• 100% onafhankelijk 100% onafhankelijk
  • 100% Gratis 100% Gratis
  • Gratis helpdesk!
    Gratis helpdesk!
    Bel 088 3232 032

Prijzen internet

Donderdag 27 december 2018 2 minuten en 0 seconden leestijd
Laatste update: Vrijdag 15 mei 2020

Prijzen internet

Internet krijgt een steeds grotere rol in ons leven. We maken met z’n allen steeds meer gebruik van het internet. Gebruikte je het internet voorheen vooral via je pc of laptop, sinds de komst van de smartphone en tablet zijn de mogelijkheden van het gebruik van het internet flink gegroeid. Zo zet je nu op een koude dag je thermostaat onderweg al een paar graden hoger zodat je in een warm huis binnenkomt. En een avond lang naar je favoriete serie kijken op Netflix is ook mogelijk dankzij het internet.

Dat aan al dit internetgebruik ook kosten zitten wist je natuurlijk al. Waarschijnlijk betaal je iedere maand voor je internet pakket en daarnaast voor je mobiele data. De internet prijzen verschillen per provider en zijn afhankelijk van het gekozen pakket. Hoe hoger je internetsnelheid, hoe hoger de internet prijzen. Benieuwd welke internetsnelheid je nodig hebt voor jouw internet gebruik? Dat lees je in ons blog Internetsnelheid; Welke snelheid heb je nodig?.

Prijzen internet stijgen

De verwachting is dat de prijzen voor internet in 2019 gaan stijgen. Omdat we met z’n allen steeds meer gebruik maken van het internet zijn internet providers druk bezig met het innoveren van hun netwerk. Ziggo is bijvoorbeeld bezig met hun ‘netwerk van de toekomst’ en hopen jou in 2020 een internetsnelheid van wel 1000Mbps aan te kunnen bieden. Iets wat Delta nu al doet trouwens. Meer daarover lees je in ons blog Supersnel internet bij Delta. Er zijn meer internet providers druk met de laatste ontwikkelingen, zo zijn T-Mobile en KPN bezig met het uitbreiden van het glasvezel internet netwerk. Hoe dat precies zit lees je in ons blog KPN gaat verder met uitrol glasvezel internet.

Aan al deze ontwikkelingen hangt een prijskaartje en zijn dan ook de reden dat de internet prijzen stijgen. We gaan naar alle waarschijnlijkheid dus wel wat meer betalen, maar hebben daar ook de voordelen van. Dankzij de stijgende internet prijzen kunnen de internet providers zoals gezegd ontwikkelen en innoveren en dat zorgt er weer voor dan je sneller en nog betrouwbaarder internet gaat ontvangen.

Wat er precies met de internet prijzen in 2019 gaat gebeuren is op het moment van schrijven nog niet bekend. Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor jou qua internet pakketten? Doe dan onze postcode check. Het kost je maar een minuut en je kunt er misschien wel veel geld mee besparen.

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.