• 100% onafhankelijk 100% onafhankelijk
  • 100% Gratis 100% Gratis
  • Gratis helpdesk!
    Gratis helpdesk!
    Bel 088 3232 032
Filters
Algemeen
Toon resultaten
Mobiel bellen bij
Kosten per maand
tot €
Contractduur
Levertijd
Providers
Internet
Downloadsnelheid
Mb t/m
Mb
Uploadsnelheid
Mb t/m
Mb
Verbindingstype
Internet extra
TV
Favoriete zenders
TV Extra
Bellen
Bellen extra
Toon resultaten

Tele2 wil voor Televisie en het aanvoersignaal van glasvezel een eigen aanbod

Donderdag 26 september 2013 1 minuut en 2 seconden leestijd

Tele2 wil voor Televisie en het aanvoersignaal van glasvezel een eigen aanbod

Met een eigen televisie aanbod via het glasvezelnetwerk van Reggefiber wil Tele2 minder afhankelijk worden van KPN in de toekomst.

Tele 2 wil om de televisie diensten toegankelijker en aantrekkelijker te maken de downloadsnelheid van haar klanten verhogen in de komende jaren, hierbij gaat Tele2 wel nauwer samenwerken met KPN. Tele2 stapt van het eigen ADSL2+ netwerk af in de toekomst en gaat via KPN VDSL diensten inkopen. Hierdoor zal de minimale download snelheid verhogen.
In 2014 wil Tele2 de download snelheid van 30 Mbps aanbieden bij meer dan 45 procent van haar klanten. Dit percentage moet tot 70 procent gegroeid zijn een jaar later.

EIGEN TELEVISIE DIENSTEN VIA HET GLASVEZEL NETWERK

Op het netwerk van Reggefiber is er een beperkte download snelheid. Tele2 wil zich van andere providers op het netwerk onderscheiden door eigen televisie diensten te gaan aanbieden. Nu maakt Tele2 gebruik van de televisie en radio diensten van Glashart Media, deze zijn gelijk aan veel andere aanbieders.
Voor kleinere aanbieders is het te duur om via eigen doorgifte afspraken en met een eigen aanvoersignaal zelfstandig televisie diensten aan te bieden. Als voordeel heeft Tele2 dat men dit al voor een langere tijd via koperdraad doet.

Het signaal van het glasvezel netwerk van Reggefiber dat door KPN en Glashart media gebruik worden, wordt kritisch benaderd door een deel van de gebruikers. De bandbreedte zou beperkt zijn en hierdoor is de beeldkwaliteit onvoldoende.

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.