100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Hoe regel je internet in je nieuwbouwwoning?

Donderdag 31 Oktober 2019
Laatste update: Donderdag 17 December 2020 3 minuten en 9 seconden leestijd

Hoe regel je internet in je nieuwbouwwoning?

 

Je hebt een nieuwbouwhuis en kan niet wachten om er in te gaan wonen! Er komen ontzettend veel zaken op je af om te regelen en in orde te maken. In dit artikel lees je precies wat je moet doen wanneer je een nieuwbouwhuis koopt. Wij helpen je op weg met tips wat je kan doen en hoe je zorgt voor een goede internetverbinding.

Wat kan ik doen vóór de bouw?

Verhuis je naar een nieuwe woning, dan worden aansluitingen voor de telefoonlijn en televisie doorgaans door de projectontwikkelaar of aannemer aangevraagd en loze leidingen in het huis gemonteerd.

Als het internet aanleggen bij nieuwbouw niet inbegrepen zit, kan je dit zelf aanvragen. Dit kan tot 2 of 3 maanden voor de oplevering via Mijnaansluiting.nl. Mocht er later nog iets moeten worden aangelegd dan kan het zijn dat hier kosten voor in rekening worden gebracht. In nieuwbouwwijken wordt tegenwoordig ook meestal direct glasvezel aangelegd.

Loze leidingen

Bij het kopen van een nieuwbouwhuis heb je vaak veel verschillende gesprekken. In deze gesprekken wordt besproken waar je de lichtaansluitingen wil en kan je zien waar de loze leidingen worden gelegd. Het is belangrijk dat je hier goed naar kijkt. Soms worden deze leidingen standaard gelegd, maar in sommige gevallen ook niet.

Wat zijn loze leidingen?

Loze leidingen zijn lege buizen die in de muren van het huis worden geplaats. Ze zijn bedoeld om kabels doorheen te trekken. Zo kun je bijvoorbeeld kabel trekken in huis voor televisie, internet en vaste telefoon. Ben je van plan om een televisie op je slaapkamer te hangen? Let er dan dus op dat er ook een loze leiding naar de slaapkamer loopt.

utp kabel

Glasvezel nieuwbouw internetaansluiting

Hoe zit het met de internetaansluiting? Nieuwbouw huizen worden vaak aangesloten op een glasvezelnetwerk, dit wordt dan geregeld door de projectontwikkelaar of de aannemer. Vaak kan je dan later geen gebruik maken van de reguliere kabel.

Check voor de zekerheid wel even of glasvezel beschikbaar komt op jouw adres, of hoe het zit met DSL of de kabel. Wordt alles tot aan de meterkast aangelegd? Vraag dit na bij de aannemer of projectontwikkelaar.

Bouw je nieuwbouw in eigen beheer? Dan kun je glasvezel aanvragen via mijnaansluiting.nl. Mogelijk brengt glasvezel internet aansluiten kosten met zich mee wanneer je dit zelf regelt. Je ontvangt eerst een vrijblijvende offerte.

Internet verhuizen naar nieuwbouw

Heb je al een huidig internetabonnement waarvan de looptijd nog niet voorbij is? Dan kun je dit abonnement oversluiten op je nieuwe adres. Wil je bijvoorbeeld KPN of Ziggo verhuizen naar nieuwbouw, dan hoef je alleen maar je verhuizing door te geven en je apparatuur mee te nemen naar je nieuwe huis. Deze kun je vervolgens in je nieuwe huis weer aansluiten.

Internet aanvragen nieuwbouw: het voordeligste abonnement

Wil je besparen op je nieuwbouw internetabonnement en sta je ervoor open om over te stappen? Dan loont het om internetabonnementen te vergelijken. Veel providers bieden namelijk welkomstkorting en na een flinke investering in je nieuwe huis is dat voordeel wellicht meer dan welkom? Lees daarvoor onderstaande tip!

2 maanden voor oplevering

Je wil natuurlijk zo snel mogelijk alles in orde maken zodat je straks snel het huis in kan. Je kan vanaf 2 maanden van tevoren gaan beginnen met vergelijken voor een passend internetabonnement. Doe de postcodecheck en zie wat er op jouw nieuwe adres beschikbaar is.

Twijfel je nog over welke snelheid je nodig hebt? Lees dan ons bericht over hoeveel Mbit/s heb ik nodig?

Heb je een passend internetabonnement gevonden? Dan kan je het pakket bestellen. Geef de datum van oplevering door aan de provider als leverdatum. Later kan natuurlijk ook alleen heb je dan geen garantie dat je op tijd gebruik kan maken van het internet.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking