Hoe werkt de KPN Experia Box?

Dinsdag 2 Februari 2021 4 minuten en 29 seconden leestijd

Hoe werkt de KPN Experia Box?

Nadat je een internetpakket afgesloten hebt bij KPN ontvang je een KPN Experia Box. Maar hoe moet je nu verder? Lees in dit artikel alles over de KPN Experia Box. Na het lezen van dit artikel kun je hem zelf installeren en kun je ongestoord genieten van thuis internet.

Ontdek de beste KPN aanbiedingen

Wat is de KPN Experia Box?

De KPN Experia Box is eigenlijk een KPN-modem en een KPN-router in één. Een modem zorgt ervoor dat het binnenkomende signaal van je internetprovider omgezet wordt in een internetsignaal. Door een modem ontvang jij dus een wifi signaal in je huis. Door de router kun je apparaten aansluiten op het wifi signaal van het modem. Wanneer je een internetabonnement bij KPN afsluit ontvang je een KPN Experia Box in bruikleen (tegenwoordig is het de KPN Box 12). Doordat de techniek zich blijft verbeteren zijn er al meerdere versies in omloop.

Welke versies van de KPN Experia Box zijn er?

Er zijn meerdere versies van de KPN Experia Box. Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet:

• Experia Box v6
  • Experia Box v7
  • Experia Box v8
  • Experiabox v9
  • Experiabox v10
  • Experiabox v10A
  • KPN Box 12

De nieuwste versie van het KPN-modem is de KPN Box 12. Wanneer je nu een internetabonnement afsluit bij KPN ontvang je dit modem. Dit modem is gemaakt van gerecycled plastic. KPN heeft de bovenstaande modems volledig afgeschermd waardoor je zo min mogelijk zelf hoeft in te stellen. Het modem werkt direct wanneer je hem uit de doos haalt. Je hoeft dus geen technische kennis te hebben om hem te installeren.

Daarnaast is het ook mogelijk om voor een modem te kiezen die je zelf helemaal in kunt stellen, namelijk:

• FRTIZ!Box 7590
  • FRITZ!Box 7583

Waar de Experia Box al is ingesteld, kun je de FRITZ!Box helemaal instellen zoals jij dat wilt. Je bepaalt zelf hoe je netwerkbeveiliging, ouderlijk toezicht en home automation is ingesteld. De KPN Mode die automatisch staat ingesteld is ‘Bridge mode’. Wil je zelf je modem instellen? Zorg er dan wel voor dat de KPN-mode op ‘Router mode’ staat.

KPN Installeren door middel van de Experia Box, hoe doe je dat?

Het installeren van de KPN Experia Box is heel makkelijk. KPN heeft op haar site een Experiabox handleiding. Voor elk modem kun je een handleiding vinden. Wanneer je de stappen volgt kun jij gemakkelijk zelf je KPN-modem aansluiten. Let op, je kunt wel pas met de installatie beginnen vanaf de aansluitdatum. In de orderbevestiging vind je je inloggegevens. Klik hier en je komt op de pagina waar alle handleidingen te vinden zijn.

Wanneer je de KPN Experia Box aangesloten hebt, wil je natuurlijk ook je KPN-wifi instellen. Als je op het gewenste apparaat naar de wifi-instellingen gaat kun je een netwerk kiezen. Het netwerk dat je moet kiezen staat achter op je KPN Experia Box, dat is namelijk de ‘SSID’ (Network Name). Wanneer je dit netwerk gekozen hebt moet je ook een wachtwoord invoeren. Het wachtwoord vind je ook achter op je Experia Box. Dit is de ‘WPA2 Wireless Key’. Wanneer je het wachtwoord ook ingevuld hebt maakt je apparaat verbinding met wifi.

Hoe herstart of reset ik mijn KPN Experia Box?

Heb je een probleem met je wifi? Dan kun je heel makkelijk je Experia Box herstarten of resetten. Je herstart je modem door de stekker uit het stopcontact te halen. Doe de stekker er na 10 seconden weer in en wacht even tot je Media Box weer helemaal opgestart is. Als je probleem nog niet verholpen is dan moet je je modem resetten.

Wanneer je je modem reset worden de fabrieksinstellingen weer teruggezet. Dit betekent wel dat al je persoonlijke wijzigingen en alle aangesloten producten verwijderd worden. Je kunt je modem automatisch laten resetten door in te loggen met je KPN ID. Hier resetten ze je modem op afstand. Je kunt er ook voor kiezen om het zelf te doen. Dit doe je door middel van een paperclip of een ander puntig voorwerp in het gaatje waar ‘reset’ staat te drukken. Je moet dit gaatje indrukken tot het ‘power’ lampje rood gaat branden. Het ‘reset’ gaatje vind je aan de zij- of achterkant van het modem naast de stroomkabel. Wanneer je de KPN Experia Box hebt gereset moet je hem 30 minuten aan laten staan zonder de procedure te onderbreken. Na het resetten moet je internet het weer goed doen.

WPS Knop Experiabox; wat is dat?

WPS staat voor ‘Wifi Protected Setup’. Door middel van WPS kun je snel een wifi verbinding maken van het ene apparaat met het andere apparaat. Hierdoor hoef je geen sleutels of moeilijke wachtwoorden te onthouden. De ‘WPS-knop’ zit op de KPN Experia Box aan de zijkant. De knop heeft een rond icoontje van 2 pijltjes. Je hoeft alleen de WPS-knop drie seconden in te drukken om een apparaat te verbinden met de wifi.

Wil je ook internet via KPN?

Je kunt via ProviderCheck de gratis Postcodecheck doen om te kijken of KPN op jouw adres leverbaar is. Voor internet kun je kiezen uit de volgende abonnementen: alleen internet, internet en bellen, internet en tv, alles-in-1. Sluit nu je internet abonnement af en je ontvangt de apparatuur voor thuis KPN-internet via de post.