100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Kabelinternet binnen enkele jaren nog 20 keer sneller volgens Ziggo

Woensdag 25 september 2013 1 minuut en 2 seconden leestijd

Kabelinternet binnen enkele jaren nog 20 keer sneller volgens Ziggo

Volgens Paul Hendriks (CTO van Ziggo) is het einde van de technische mogelijkheden van de coaxkabel nog niet in zicht. Zo zou het kabelinternet nog twintig keer sneller kunnen.

Overstappen naar glasvezel vanaf de kabel is voor de consument één van de belangrijkste redenen voor sneller internet. Naast internet biedt glasvezel ook telefonie en televisie. Wel is er over het beeldkwaliteit van televisie via glasvezel door een groot deel van de klanten grote kritiek. Aangezien bandbreedte via glasvezel niet een noemenswaardige rol speelt, hebben de grootste aanbieders van televisie via glasvezel de zenders in mindere beeldkwaliteit als kabelbedrijven.

TWINTIG KEER SNELLER
Paul Hendruks (CTO van Ziggo) stelt dat binnen enkele jaren de internet snelheid van internet over de kabel met twintig keer een hogere sneldheid aangeboden kan worden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van 'DOCSIS 3.1', op dit moment wordt er nog 'DOCSIS 3.0' gebruikt door de kabelbedrijven in Nederland. Waarbij UPC de hoogste snelheid levert met 200 Mbps.

Met een extra investering kunnen kabelbedrijven met de huidige techniek de snelheid van het internet tot 1 Gbps verhogen. Als in 2016 'DOCSIS 3.1' wordt gelanceerd, kan er een internetsnelheid tot 3 Gbps geleverd worden door de kabelbedrijven. Dat is volgens de Chief Technical Officier van Ziggo, Paul Hendriks vooral van belang voor consumenten die op snelle termijn altijd en overal toegang willen tot tv en video content. Door de nieuwe techniek kan niet alleen de download maar ook de upload snelheid verhoogd worden.

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.