100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Providers kondigen prijsverhoging internet en tv aan

Dinsdag 21 mei 2019 4 minuten en 13 seconden leestijd

Providers kondigen prijsverhoging internet en tv aan

Traditiegetrouw verhogen internet providers in deze periode van het jaar hun prijzen. We zetten voor jou op een rij welke prijsverhogingen eraan zitten te komen.

Wanneer je te maken krijgt met een prijsstijging die hoger is dat de huidige inflatie dan heb je het recht om je abonnement zonder kosten te beëindigen. Dus ook wanneer je nog in je contractperiode zit heb je het recht om over te stappen naar een andere internet provider.

Met onze postcodecheck ontdek je binnen een minuut wat de mogelijkheden zijn op jouw adres en hoeveel je kunt besparen op je kosten voor internet en tv.

KPN

Vanaf 1 juni verhoogt KPN haar prijzen. De Internet, Internet & Bellen, Internet & TV Basis, Internet & TV en Internet & TV 4K pakketten gaan €1,- per maand omhoog. Wanneer je een ouder KPN-abonnement als Internet Instap, Internet Standaard, Alles-in-1 Instap, Alles-in-1 Standaard of Alles-in-1 Premium hebt stijgen de kosten zelfs met €3,50 per maand.
Daarnaast ga je meer betalen voor vaste telefonie. De belkosten per minuut gaan met €0,01 omhoog.

KPN investeert veel in de ontwikkeling van haar netwerk. Zo wordt glasvezel internet steeds verder uitgerold in Nederland. Dit kost veel geld en daar lijkt KPN de prijsverhoging nu voor te gebruiken. In de abonnementsvormen gaat, zover nu bekend, niets wijzigingen. Behalve wanneer je het Internet & TV 4K pakket hebt. Bij dit pakket stijgt de downloadsnelheid van 150 naar 200Mb en de uploadsnelheid van 15 naar 20Mb.
Daarnaast gaan er wijzigingen plaatsvinden in het zenderaanbod vanaf 1 juni. Deze wijziging in het zenderaanbod geldt ook voor Telfort en XS4ALL. Je leest daar meer over in ons blog Verdwijnt FOX uit het zenderaanbod van KPN?

De prijsverhoging gaat per 1 juni in. Kies je liever voor een andere internet provider, dan heb je nog tot en met 31 mei om over te stappen.

Telfort

Sinds 1 mei is Telfort niet langer actief als zelfstandig merk. Telfort is sinds die datum ondergebracht onder de merknaam KPN. Daarvoor was Telfort al enkele jaren een dochter van KPN. Meer informatie over deze wijziging lees je in ons blog KPN stopt met Telfort.

Nieuwe klanten kunnen niet meer voor Telfort kiezen, maar als je al een Telfort internetpakket hebt, loopt deze gewoon door.

Per 1 juni verhoogt Telfort haar prijzen met €2,50 per maand op alle internetpakketten. Net als bij KPN stijgen ook de kosten van vaste telefonie met €0,01 per minuut. Je kunt je Telfort internetabonnement tot en met 31 mei kosteloos beëindigen.

XS4ALL

XS4ALL is een dochter van KPN en heeft ook bekend gemaakt haar prijzen te gaan verhogen. Dit doen zij met €2,50 per maand op alle abonnementen. Ook stijgen bij XS4ALL de belkosten van vaste telefonie met €0,01 per minuut. Met deze prijsverhoging wil XS4ALL jou de beste service, kwaliteit en internetveiligheid blijven leveren.

De prijzen van XS4ALL stijgen vanaf 4 juni, waardoor je tot en met 3 juni de tijd hebt om over te stappen naar een andere provider.

Ziggo

Net als vorig jaar verhoogt Ziggo ook dit jaar haar prijzen. De verhoging is afhankelijk van het internetpakket dat je afneemt, maar gemiddeld komt dit neer op een stijging van €2,50 per maand.

Ziggo investeert veel geld in nieuwe ontwikkelingen en innovaties. Door een prijsverhoging door te voeren kunnen zij haar klanten de beste diensten blijven bieden. Daarnaast heeft Ziggo onlangs de internetsnelheid van bijna al haar abonnementen verhoogt. Meer daarover lees je in ons blog Internetsnelheid Ziggo stijgt.

De abonnementskosten van Ziggo stijgen vanaf 1 juli. Wil je voor die tijd overstappen? Je hebt tot en met 30 juni.

T-Mobile en Tele2

Wanneer je klant bent van T-Mobile of Tele2 hoef je je de komende vijf jaar geen zorgen te maken over prijsstijgingen hoger dan de inflatie. In verband met de fusie tussen deze twee providers hebben zij hun klanten een aantal beloftes gegaan. Eén daarvan is dat zij hun prijzen niet gaan verhogen. Wat de andere beloftes zijn lees je in ons blog T-Mobile en Tele2 beloven jou.

Caiway

Caiway heeft haar prijzen in maart al verhoogt. Tegelijkertijd zijn er ook een aantal abonnementswijzigingen doorgevoerd. Wat er precies is veranderd voor Caiway klanten lees je in ons blog Wijzigingen abonnementen Caiway.

Wat doen andere internet providers?

Voor zover nu bekend passen de andere internet providers hun prijzen niet aan. Wanneer dit op een later moment in het jaar wel gaat gebeuren laten we je het natuurlijk weten.

Ben jij contractvrij?

Je krijgt persoonlijk bericht van je internet provider wanneer de kosten van jouw internet en tv abonnement stijgt. Wanneer de kosten voor jouw internetabonnement harder stijgen dat de inflatie ben je zoals gezegd contractvrij en kun je ervoor kiezen over te stappen naar een andere internet provider. Een overstap kan veel geld besparen. Op onze website bieden wij de laagste abonnementsprijzen, daarnaast krijg je van ons altijd minimaal €10,- extra korting.

Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn op jouw adres. Dat ontdek je met onze handige postcodecheck binnen een minuut.

Wanneer je vragen hebt over de prijsverhoging van de verschillende internet providers of meer wilt weten over de internetpakketten die wij aanbieden, neem dan gerust contact met ons op. Dat kan via Facebook of Twitter, maar ook per mail of telefonisch.