100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032
Je bevindt je hier:
  • Home
  • Internet en bellen
Dude

Bezoekers waarderen onze website gemiddeld met een 9,6!

Bekijk alle reviews hier

Meest gekozen abonnementen

Wil je internet en bellen voor een scherpe maandprijs? Bekijk hieronder de abonnementen met goedkoop internet en bellen.

Internet en bellen vergelijken

Op deze pagina vergelijk je internet en bellen providers met elkaar. Wij proberen je een zo compleet mogelijk overzicht van alle internet en bellen providers te geven.

Als je kiest voor een internet en bellen abonnement neem je zowel internet, als vaste telefoon af binnen hetzelfde abonnement. Het voordeel van één provider met internet en bellen is dat je voordeliger kunt bellen. Daarnaast kun je kiezen voor onbeperkt bellen. Hiermee kun je dan naar vaste en mobiele nummers onbeperkt bellen. Vergelijk wel alle providers met elkaar voor de verschillende tarieven en voorwaarden.

Past het goedkoopste bellen en internet abonnement bij jouw wensen?

Natuurlijk betaal je liever niet te veel voor je bellen en internet pakket. Maar alleen naar de prijs kijken raden wij je niet aan. Het is belangrijk om bij het internet en bellen vergelijken op een aantal zaken te letten. Allereerst de internetsnelheid. Woon je alleen of samen, surf je over het internet en bingewatch je je favoriete serie op Netflix dan kom je met een 50Mb abonnement heel ver, maar als je met meerdere mensen in je huishouden intensief gebruik maakt van het internet dan raden wij je al gauw een snelheid van 100Mb aan.

Hou ook rekening met de kosten die je per minuut voor vaste telefonie gaat betalen. Bij veel providers betaal je een klein bedrag voor vaste telefonie en als je daadwerkelijk belt een x bedrag per minuut. Hier zit per provider verschil in. Als je veel gebruik maakt van vaste telefonie kan het interessant zijn om te kiezen voor onbeperkt bellen.

Vergelijk internet en bellen providers op basis van de beste filteropties!

Ben je benieuwd welke internet en bellen abonnementen op jouw adres leverbaar zijn? Je ontdekt het razendsnel met onze gratis postcodecheck. Vul je postcode en huisnummer in en je krijgt een overzicht met alle resultaten te zien.

Dankzij de handige filteropties die je op de resultatenpagina vindt kun je onder andere vergelijken op de minimale internetsnelheid die je wilt ontvangen, maar ook aangeven dat je gebruik wilt maken van nummerbehoud of onbeperkt bellen wereld wilt hebben. Door gebruik te maken van de filteropties zie je alleen nog de abonnementen die passen bij jouw wensen en behoeften. Dat maakt het internet en bellen vergelijken nog makkelijker.

Verderop op deze pagina geven we je zes punten die van belang zijn om mee te wegen bij de keuze voor een internet plus bellen pakket.

Is onbeperkt bellen en internet interessant voor jou?

Onbeperkt bellen en internetten is niet voor iedereen interessant. Gemiddeld betaal je hier tussen de 10 en 15 euro per maand voor. Pas als je meer dan dit tarief belt, weggezet tegen de tarieven per minuut, wordt onbeperkt bellen interessant voor jou. Hieronder een rekenvoorbeeld:

Provider kosten onbeperkt bellen: € 12,-
Kosten normaal bellen: € 0,12 per minuut
Je belt 3 uur per maand: 3 x 60 x €0,12 = € 21,60

In dit geval is onbeperkt bellen dus € 9,60 goedkoper per maand.

Bel jij bijvoorbeeld maar 1 uur per maand? Dan zul je duurder uit zijn als je voor onbeperkt bellen kiest. Tegenwoordig hebben steeds meer mensen een mobiel abonnement met onbeperkt bellen. Als jij met je mobiele abonnement onbeperkt kunt bellen, zal vaste telefonie voor jou niet zo interessant zijn. Het kan wel interessant zijn in het geval je bijvoorbeeld familie in het buitenland hebt wonen. Je kunt namelijk bij veel providers een speciaal abonnement afsluiten om voordelig naar het buitenland te bellen.

Welke internetsnelheid heb je nodig?

Onze internet providers bieden verschillende internetsnelheden aan. Dit gaat van 50Mb tot wel 1Gb! Ben je veel aan het up- en downloaden, speel je online games en wordt er door andere gezinsleden tegelijkertijd online een film gekeken? Dan raden wij je een hogere internetsnelheid aan. Onze ervaring leert dat je met een internetsnelheid van 100Mb een heel eind komt.

Daarnaast zijn er nog de verschillende internettechnieken. Wij bieden in onze internet en bellen vergelijker DSL, kabel en glasvezel internet. Kabel en glasvezel zijn de meest betrouwbare technieken, verschil tussen beide is dat de uploadsnelheid bij kabel lager ligt dan de downloadsnelheid, bij glasvezel internet is dit gelijk.

