100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

UPC verhoogt mogelijk snelheden naar 200mbit

Dinsdag 26 maart 2013 0 minuten en 48 seconden leestijd

UPC verhoogt mogelijk snelheden naar 200mbit

Mogelijk is UPC van plan om vanaf 3 april de internetsnelheid van het duurste abonnement te verhogen naar 200Mbit/s. Op dit moment biedt dit abonnement een maximale snelheid aan van 120Mbit/s.

De snelheidsverhoging is af te leiden uit een nieuwsbrief die naar alle UPC dealers is verzonden. In deze nieuwsbrief is te lezen dat de UPC Speedtest tool, waarmee de download en uploadsnelheid van een vebinding getest kan worden, zal worden gewijzigd. 'De nieuwe speedtest kan beter omgaan met hogere snelheden en daarmee lopen we vooruit op de nieuwe internetsnelheden die per 3 april geintroduceerd gaan worden,' aldus de tekst in de nieuwsbrief. De snelheidsmeter zal doorlopen tot 200Mbit/s in plaats van de huidige 120Mbit/s op de teller, hiermee verwachten wij dat de snelheid flink zal stijgen.

UPC wil de berichten over de verhoging van de internet snelheden per volgende maand niet bevestigen. De kabelaar heeft op woensdagochtend een bijeenkomst gepland staan voor de pers waarbij het bedrijf mogelijk de aanstaande snelheidsverhoging zal gaan aankondigen. UPC heeft al eerder gemeld dat haar netwerk gebruik maakt van de eurodocsis 3-technologie en hiermee snelheden tot 200Mbits/s zeker behaald kunnen worden.