100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Supersnel internet bij Delta

Donderdag 06 december 2018 2 minuten en 52 seconden leestijd

Supersnel internet bij Delta

Sinds 1 december jl. kun je als abonnee van Delta kiezen voor een internetabonnement van wel 1000Mbps. Daarmee is Delta in Nederland de eerste kabelprovider die deze internetsnelheid aan gaat bieden.

Delta is dé aanbieder van kabel internet, tv en bellen in Zeeland. Daarnaast kun je bij hen terecht voor stroom en gas. Delta biedt jou daarmee een compleet pakket voor thuis. Op het gebied van internet staat Delta niet stil, zij werken op dit moment aan het netwerk van de toekomst wat zij het ‘Next Generation Netwerk’ noemen.

Hoe zorgt Delta voor supersnel internet?

Dit is geen klein klusje. Naast dat Delta de apparatuur van het hoofdnetwerk in Zeeland al een flinke upgrade heeft gegeven gaat Delta op maar liefst 15.000 locaties in Zeeland de allernieuwste apparatuur plaatsen in hun netwerk. Veel werk, maar ook veel voordeel. Dankzij deze nieuwe apparatuur komt er namelijk meer ruimte op het Delta netwerk, zijn er hogere internetsnelheden mogelijk en wordt het internet nog betrouwbaarder en stabieler.

In het voorjaar van 2018 is Delta gestart met het uitzetten van het analoge tv- en radiosignaal. Dankzij de ruimte die daardoor is ontstaan is het voor Delta mogelijk om supersnel internet aan te bieden.

Flink wat aanpassingen, gelukkig merk je daar zelf weinig van. Dit gebeurt namelijk allemaal in de bekende grijze kastjes bij jou in de straat. Dit is een project dat enkele jaren in beslag zal nemen.

Delta 1 Gigabit-internet

Dankzij al deze innovaties is het sinds 1 december mogelijk om een Delta internetabonnement van 1 Gigabit af te nemen. Voorheen was de maximale internetsnelheid nog 400Mbps. Supersnel internet waar door de veranderende wereld steeds meer behoefte aan is. Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van het internet. Meer mensen kijken bijvoorbeeld online televisie, er wordt vaker thuis gewerkt en je kunt steeds meer dingen in huis via het internet besturen zoals je thermostaat of bijvoorbeeld de verlichting. Niet alleen thuis, ook het bedrijfsleven vraagt om meer internet. Zo worden data steeds vaker extern opgeslagen en niet langer binnen het bedrijfspand. Daarmee zijn bestanden voor bedrijven altijd en overal toegankelijk.

Met 1 Gigabit biedt Delta als eerste kabelaanbieder in Nederland een internetsnelheid die vergelijkbaar is met glasvezel internet. Wil jij gebruik maken van supersnel internet? Dat is niet voordelig. Delta rekent namelijk voor het abonnement met een internetsnelheid van 1000Mbps €125,00 per maand. Ter vergelijking, Tweak die glasvezel internet aanbiedt met dezelfde snelheid biedt dit aan voor €45,00 per maand.

Wat doet de concurrentie?

Ziggo is het grootste kabelbedrijf in Nederland en ook zij zijn druk aan het innoveren en bezig met hun ‘netwerk van de toekomst’. Op dit moment zijn zij bezig analoge tv gefaseerd uit te zetten. Daarna wordt ook analoge FM-kabelradio uitgezet. De ruimte die daardoor ontstaat gaat Ziggo gebruiken om ook een hogere internetsnelheid tot wel 1 Gigabit aan te kunnen bieden. Ziggo heeft al aangekondigd vanaf 2020 1Gbps internet aan te gaan bieden in Utrecht waarna dit verder uitgerold zal worden. Wat de kosten voor dit internetabonnement zullen zijn is nu nog niet bekend.

Wil jij ook supersnel internet?

Op dit moment is een internetsnelheid van 1 Gigabit vooral interessant voor bedrijven, maar ook voor sommige consumenten. Ben jij een gemiddelde internetgebruiker, dan heb je deze internetsnelheid niet nodig. Ben je benieuwd welke internetsnelheid het beste aansluit bij jouw behoeften? Lees dan ons blog Internetsnelheid; Welke snelheid heb je nodig? In dit blog vertellen we je welke internetsnelheid het beste aansluit bij jouw internetgebruik.

Delta is niet in heel Nederland leverbaar. Benieuwd hoe dit op jouw adres zit? Doe dan nu onze postcodecheck en ontdek makkelijk en snel wat de mogelijkheden voor supersnel internet zijn op jouw adres.