De prijs van een internet en bellen abonnement

Natuurlijk is het goed om naar de prijs voor een abonnement te kijken als je gaat internet en bellen vergelijken. Maar hou ook in de gaten wat je nodig hebt aan internetsnelheid en bellen-pakket.

Als je gaat vergelijken zul je een prijsverschil zien tussen de verschillende internettechnieken. Over het algemeen is DSL internet het meest voordelig, waarna glasvezel- en kabel internet volgen.

Bij sommige van onze providers betaal je niets extra’s voor vast bellen, bij anderen vaak een klein bedrag. Je betaalt daarna als je gebruik maak van de vaste lijn een bedrag per minuut. Dit ligt in veel gevallen tussen de €0,10 en €0,15.

Als je veel gebruik maakt van vaste telefonie kan het interessant zijn te kiezen voor een onbeperkt bellen abonnement. Bel je veel naar Europese landen of daarbuiten? Ook daar hebben veel providers speciale bel-pakketten voor.

Let goed op de contractduur

De meeste van onze internet providers bieden internet en bellen contracten aan voor 12 maanden. Bij enkele providers kun je ook kiezen voor 24 maanden, de kosten per maand liggen dan wat lager. Omdat je een contract voor een bepaalde periode afsluit kun je deze niet zomaar tussentijds opzeggen. Mocht dit toch nodig zijn door bijvoorbeeld een verhuizing, neem dan contact op met je provider om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Wil je voor een korte periode een abonnement afsluiten? Kijk dan eens naar internet en bellen van KPN. Zij bieden de mogelijkheid om een maandelijks opzegbaar abonnement af te sluiten. De KPN internet en bellen kosten liggen dan wel wat hoger dan bij een jaarcontract.

Levertijd van het gekozen internet en bellen pakket

Heb jij snel internet en bellen nodig op je huisadres? Dan is de levertijd een belangrijke factor om mee te nemen als je gaat vergelijken. Wist je dat de levertijd flink kan variëren? Zo is de levertijd voor internet en bellen bij Ziggo maar 3 dagen en kan die bij andere providers oplopen tot wel 30 dagen!

Hou er rekening mee dat als je overstapt van een andere internet provider zij een opzegtermijn van 1 maand hanteren. Dit geldt ook als je contractvrij bent.

Extra hulp nodig? Een gratis monteur

Sluit jij zelf je nieuwe internet plus bellen pakket aan? Als je een nieuw abonnement afsluit ontvang je van de provider alles wat je nodig hebt zoals onder andere een modem. Daarnaast ontvang je een duidelijke handleiding en kun je altijd de hulp inschakelen van de helpdesk van je nieuwe provider.

Kom je er toch niet uit, dan bieden een aantal van onze providers een aansluitgarantie, dat betekent dat zij een monteur bij je langs sturen om je aansluiting in orde te maken.

Het aansluiten van glasvezel internet is meer complex waardoor er in de meeste gevallen sowieso een monteur bij je langskomt. Enkele van onze providers vragen hier een kleine bijdrage voor.

Wil je dat er sowieso een monteur bij je langskomt? Geef dit aan bij de filteropties en je ziet direct bij welke providers dit mogelijk is en wat de eventuele extra kosten zijn.

Overstappen naar een internet en bellen abonnement?

Zie jij de voordelen van een internet abonnement in combinatie met vaste telefonie wel zitten? Dan is overstappen voor jou een goede keuze. Met overstappen kun je niet alleen flink wat geld besparen, je ontvangt ook vaak een hogere internetsnelheid dan je nu hebt tegen lagere kosten. Dit komt omdat veel internet providers een mooie korting bieden aan nieuw klanten. Als je bij je huidige provider blijft ontvang je deze korting niet.

Als je gaat overstappen hoef je je geen zorgen te maken dat je zonder internet en vast bellen komt te zitten. Dankzij de gratis overstapservice van onze internet providers wordt alles voor je geregeld. Met deze overstapservice zegt je nieuwe internet provider je huidige internet en bellen abonnement op. Omdat de providers dit gezamenlijk regelen, kom je geen minuut zonder werkend internet te zitten. Het enige waar je rekening mee moet houden is de opzegtermijn van je huidige contract. De opzegtermijn is bij de meeste internet providers een maand.

Heb jij liever een abonnement met alleen internet? Dan kun je eens kijken naar onze internet only pagina. Wil jij je abonnement liever aanvullen met televisie? Dan kun je kijken op onze alles-in-1 pagina.

Combineer internet en bellen met een mobiel abonnement

Sluit een internet en bellen pakket aan bij jouw wensen en behoeften en heb je al een mobiel abonnement bij dezelfde provider als waar je je internet plus bellen pakket wilt afsluiten? Dan biedt dit veel voordeel voor jou. Je kunt dan namelijk gebruik maken van combivoordeel. Providers bieden jou graag een compleet pakket en geven je als je mobiel en thuis internet en vast bellen combineert extra kortingen en gratis diensten. Ben je benieuwd wat de mogelijkheden voor jou zijn? Ga dan nu combivoordeel vergelijken.