100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie
Je bevindt je hier:
  • Home
  • Internet Zaanstad

Internetsnelheid Zaanstad testen

Heb jij het idee dat je met jouw internet abonnement niet de beloofde snelheid ontvangt? Dit is zeker mogelijk als je nog DSL internet hebt. Gelukkig kun je dit testen door middel van onze speedtest. Hiermee kun je zien welke snelheid er daadwerkelijk mogelijk is op jouw adres. Daarnaast kun je ook zien welke snelheden andere internet providers op jouw adres in Zaanstad aanbieden. Doe de internet speedtest

Kies het abonnement dat bij je past

In delen van Zaanstad zijn meerdere glasvezel aanbieders beschikbaar, waardoor je een keuze uit veel abonnementen hebt. Met zo een groot aanbod is het natuurlijk lastig om het abonnement te kiezen dat het beste bij jou past. Om deze keuze voor jou wat makkelijker te maken hebben wij een overzicht gemaakt zodat je kunt kijken welke internetsnelheid bij jouw verbruik past. Welke internet snelheid heb je nodig?

Sneller internet Zaanstad

De internetsnelheid die je op jouw adres in leiden daadwerkelijk ontvangt is afhankelijk van meerdere factoren. Het internet wordt steeds belangrijker en we kunnen ons geen leven zonder internet meer voorstellen. Het is belangrijk dat je internet snel en betrouwbaar is. Om optimaal gebruik te maken van je internet hebben wij een checklist voor je samengesteld. Bekijk de checklist snel internet

Budget Alles-in-1 Caiway DELTA KPN Odido Online.nl Youfone Ziggo

Zaanstad internet abonnementen vergelijken voor thuis

Overstappen naar een andere internet provider in Zaanstad of ga je verhuizen naar Zaanstad en zoek je de beste internet provider? Vergelijk dan de mogelijke abonnementen op jouw adres bij ProviderCheck.nl. Vul je postcode en huisnummer bovenaan deze pagina in om de mogelijkheden op jouw adres te ontdekken.

Providers Zaanstad

Bij internet in Zaanstad heb je de keuze uit drie verschillende verbindingstype, namelijk DSL (internet via de telefoonlijn), glasvezel en kabel internet.

DSL is een inmiddels wat verouderde verbinding die steeds meer vervangen wordt door glasvezel. Zodra glasvezel beschikbaar is op jouw locatie zal je automatisch worden overgezet. Met DSL is een maximale downloadsnelheid van 200 mbit/s mogelijk, wat lager is dan de andere twee verbindingen. Wel kan het zo zijn dat DSL goedkoper is.

Kabel internet wordt alleen geleverd door Ziggo in Zaanstad en is in staat om een zeer hoge downloadsnelheid te behalen van wel 1000 mbit/s (Gigabit internet). De uploadsnelheid is hierbij wel een stuk lager.

Glasvezel is dus de vervanger van DSL in Zaanstad en kan zowel een downloadsnelheid als uploadsnelheid behalen van 1000 mbit/s. Glasvezel internet wordt in Zaanstad geleverd door dezelfde providers als DSL. Dit zijn in Zaanstad KPN, T-Mobile Thuis en Budget Thuis onder andere.

Voor alle drie de verbindingstypen geldt dat zowel internet, tv als vaste telefonie geleverd kunnen worden.

Glasvezel Zaanstad

Glasvezel internet is de toekomst en de gemeente Zaanstad werkt hard aan de uitrol van het netwerk. Helaas is de dekking van het glasvezelnetwerk in Zaanstad nog beperkt. Momenteel (medio 2023) is minder dan een derde van de huishoudens in Zaanstad aangesloten op dit netwerk. Een lage dekking van het glasvezelnetwerk zien we in Noord-Holland vaker voorkomen. Daarmee moet je dus een beetje geluk hebben om van dit netwerk gebruik te kunnen maken.

Heb je al glasvezel en zoek je de beste deal? Ga dan glasvezel vergelijken! Heb je nog geen glasvezel bij jou in huis, maar wil je wel op de hoogte blijven? Laat dan hieronder vrijblijvend je gegevens achter.

Laat jouw gegevens achter en wij laten je direct weten wanneer er glasvezel op jouw adres beschikbaar is.

Bedankt voor jouw aanmelding!

De komende tijd worden vermoedelijk Krommenie en Koog aan de Zaan aangesloten op het glasvezelnetwerk. In Assendelft kun je grotendeels al gebruikmaken van glasvezel.

Wonen in Zaanstad

Zaanstad vinden we terug in het rijtje van de 20 grootste gemeenten van Nederland qua inwoneraantal. Deze Noord-Hollands provincie heeft ongeveer 160.000 inwoners, waarvan bijna de helft in de stad Zaanstad zelf woont. Zaanstad kent echter mee woonkernen dan enkel namelijk: Assendelft, Koog aan de Zaan Krommenie, Westknollendam, Westzaan, Wormerveer en Zaandijk. De gemeente is dan ook een samenvoeging van deze plaatsen die in 1974 tot stand is gekomen.

Zaanstad grenst ten zuiden aan de gemeenten Haarlemmermeer en Amsterdam. Ten noorden vinden we Alkmaar. Je zou daarmee verwachten dan Zaanstad een echte forenzenstad is. Dat is echter maar deels waar. Er zijn namelijk veel grote bedrijven hier gevestigd, waaronder Verkade, Bruynzeel Keukens, Honig en Duyvis. Als geboortestad van de ondernemer Albert Heijn is het bovendien de vestigingsplaats van Ahold. Daardoor heeft Zaanstad zelf een zeer belangrijke economische positie.