100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Steeds minder animo voor DVB-T

Maandag 12 mei 2014 1 minuut en 3 seconden leestijd

Steeds minder animo voor DVB-T

DVB-T of tv kijken via de ether wordt steeds minder populair in Nederland. Verschillende providers stoppen met het aanbieden hiervan of denken erover om te stoppen.

DVB-T is een oplossing om draadloos tv te kijken via de lucht, hiermee is het een handig product voor plekken waar geen kabelaansluitingen zijn. DVB-T wordt in Nederland alleen door KPN aangeboden, in 2009 is er een landelijke dekking gerealiseerd via het netwerk en zendmasten van KPN.

In 2014 is de DVB-T techniek echter gedateerd. Het aanbod is zeer beperkt via de dienst en het is niet mogelijk om gebruik te maken van interactieve televisie of HD zenders. Consumenten zijn tegenwoordig steeds meer gewend geraakt aan tv kijken op het moment dat zij willen en via het apparaat dat zij willen. Dit is niet mogelijk via DVB-T.

Hierom stoppen ook steeds meer providers met het aanbieden van DVB-T. Zo is onlangs Online.nl gestopt met aanbieden van DVB-T en ook KPN biedt het niet meer standaard aan in haar pakketten. KPN ondersteunt huidige klanten met DVB-T nog tot ten minste 2017. Op dit moment is Scarlet de enige provider die standaard DVB-T aanbiedt in haar pakketten.

De focus zal de komende jaren steeds meer gaan liggen op glasvezel en het aanbieden van tv via het LTE-netwerk (dat op dit moment wordt gebruikt voor 4G mobiel internet). Hiermee zal DVB-T de komende jaren afnemen en waarschijnlijk compleet verdwijnen uit het aanbod van de providers.