100% onafhankelijk
100% gratis
Vragen? 088 3232 032
Document
Je bevindt je hier:
  • Home
  • Internet en bellen

Bezoekers waarderen onze website gemiddeld met een 9,4!

Bekijk alle reviews hier

Meest gekozen abonnementen

Wil je internet en bellen voor een scherpe maandprijs? Bekijk hieronder de abonnementen met goedkoop internet en bellen.

Internet en bellen vergelijken voor thuis

Op deze pagina vergelijk je internet en bellen providers met elkaar. Wij proberen je een zo compleet mogelijk overzicht van alle internet en bellen providers te geven.

Bij een internet en bellen abonnement neem je internet en vaste telefoon af binnen één abonnement. Het voordeel van één provider voor internet en bellen is dat je voordeliger kunt bellen.

Daarnaast kun je kiezen voor onbeperkt bellen. Hiermee kun je dan naar vaste én mobiele nummers onbeperkt bellen. Vergelijk wel van tevoren alle providers met elkaar voor de verschillende tarieven en voorwaarden.

Past het goedkoopste bellen en internet abonnement bij jouw wensen?

Natuurlijk betaal je liever niet te veel voor je bellen en internet pakket. Maar alleen naar de prijs kijken raden wij je niet aan. Het is belangrijk om bij het internet en bellen vergelijken op een aantal zaken te letten.

Allereerst de internetsnelheid. Woon je alleen of samen en doe je niet meer dan surfen op internet en Netflixen? Dan kom je met 50 Mbit/s tot 100 Mbit/s een heel eind. Wil je echter met meerdere mensen tegelijk internetten of maak je er intensief gebruik van? Dan raden we je een snelheid hoger dan 100 Mbit/s aan.

Houd ook rekening met de kosten die je per minuut voor vaste telefonie gaat betalen. Bij veel providers betaal je een klein bedrag voor vaste telefonie per maand. Wanneer je daadwerkelijk belt betaal je dan nog een x-bedrag per minuut. Als je veel gebruik maakt van vaste telefonie kan onbeperkt bellen thuis interessant zijn.

Vergelijk internet en bellen providers op basis van de beste filteropties!

Ben je benieuwd welke internet en bellen abonnementen op jouw adres leverbaar zijn? Je ontdekt het razendsnel met onze gratis postcodecheck. Vul je postcode en huisnummer in en je krijgt een overzicht met alle resultaten te zien.

Met de filters kun je vergelijken vanaf een minimale internetsnelheid. Je kunt ook aangeven gebruik te willen maken van nummerbehoud of onbeperkt te willen bellen. We tonen je vervolgens de opties die passen bij jouw wensen in het overzicht met resultaten. Dat maakt het internet en bellen vergelijken nog makkelijker.

Is onbeperkt bellen en internet interessant voor jou?

Onbeperkt bellen en internetten is niet voor iedereen interessant. Gemiddeld betaal je hier tussen de €10 en €15 per maand voor. Onbeperkt bellen wordt pas interessant als je veel belminuten verbruikt en zo een hoger bedrag verbruikt. Daarentegen is onbeperkt bellen natuurlijk wel zorgeloos, je hoeft niet meer om te kijken naar je belminuten.

Hieronder een rekenvoorbeeld:

  • Provider kosten onbeperkt bellen: € 12,-
  • Kosten normaal bellen: € 0,12 per minuut
  • Je belt 3 uur per maand: 3 x 60 x €0,12 = € 21,60

In dit geval is onbeperkt bellen dus € 9,60 goedkoper per maand. Het omslagpunt ligt bij 100 belminuten, 1 uur en 40 minuten dus. Bel jij bijvoorbeeld maar 1 uur per maand? Dan ben je duurder uit als je voor onbeperkt bellen kiest.

Tegenwoordig hebben steeds meer mensen een mobiel abonnement met onbeperkt bellen. Vaste telefonie is dan natuurlijk niet interessant meer. Het kan wel interessant als je veel naar het buitenland belt, zeker buiten de Europese Unie. Veel providers bieden namelijk een speciaal abonnement om voordelig naar het buitenland te bellen.

Welke internetsnelheid heb je nodig?

Internetsnelheden variëren grofweg van 50 Mbit/s tot wel 1 Gbit/s! Onze ervaring leert dat je met een Mbit/s een heel eind komt als doorsnee gezin. Bij intensief gebruik kan upgraden echter de moeite zijn.

