100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Overzicht; Internet prijsverhoging 2021

Maandag 14 juni 2021 3 minuten en 16 seconden leestijd

Overzicht; Internet prijsverhoging 2021

Per 1 juli vindt er bij een aantal internetproviders een prijsverhoging plaats. Dit zijn Ziggo, KPN, XS4ALL, Delta, Online.nl & Solcon. Ben jij klant bij een van deze internetproviders? Dan heb jij een brief ontvangen over de prijsverhoging. Ben je benieuwd wat de prijsverhoging voor jou betekent? Lees dan snel verder!

Ziggo

Ziggo speelt een belangrijke rol in het verbinden van de samenleving. Om de netwerken sterk te houden investeert ze in haar netwerken en diensten. De eisen worden steeds hoger en investeren is noodzakelijk. Het datagebruik blijft groeien en er wordt met steeds meer apparatuur gebruik gemaakt van het internet. Het internet moet veilig blijven. Om het netwerk veilig te kunnen blijven ontwikkelen voert Ziggo een prijswijziging door.

De gemiddelde prijsverhoging van Ziggo is €1,43.

KPN

KPN is continu bezig met investeringen en veranderingen van het netwerk. Het is belangrijk dat het netwerk toekomstbestendig is en dat het veilig is. De prijzen van KPN gaan gemiddeld met €1,50 omhoog, behalve de prijzen van het Gigabit abonnement, die gaan namelijk met €7,50 omlaag.

Het zakelijke internet van KPN krijgt te maken met een soortgelijke verhoging.

Daarnaast gaan de tarieven voor KPN vast bellen omhoog per 1 augustus. Dit geldt niet voor de losse belabonnementen en voor bellen in combinatie met vast internet. De belbundels worden allemaal €1,- per maand duurder.

XS4ALL

Naast KPN verhoogt haar dochteronderneming XS4ALL ook haar prijzen. Dit doet ze met ongeveer €1,- tot €2,- per maand. De beltarieven bij XS4ALL blijven dit jaar gelijk en er zijn ook geen zenderwijzigingen of prijswijzigingen in aanvullende zenderpakketten.

Delta

Delta volgt ook met prijsverhogingen per 1 juli. Het gaat hoofdzakelijk om internetabonnementen en aanvullende tv-abonnementen. De prijs van de meeste abonnementen worden met ongeveer €1,- tot €2,50  verhoogt. Daarnaast gaat de internetsnelheid van de kabelinternet abonnementen omhoog. De snelheden worden als volgt:

 • Internet 50 mb wordt 75 mbit/s;
 • Internet 100 mb wordt 150 mbit/s;
 • Internet 150 mb word 300 mbit/s.
   

Solcon

Per 1 juli 2021 gaat Solcon ook de prijzen van de pakketten verhogen. Door het vele thuiswerken is er een enorme stijging in het internetverkeer. Met de tariefswijziging kan Solcon blijven investeren in de kwaliteit en veiligheid van haar netwerken.

De gemiddelde prijsverhoging bij Solcon is €1,75 per maand.

Online

De prijzen bij Online.nl gaan ook omhoog. Tussen de €2,- en €5,- per maand. De belangrijkste reden om de abonnementen te verhogen is het investeren in de kwaliteit van het netwerk. Dit komt vooral omdat klanten vaker online zijn om bijvoorbeeld thuis te werken. Investeringen zijn nodig om ook in de toekomst een stabiele internetverbinding te kunnen blijven leveren.

Kan ik overstappen naar een andere internetprovider?

Wanneer je bij een internetprovider zit die haar prijzen omhoog gooit zou het mogelijk kunnen zijn dat je vroegtijdig over kunt stappen. Dit kan wanneer de prijsstijging hoger is dan de inflatie. In dit geval kun je je contract kosteloos opzeggen. Weet je niet zeker of jij je contract kosteloos op kunt zeggen? Dan adviseren wij om even contact op te nemen met jouw huidige internetprovider. Zij kunnen dit voor jou controleren. Je kunt overstappen tot en met 30 juni, daarna moet je weer wachten tot je contract afloopt. Wil jij graag overstappen? Dan kun je bij ons de gratis postcodecheck doen om te kijken welke internetproviders er leverbaar zijn op jouw adres.

Welke internetproviders verhogen hun prijzen niet?

Niet alle internetproviders verhogen hun prijzen. De internetproviders die hun prijzen niet verhogen zijn:

 • Budget Alles-in-1:  De prijsverhoging van Budget Alles-in-1 vond afgelopen jaar plaats in september. Op dit moment staat er geen prijsverhoging gepland.  
 • Caiway verhoogt haar prijzen ook (nog) niet. Op dit moment heeft Caiway een hele mooie actie waar je de eerste 12 maanden internet hebt voor maar €35,- per maand!
 • T-Mobile heeft ook geen prijsverhoging op de planning staan. Je hebt nu tijdelijk 3 maanden geen aansluitkosten en 3 maanden korting.
 • Youfone is de laatste provider waar geen prijsverhoging is aangekondigd. Wanneer je nu bij Youfone een internet only pakket afsluit betaal je geen aansluitkosten.
   

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste berichten?

Volg ons dan via Social media! Wij zijn te vinden op FacebookInstagram en Twitter.