100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

T-Mobile verrekent dataverbruik nieuwe hotspots met databundel

Dinsdag 18 juni 2013 1 minuut en 28 seconden leestijd

T-Mobile verrekent dataverbruik nieuwe hotspots met databundel

Alleen klanten van T-Mobile kunnen gebruik maken van de wifi-spots die het bedrijf in de komende weken uitrolt in Rotterdam. Bij gebruik van de wifispots leveren klanten data van hun eigen databundel in.

De directeur technology van de Nederlandse tak van T-Mobile onthulde tijdens een evenement van Telecompaper dat de data die de klant gebruikt wordt verrekend met de databundel van die klant. T-Mobile woordvoerder Michael Vos bevestigde dat. Doordat T-Mobile bij overschrijden van de bundel de snelheid verlaagt in plaats van de klant te laten betalen voor de overschrijding levert dit geen extra kosten voor de klant op. Of de snelheid ook wordt verlaagd bij gebruik van de wifi-spots is nog niet duidelijk. Vos zegt hier het volgende over: “Dat is een technische vraag. Maar in principe gelden voor de wifi-hotspots dezelfde voorwaarden als op het mobiele netwerk.”

De wifi-spots zullen in eerste instantie op drukke plekken in Rotterdam worden geplaatst om het zwaarbelaste 3G netwerk van de provider daar te ontlasten. Of T-Mobile ook in andere steden wifi zones wil uitrollen is nog niet bekend. De wifi-hotspots zijn alleen toegankelijk voor T-Mobile klanten. Klanten van virtuele providers die op het T-Mobile netwerk opereren hebben geen toegang. Doordat het dataverbruik van de bundel van de klant wordt gehaald hoeft de klant niet extra te betalen voor het gebruik van de wifi zones.

Volgens Vos zal het inloggen op Android-apparaten anders verlopen dan op iOS apparatuur en na de eerste keer koppelen moet het gebruik van de hotspots naadloos gaan maar meer wil hij hier nog niet over kwijt. Telecompaper meent wel dat de authenticatie van gebruikers ook daadwerkelijk via de hotspots gaat.

Naast de nieuwe hotspots geeft T-Mobile aan dat het is begonnen met de eerder aangekondigde vernieuwen  van het mobiele netwerk. Het bereik en de snelheid van het internet zou moeten verbeteren doordat alle 4800 T-Mobile-antennes in Nederland worden vernieuwd. Daarnaast wordt ook 4G toegevoegd. Als eerste zullen de antennes in Amsterdam-Zuidoost worden vervangen