Je vindt in internet en bellen vergelijker drie soorten verbindingen: DSL, kabel en glasvezel internet. Kabel en glasvezel zijn de meest betrouwbare en snelste technieken. Het verschil tussen deze twee is dat de uploadsnelheid bij kabel lager ligt dan de downloadsnelheid. Bij glasvezel internet is dit gelijk en de uploadsnelheid dus vaak hoger.

De prijs van een internet en bellen abonnement

Er is vaak een prijsverschil tussen verschillende verbindingen. Over het algemeen is DSL het meest voordelig. Soms betaal je niets extra voor vast bellen, maar vaak is dit toch een klein maandelijks bedrag. Je betaalt daarnaast meestal per minuut tussen de €0,10 en €0,15.

Onbeperkt bellen is interessant als je hier veel gebruik van maakt. Bel je veel naar Europese landen of daarbuiten? Ook daar hebben veel providers speciale bel-pakketten voor.

Let goed op de contractduur

De meeste van internet providers bieden internet en bellen contracten aan voor 12 maanden. Bij enkele providers kun je ook kiezen voor 24 maanden. De maandelijkse kosten liggen dan wat lager, maar je zit er langer aan vast.

Omdat je een contract voor een bepaalde periode afsluit kun je deze niet zomaar tussentijds opzeggen. Mocht dit toch nodig zijn door bijvoorbeeld een verhuizing, neem dan contact op met je provider. Vaak kun je je abonnement verhuizen.

Wil je voor een korte periode een abonnement afsluiten? Kijk dan eens naar internet en bellen van KPN. Zij bieden de mogelijkheid om een maandelijks opzegbaar abonnement af te sluiten. De maandelijkse kosten liggen dan wel wat hoger dan bij een jaarcontract.

Levertijd van het gekozen internet en bellen pakket

Heb jij snel internet en bellen nodig op je huisadres? Dan is de levertijd een belangrijke factor om mee te nemen als je gaat vergelijken. Zo is de levertijd voor internet en bellen bij Ziggo maar 3 dagen. Bij andere providers kan die oplopen tot wel 30 dagen!

Houd bij overstappen rekening met een opzegtermijn van een maand. Dit geldt ook als je minimale contractduur al verlopen is.

Extra hulp nodig? Een gratis monteur

Sluit jij zelf je nieuwe internet plus bellen pakket aan? Je ontvangt van de provider alles wat je nodig hebt, waaronder een modem. Daarnaast ontvang je een duidelijke handleiding. Voor extra hulp kun je altijd contact opnemen met de helpdesk van je nieuwe provider.

Kom je er toch niet uit, dan bieden een aantal van onze providers een aansluitgarantie. Dat betekent dat zij een monteur bij je langs sturen om je aansluiting in orde te maken. Bij glasvezel internet komt er sowieso een monteur langs, omdat het aansluiten hiervan complex is. Sommige providers vragen hier een kleine bijdrage voor in de vorm van aansluitkosten.

Wil je dat er sowieso een monteur bij je langskomt? Geef dit aan bij de filteropties! Je ziet dan direct bij welke providers dit mogelijk is en wat de eventuele extra kosten zijn.

Overstappen naar een internet en bellen abonnement?

Zie jij de voordelen van een internet abonnement in combinatie met vaste telefonie wel zitten? Met overstappen kun je soms behoorlijk veel geld besparen. Je ontvangt ook vaak een hogere internetsnelheid dan je nu hebt tegen lagere kosten. Dit komt omdat veel internet providers een mooie korting bieden aan nieuw klanten.

Dankzij de gratis overstapservice van onze internet providers wordt alles voor je geregeld. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je zonder internet of telefoonlijn komt te zitten. Je nieuwe provider zegt je oude contract voor je op met een dag overlap. Het enige om rekening mee te houden is de opzegtermijn van je huidige contract, meestal een maand.

Heb jij liever een abonnement met alleen internet? Dan kun je eens kijken naar onze internet only pagina. Of wil je naast internet en bellen via de vaste lijn ook tv kijken? Ga dan naar onze alles-in-1 pagina.

Combineer internet en bellen met een mobiel abonnement

Heb je al een mobiel abonnement bij provider waar je je internet plus bellen pakket wilt afsluiten? Je kun dan vaak gebruik maken van combivoordeel. Providers belonen je dan met extra kortingen en gratis diensten bij een compleet pakket. Ontdek de mogelijkheden op onze pagina voor combivoordeel vergelijken.