100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

XS4ALL gaat echt verdwijnen

Dinsdag 29 januari 2019 3 minuten en 56 seconden leestijd

XS4ALL gaat echt verdwijnen

Het gonst in internetland. Werd begin van dit jaar bekend dat T-Mobile en Tele2 een akkoord hebben om te gaan fuseren. Op 10 januari jl. kwam het nieuws naar buiten dat KPN de dochtermerken XS4ALL, Telfort en Yes Telecom onder gaat brengen onder het KPN-merk.

In een eerder bericht werd bekend dat de samenvoeging in de loop van 2019/2020 zal gaan plaatsvinden. Wij waren daarom ook erg verbaasd toen vorige week het nieuws naar buiten kwam dat KPN al per 1 mei van dit jaar stopt met het aanbieden van nieuwe Telfort abonnementen. Je leest hier meer over in ons blog KPN stopt met Telfort.

Wanneer stopt KPN met XS4ALL?

KPN heeft op dit moment meerdere dochtermerken. Voor al deze merken wordt reclame gemaakt, is een website in de lucht en is er een eigen klantenservice. En zo zijn er veel meer kosten die nu voor de verschillende merken worden gemaakt. Door alles onder één merknaam onder te brengen kan daar flink op bespaard worden. Dat geld kan weer gebruikt worden door KPN voor het verder ontwikkelen van hun product. Daarnaast zorgt het samengaan van deze merken voor een sterker KPN-merk

Bij het bekendmaken van de samenvoeging heeft KPN aangegeven dat zij de sterke punten van XS4ALL, Telfort en Yes Telecom meenemen in een nieuw KPN product. Zo zal het stuk veiligheid, maar ook de service van XS4ALL een belangrijk punt zijn waar KPN mee verder gaat. Telfort biedt een meer budget product wat KPN ook onder gaat brengen onder haar eigen merknaam.

Waarom moet XS4ALL blijven?

Lijkt er om het stoppen van het merk Telfort weinig reuring te zijn, met XS4ALL is dat heel anders. Dat is ook niet zo vreemd, XS4ALL is namelijk een provider met veel geschiedenis. Als eerste internet provider voor consumenten in Nederland, werd XS4ALL in 1993 opgericht door vier internetpioniers. Zij begonnen als stichting, maar om het bedrijf werkbaar te houden veranderde dit in 1996 naar XS4ALL Internet BV en werden leden abonnees. In 1998 ging XS4ALL op zoek naar een sterke partner, dit werd KPN. Tot nu toe heeft XS4ALL als een redelijk zelfstandig bedrijf kunnen opereren in de KPN stal.

Naast en stukje geschiedenis is er nog een reden waarom klanten het merk XS4ALL zo graag behouden zien worden. XS4ALL is sowieso een provider die staat voor ontwikkeling en innovatie, maar waar zij ook heel sterk in zijn is veiligheid. Daarnaast is XS4ALL een kwalitatieve provider die service naar haar klanten hoog in het vaandel heeft staan. En dat haar klanten dat ook zo ervaren blijkt wel uit alle reacties. De klanten van XS4ALL betalen graag iets meer voor hun internet abonnement omdat zij weten dat ze waar voor hun geld krijgen. Nu XS4ALL dreigt te verdwijnen zijn er al klanten die aangeven niet mee te gaan naar KPN en over te stappen naar een andere internet provider.

Acties om XS4ALL te behouden

Houdt het voor Telfort op per 1 mei, voor XS4ALL is nog geen datum bekend gemaakt. En dat XS4ALL zich niet zomaar naar de slachtbank laat brengen is nu wel duidelijk. Er is namelijk een actiecomité, ‘XS4ALL moet blijven’, opgestaan. Zij zijn een petitie gestart voor het behoud van het merk XS4ALL. Inmiddels hebben al zo’n 47.000 mensen de petitie getekend. Dat is best veel voor een provider met zo’n 220.000 abonnees. Het zijn niet alleen klanten en medewerkers die de petitie tekenen. Ook oud directeur van XS4ALL, Doke Pelleboer, tekende voor het behoud van XS4ALL.

De actiegroep is vorige week in gesprek gedaan met de directie van KPN. Zij waren daar om te pleiten voor het behoud van het merk XS4ALL en samen te kijken naar andere mogelijkheden. Helaas voor het actiecomité blijft KPN bij haar beslissing en gaat het merk XS4ALL echt verdwijnen.

Wanneer stopt KPN met het merk XS4ALL?

Dat KPN gaat stoppen met XS4ALL lijkt ondanks alle protesten nu wel definitief. Wanneer zij dit gaan doen is nog niet bekend. Hier zal in de loop van 2019/2020 meer over bekend worden. Voor de medewerkers van XS4ALL en haar abonnees blijft het dus nog even onzeker wanneer dat gaat gebeuren.

Wel heeft KPN aangegeven dat er voor bestaande XS4ALL klanten niets gaat veranderen wanneer het merk XS4ALL stopt. Klanten behouden dezelfde producten en diensten als zij nu ontvangen en ook blijft voorlopig de naam XS4ALL gewoon boven de factuur staan. Dit geldt overigens ook voor bestaande Telfort klanten.

Voorlopig kun je dus nog gewoon kiezen voor een abonnement van XS4ALL. Zij zorgen niet alleen voor een veilige verbinding, maar worden ook geroemd om hun service naar hun abonnees.
Ook kun je voorlopig nog gewoon kiezen voor een internet pakket van Telfort of kies voor KPN zelf.
Met onze handige postcode check ontdek je binnen een minuut welke internet providers leverbaar zijn op jouw adres.