100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Internet in Nederland

In ons land zijn tal van internet aanbieders actief. Best iets om trots op te zijn, want dat betekent dat we veel keuze hebben qua providers. En een bijkomend voordeel: met zoveel providers neemt de concurrentie toe, wat resulteert in aantrekkelijke welkomstvoordelen. Iedere provider wil jou immers binnenhalen als nieuwe klant.

Lokaal internet

Welke internetsnelheid beschikbaar is in jouw gemeente – en specifiek op jouw adres – verschilt door heel Nederland. Zo is internet vooral in de steden erg snel, daar waar de buitengebieden soms nog een beetje achterlopen. Bovendien wordt er in Nederland flink getimmerd aan het glasvezelnetwerk. Van Groningen tot Utrecht, Rotterdam en Eindhoven en omliggende dorpen, op veel plekken is dit razendsnelle internet al verkrijgbaar. 

Snelste internet Nederland

Wie wil genieten van het snelste internet op zijn of haar adres maakt gebruik van onze PostcodeCheck. Daarmee ontdek je binnen een minuutje het snelste internet op jouw adres. Grote kans dat je ook nog eens voordeliger uit bent door over te stappen van provider, want de korting loopt soms op tot wel 50% in de eerste zes maanden van je nieuwe internet abonnement.

Heb ik glasvezel?

Mogelijk overweeg je om over te stappen naar glasvezel. Niet voor niets stellen veel mensen zich de vraag: ‘is er glasvezel op mijn adres?’ Je kunt dat heel eenvoudig controleren aan de hand van onze glasvezel internet vergelijker. Zoals je daar ziet kan de glasvezel snelheid per abonnement verschillen, van 50Mb tot zelfs 1Gb. Vooral als je met meerdere mensen intensief en tegelijkertijd gebruik maakt van streamen, gamen en videobellen komt die hoogste snelheid goed van pas.

Internet providers Nederland

Bij welke providers kun je in Nederland internet afsluiten? Er zijn heel wat gevestigde partijen. Denk aan Ziggo, KPN, T-Mobile, Budget Alles-in-1, Youfone, Delta en Online.nl. De prijzen verschillen uiteraard per aanbieder, maar de mogelijkheden qua snelheden komen goed overeen. Bovendien geven de meeste Nederlandse providers 100% installatiegarantie en krijg je tevens vaak de aansluitkosten cadeau. Door je adres in de vergelijker in te vullen zie je direct welke aanbieders er internet leveren op jouw adres.

Welke internetsnelheid heb ik nodig?

Wie graag van het snelste internet in Nederland geniet die kiest voor glasvezel, indien mogelijk op jouw adres. Daarnaast staat een hogere Mbit/s voor een hogere download- en uploadsnelheid. Het is natuurlijk zonde om extra te betalen voor een (té) groot pakket dat je toch niet nodig hebt. Om je een handje te helpen hebben we daarom een handig artikel geschreven waarin je exact kunt lezen welke richtlijn je aan moet houden bij jouw verbruik en huishouden. Je leest het in Internetsnelheid; hoeveel Mbit/s heb je nodig.

Tv en internet Nederland

Wie internet afsluit kan als tv-liefhebber het beste kiezen voor internet en tv. Daardoor kun je vaak een mooie pakketdeal scoren. Waar kun je dan aan denken? Naast flinke welkomstkorting krijg je bijvoorbeeld wifi-versterkers of een Google Nest Wifi cadeau. Ook een gratis smartphone of smartwatch behoren tot het aanbod. En last but not least: gratis abonnementen op streamingsdiensten! Denk aan ESPN Compleet, Viaplay en Canal+ Films & Series. Het aanbod is wisselend, dus neem zeker een kijkje in de vergelijker om te zien welke deal het beste bij je past.

Alles-in-1 vergelijken

Je kunt er tevens voor kiezen om internet + bellen, of Alles-in-1 te vergelijken. Ideaal voor als je een vaste telefoonlijn wenst. En ook hier houdt het voordeel nog niet op, want de kans is groot dat je nog extra korting kunt ontvangen wanneer je een abonnement afneemt bij dezelfde aanbieder als je mobiele abonnement. Dit noemen we combivoordeel. Bijvoorbeeld bij KPN en Ziggo (Vodafone) en Budget Alles-in-1. Bij deze laatste krijg je tevens korting op energie.

Internet overstapservice Nederland

Denk je dat overstappen van provider in Nederland een groot gedoe is? Niets is minder waar. Vul je gegevens in bij het overstappen en je nieuwe provider regelt alles voor je, zelfs het opzeggen van je huidige abonnement. Makkelijker kan het niet zijn. Zet die afloopdatum van dat vaste contract maar vast in je agenda, want grote kans dat het ook na deze periode opnieuw loont om over te stappen.

Welkomstkorting + extra cashback via ProviderCheck

Bij overstappen van provider profiteer je dus standaard van welkomstkorting. Het bedrag kan per abonnement en provider verschillen. Bovendien zijn de deals wisselend, zodat het steeds kan veranderen welke aanbieding het beste is. Hoe dan ook, ProviderCheck doet er graag nog een schepje bovenop. Wanneer je je nieuwe abonnement voor internet (en eventueel tv en bellen) via ons afsluit, dan pak je nog soms ook nog een aantrekkelijke cashback mee!

Vergelijk internet Nederland!

Tijd om met een uitstekende deal aan de haal te gaan? Dat begrijpen we bij ProviderCheck maar al te goed. Om het je extra gemakkelijk te maken hebben we hierboven een aantal steden voor je uitgelicht, zodat jij nóg sneller de beste internet aanbieding bemachtigt. Op de steden pagina’s, zoals Den Haag, Amsterdam en Utrecht, vind je tevens meer informatie over de internet ontwikkelingen in de betreffende stad. Neem dus zelf eens een kijkje en vergelijk eenvoudig en snel de internet pakketten, eventueel in combinatie met tv en bellen. Aan jou de keus! Klik door naar je stad, vul je postcode in en ontdek de beste deals op jouw adres!