Wat is Sim Only?

Dinsdag 3 Maart 2020
Laatste update: Donderdag 20 Januari 2022 3 minuten en 23 seconden leestijd

Wat is Sim Only?

Een Sim Only abonnement is een mobiel abonnement, zonder telefoon. Je ontvangt hierbij dus alleen een simkaart en je moet zelf voor een telefoon zorgen. Wanneer je abonnement afloopt maar je hebt nog een goede telefoon, is Sim Only ideaal. Omdat je zelf een telefoon moet hebben, moet je er wel op letten dat je een simlockvrij toestel aanschaft.

Hoe werkt Sim Only?

Om te kunnen internetten met je mobiele telefoon heb je data en belminuten nodig. In Nederland kun je kiezen tussen een heel groot aanbod aan mobiele providers.

Sim Only is een abonnementsvorm waarbij je van je provider, zoals KPN of T-Mobile, alleen een simkaart ontvangt. Je krijgt bij deze abonnementsvorm geen mobiele telefoon die je tijdens de abonnementsperiode afbetaald. De simkaart die je ontvangt van je provider kan je in je telefoon doen die je zelf al hebt of je kan er een kopen.

Je kunt op zoek gaan naar een Sim Only abonnement die goed bij jouw wensen en behoeften past. Het is belangrijk om te weten naar wel soort abonnement je op zoek bent. Heb je het abonnement gevonden dat je graag wilt hebben? Dan kun je deze afsluiten bij de mobiele provider. Als je het abonnement hebt afgesloten, ontvang je jouw nieuwe simkaart via de post.

Voordelen Sim Only

Er zitten heel veel voordelen vast aan een Sim Only abonnement. Wij hebben de voordelen voor jou op een rij gezet:

• Lage abonnementskosten: Een van de grootste voordelen van Sim Only is de prijs. Het is een stuk goedkoper als je kiest voor een Sim Only abonnement in plaats van een abonnement met een mobiele telefoon erbij.
  • Maandelijks opzegbaar: Aan een abonnement met een toestel zit je al snel twee jaar vast. Een Sim Only abonnement is vaak maandelijks opzegbaar.
  • Flexibel abonnement: Je kiest zelf hoeveel belminuten, sms’jes en internet je wilt. Kom je toch te kort of gebruik minder dan dat je abonnement kost? Dan kun je eenvoudig je abonnement omhoog of omlaag bijstellen.
  • Kies je favoriete toestel: Je bent niet beperkt tot een mobiele telefoon die de providers kiezen in combinatie met een abonnement. Je kan zelf kiezen welke telefoon je wilt.

Nadelen van Sim Only

Naast alle voordelen, zitten er ook een aantal nadelen aan een Sim Only abonnement. Deze nadelen hebben wij ook op een rij gezet:

• Dure telefoon: Bij Sim Only moet je in een keer een hoop geld neerleggen wanneer je een nieuwe telefoon wilt kopen. Je hebt namelijk niet de mogelijkheid om deze samen met je abonnement per maand te betalen.
  • Simlockvrij: Om gebruik te maken van Sim Only heb je een simlockvrije telefoon nodig. Hou hier rekening mee wanneer je een nieuwe telefoon gaat kopen of wanneer je kiest voor een Sim Only abonnement.
  • Snel internet duurder: Het kan zijn dat 4G niet standaard bij een goedkoop abonnement zit. Wil je dan toch gebruik maken van 4G dan betaal je extra. Let hier op wanneer je het abonnement aanschaft.
  • Overschrijden van je limiet: Je betaalt veel hogere kosten als je het limiet van je abonnement bereikt hebt.

Abonnement of prepaid?

Sim Only kaarten zijn er als abonnement en als prepaid. Wanneer je een abonnement (bundel) afsluit weet je hoeveel belminuten, hoeveel sms’jes en MB’s je kan gebruiken. Je zet dit vast voor een bepaald bedrag per maand. Er zijn heel veel soorten bundels mogelijk en bij elke provider zijn wel andere bundels mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een bundel met 200 MB’s internet en 100 sms’jes, of een onbeperkte bundel.

Bij prepaid koop je voor een bepaald bedrag belminuten, sms’jes en MB’s in. Wanneer deze op zijn, koop je dit weer opnieuw in.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een Youtube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.