Wat is de beste wifi versterker?

Donderdag 15 Juli 2021 3 minuten en 41 seconden leestijd

Wat is de beste wifi versterker?

Om een wifi netwerk te versterken kan een wifi versterker een goede oplossing zijn. Tegenwoordig is er heel veel keus tussen wifi versterkers en is het moeilijk om een keuze te maken als je versterkers aan wilt schaffen. Daarnaast zijn er verschillende soorten, zoals draadloos, via het stopcontact of mesh wifi. Hoe kun je nu de beste keus maken?

Wat is een wifi versterker?

Een wifi versterker is een apparaat die je wifi signaal versterkt. Wifi is draadloos internet. Er is een access point (meestal ingebouwd in je router) die signalen via de radiogolf verstuurt. Apparaten zoals jouw smartphone en laptop pikken deze signalen op en geven antwoord aan het acces point, dit is een internetverbinding, ook wel wifi. Het wifi bereik is meestal 10 tot 15 meter, maar er kunnen veel factoren zijn die dit beïnvloeden, zoals dikke muren of andere apparaten. Zit jij ver weg van de router, dan kan het signaal zwakker zijn.

Wanneer het signaal zwakker wordt in bijvoorbeeld je slaapkamer, is een wifi versterker ideaal. Deze versterker pikt het signaal op van je router en herhaalt dat. Hetzelfde signaal wordt dus nog een keer uitgezonden. Je plaatst deze versterker tussen je slaapkamer en de router. De versterker pikt het signaal van de router op, herhaalt het en stuurt het naar je slaapkamer. Hierdoor ontvang je in je slaapkamer ook het signaal op volle sterkte.

Welke soorten wifi versterkers zijn er?

Er zijn draadloze wifi versterkers en wifi versterkers met kabel beschikbaar. Met een draadloze wifi versterker wordt het elektriciteitsnetwerk gebruikt om het signaal te versterken. Je moet deze inpluggen in een stopcontact. Je kunt deze versterkers eenvoudig installeren, de stabiliteit is wel afhankelijk van je elektriciteitsnetwerk.

De versterker met kabel zorgt voor een stabielere manier om je signaal te versterken. Je moet hier alleen wel een extra internetkabel voor aanleggen.

Naast deze twee versterkers is er ook mesh wifi. Dit is een goede oplossing wanneer je geheel draadloos een wifi netwerk aan wilt leggen. Mesh wifi bestaat uit meerdere stations die samen voor een groot wifi netwerk zorgen. Het bereik van deze stations is kleiner dan bijvoorbeeld van een wifi versterker, dit komt omdat je deze mesh stations op een goed bereik van elkaar moet plaatsen. Door meerdere mesh stations in je woning te plaatsen heb je wel overal een goed wifi bereik.

Wat zijn de voor- en nadelen van een wifi versterker?

Het gebruik van een wifi versterker heeft een paar voordelen. Zo vergroot je het bereik van je verbinding zodat je op meerdere plekken gebruik kunt maken van het draadloze internet. Daarnaast is het een goedkope en eenvoudige oplossing voor wanneer je slecht wifi bereik hebt in je woning. Een nadeel is dat het niet altijd de beste oplossing is. De wifi versterker kan maar één ding tegelijk, namelijk het signaal ontvangen of het signaal doorsturen naar bijvoorbeeld je smartphone. Doordat de versterker het signaal niet tegelijkertijd kan versterken en doorsturen kan je internet soms juist iets trager worden. Ook passen niet alle versterkers bij elke router, hier moet je goed op letten wanneer je een versterker aan gaat schaffen.

Wat is de beste wifi versterker?

Wat de beste wifi versterker is is heel erg objectief. Een versterker met kabel is een stabielere versterker dan een draadloze. Je zou dan zeggen dat je het beste kunt kijken naar een versterker met kabel, maar als je geen kabel wilt is een draadloze versterker beter. Als je het fijn vindt om meerdere punten in huis neer te zetten zodat je zeker weet dat je wifi overal goed is, dan is een mesh netwerk voor jou de beste uitkomst. Om je een beetje houvast te geven heeft Coolblue een overzicht met de top 10 best verkochte wifi repeaters. Je vindt in dit overzicht zowel basismodellen als meer geavanceerde modellen.

Heb jij nog geen wifi?

Je kunt bij ons de gratis postcodecheck doen om te kijken welke internetproviders er internet op jouw adres kunnen leveren. Wanneer je deze check hebt gedaan zie je ook welke internetsnelheid er haalbaar is op jouw adres en welk soort internet er aanwezig is op jouw adres.

Je kunt er naast een internet abonnement ook voor kiezen om tv en/of bellen aan te schaffen. Dit kan met een ‘internet en bellen’ of een ‘internet en tv’ abonnement. Wil je het allemaal? Kies dan een ‘alles-in-1’ abonnement.