100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Doe de speedtest!

En check direct wat jouw beste pakket is en wat jouw buren scoren!

De internet snelheid is lang niet overal even snel. De meeste providers behalen niet de maximale snelheid. Met onze speedtest zie je jouw snelheid en deze kun je direct vergelijken met de behaalde snelheden in jouw buurt.

speedtest

Speedtest Statistieken

Meest getest
Snelste aanbieder
Gem. snelheid: 62,15 Mb/s
Aantal testen: 1974760

Nationale internetsnelheid

Test welke providers het snelst zijn in nederland.

Bekijk mijn regio
img
Heb je vragen of hulp nodig?
Bel gratis 088 3232 032

maandag tot en met vrijdag: 8:00 - 16:00

Wat is een speedtest?

Met de speedtest kun je heel snel en eenvoudig zien wat de snelheid van jouw internet is. De mbit download snelheid die een provider opgeeft is de maximale snelheid die behaald kan worden met het betreffende abonnement. In werkelijkheid zal de snelheid afhangen van de bekabeling, de afstand tot het centrale aansluitpunt en het tijdstip dat je internet. Om je daadwerkelijke snelheid te meten raden wij aan onze speedtest te doen waarbij je meer zekerheid krijgt over welke internet snelheid er haalbaar is op jouw adres.

Je kunt ook direct testen en meten hoe snel jouw verbinding is in vergelijking met andere providers en mensen uit de buurt. Je kunt dus eenvoudig vergelijken of je een goede provider hebt.

Wat zegt Snelheid in de buurt?

Snelheid in de buurt is gebaseerd op alle individuele speedtests die uitgevoerd zijn op ProviderCheck.nl. Wij verzamelen deze data en tonen die op de kaart. Op deze manier kun je heel eenvoudig zien welke snelheden er in de buurt gehaald worden. Zo zie je dus heel snel welke snelheid er in de buurt mogelijk is en of de provider die jij hebt aan deze standaard voldoet.

Wij gebruiken alleen de data van de speedtests die op ProviderCheck gedaan zijn. De getoonde data is real time en wordt dagelijks door ons geüpdate. Doe je bijvoorbeeld 2 testen voor 1 postcode? Dan zullen wij alleen de laatste test tonen. Op deze manier zorgen wij ervoor dat de data altijd actueel is.

Hoe doe ik een goede speedtest?

Om de internet snelheid op een goede en realistische manier te testen geven wij hieronder enkele tips.

  • Zorg ervoor dat je tijdens de speedtest niets aan het downloaden bent op je pc of laptop;
  • Zet alle streaming internet programma's uit. Zoals internet radio, nieuws feeds etc.;
  • Zorg dat andere computers, tablets, telefoons die gebruik maken van het internet in het netwerk uitgeschakeld zijn;
  • Als je een draadloze verbinding hebt zorg dan dat je zo dicht mogelijk bij het modem/router bent voor het beste resultaat van de speedtest.

Ik heb 50mbit maar deze test zegt minder

Dit is eigenlijk precies de reden waarom Providercheck een speedtest aanbiedt. Veel providers tonen de maximale snelheid die geleverd kan worden. De echte snelheid is echter afhankelijk van veel factoren. Bijvoorbeeld hoe ver je van het centrale aansluitpunt in de gemeente zit, de kwaliteit van de kabels, de manier van aansluiten in huis etc. Hierdoor kan er dus heel veel verschil zitten tussen de snelheid van het abonnement en de daadwerkelijke snelheid

Om te bepalen of jouw verbinding voldoet aan de norm kun je op ProviderCheck de snelheden in de buurt vergelijken. Je kunt je internet snelheid testen en meteen met de snelheden uit de buurt vergelijken.

Op ProviderCheck kun je precies zien hoever je van het aansluitpunt zit. Om hierachter te komen doe je de speedtest. Wil je meteen weten welke abonnementen er in jouw regio beschikbaar zijn en welke beter bij jouw wensen aansluiten doe dan ook direct onze postcodecheck.

Werkt deze speedtest ook voor Ziggo of KPN?

Ja, deze speedtest is ontworpen om met elke internet provider te werken welke in Nederland levert. Onze speedtest is onafhankelijk te gebruiken, of je nu bij T-Mobile, Ziggo, KPN of een andere provider klant bent. Tijdens het starten van de speedtest kun je aangeven welke provider je momenteel hebt. Op deze manier kunnen wij dan ook zien welke providers het snelste internet in Nederland leveren.

Jaarlijks doen meer dan 300.000 gebruikers een speedtest via Providercheck. Met de informatie van meer dan een miljoen speedtests kunnen we vervolgens een top 10 snelste internet providers en steden samenstellen. Welke stad heeft het snelste internet? Wij weten het!