Top 5 wachtwoord apps

Maandag 07 oktober 2019 2 minuten en 15 seconden leestijd

Top 5 wachtwoord apps

Wist je dat de gemiddelde Nederlander 22 wachtwoorden heeft? En die wachtwoorden worden steeds langer en ingewikkelder. Het is daarom niet heel gek dat je wel eens je wachtwoord vergeet. Je kan ze natuurlijk opschrijven maar erg handig is dat ook niet. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook apps voor je wachtwoordbeheer.

Wat is een wachtwoordbeheer app?

Met een wachtwoordbeheer app hoef je eigenlijk maar één wachtwoord echt te onthouden. Namelijk het wachtwoord van je ‘wachtwoordkluis’. Op deze manier kan je al je inloggegevens opslaan en wachtwoorden zo lang en moeilijk maken als je zelf wilt. Mocht er een wachtwoord uitlekken, hoef je dus maar één van deze wachtwoorden te veranderen. Ideaal toch!

Top 5 apps

Er zijn inmiddels aardig wat apps. Het is lastig te bepalen welke betrouwbaar zijn en daarom hebben wij een top 5 met de beste apps om je wachtwoorden te beheren.

1. 1Password

Misschien wel één van de bekendste wachtwoord apps. Uiteraard slaat deze app als een soort kluis al je wachtwoorden. Maar deze apps heeft een aantal functies die je niet in andere apps terugziet. Je kan met de reismodus tijdelijk je gegevens van je apparaten wissen. Je kunt ook je creditcardgegevens en belangrijke data in de kluis opslaan.

1. Lastpass

Dit is een app die voor veel mensen ideaal is. Hij doet namelijk precies waar hij voor gemaakt is. De app vult automatisch je wachtwoorden in en kan notities bewaren. De app helpt je ook met het kiezen van veilige wachtwoorden voor verschillende websites.

1. Vaulteq

Dit is een wachtwoordapp die nog vrij nieuw is en alleen beschikbaar voor IOS en Mac. Het grote verschil is dat je gegevens in Nederland worden opgeslagen. De inloggegevens staan binnen de landgrenzen en vallen hierdoor ook onder de Nederlandse wetgeving. Om in te loggen heb je een wachtwoord nodig en een touch ID.

1. KeePass

Deze app werkt net even anders dan de rest. Deze app geeft je meer controle over je data. Je logt namelijk niet in maar je bewaart je wachtwoorden in een versleuteld bestand. Door middel van een clouddienst zoals Dropbox kan je het bestand gesynchroniseerd houden.

1. Dashlane

Via deze app kan je vanuit de app direct bij andere apps en diensten inloggen. Ook kan je in deze app gegevens van je creditcard en andere data kwijt. De app werkt met logo’s van bestaande diensten.

Is het gebruik van een app veilig?

Het gebruiken van een van deze apps is zeker veilig. Doordat je een app hebt die je wachtwoorden opslaat, kan je veel langere wachtwoorden kiezen. Ook het toevoegen van tekens en veel diversiteit zorgt ervoor dat wachtwoorden moeilijk te hacken zijn. Zo ben je veiliger op het internet.