KPN claimt op een bepaalde locatie een verdubbeling van de capaciteit te krijgen door de minizendmasten en wil de masten mogelijk op grote schaal inzetten. Het lijkt erop dat de provider de masten test tijdens festivals zoals Parkpop in Den Haag en Appelpop in Tiel. De masten zijn vierkant en kunnen op allerlei plekken in het straatbeeld worden gezet.

Waar grote masten niet genoeg capaciteit hebben kunnen de mini-zendmasten van pas komen. Zoals bijvoorbeeld op plekken waar het eenmalig of structureel erg druk is. De minizendmasten van KPN lijken erg op de ‘privé-zendmasten’ van Vodafone die klanten tegen betaling thuis kunnen gebruiken. KPN is dan ook niet de eerste die met de kleine masten test, Vodafone doet dit ook al. T-Mobile heeft ook mini-zendmasten maar gebruikt deze alleen voor grote zakelijke klanten.

Providers zoeken steeds meer middelen om het mobiele internet niet te laten uitvallen op drukke momenten. Onder andere KPN en T-Mobile proberen dit ook via Wifi, zodat dataverkeer niet via het mobiele netwerk loopt.

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.