100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032
Je bevindt je hier:
  • Home
  • Internet Amsterdam

Internet snelheid testen

De internetsnelheid die je provider je belooft is vaak niet de daadwerkelijke internsnelheid die je ontvangt. Met onze speedtest ontdek je door het invoeren van je postcode en huisnummer de internetsnelheid die je provider biedt op jouw adres. Ook krijg je te zien welke internetsnelheid andere internet providers jou in Amsterdam bieden. Doe de internet speedtest

Kies het juiste pakket

Zie jij soms ook door de bomen het bos niet meer met al die verschillende internetsnelheden? Welke snelheid past nu bij jouw woonsituatie? Wij hebben de verschillende internetsnelheden op een rijtje gezet zodat de keuze voor het best passende internetpakket voor jou wat makkelijker wordt. Welke internet snelheid heb je nodig?

Sneller Internet in Amsterdam

De werkelijke internetsnelheid die je in Amsterdam ontvangt is van verschillende factoren afhankelijk. We maken steeds meer gebruik van het internet en dan is een snelle en betrouwbare verbinding belangrijk. Om zo optimaal mogelijk gebruik te kunnen maken van jouw verbinding hebben we een checklist voor snel internet. Bekijk de checklist snel internet

Caiway DELTA KPN Online.nl T-Mobile Youfone Ziggo

Internet abonnement Amsterdam

Amsterdam, de grootste gemeente van Nederland en ook meteen de hoofdstad van ons land. Amsterdam staat bekend om het artistieke erfgoed, de grachten en de gevelhuizen. Een aantal bekende attracties zijn het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum, het Anne Frank Huis en de coffeeshops. Het aantal verschillende nationaliteiten in deze gemeente behoort zelfs tot de hoogste ter wereld!

Woon jij in Amsterdam en wil je graag internet en tv afsluiten? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Wij maken het internet vergelijken voor jou makkelijk en snel! Daarnaast hebben wij een zo breed mogelijk aanbod van internetproviders op onze site, zodat wij voor jou het beste aanbod hebben. Ook krijg je bij ons altijd minimaal €10,- korting!

Glavezel Amsterdam of andere verbinding?

Wanneer je in Amsterdam gaat wonen, ongeacht in welke buurt, heb je natuurlijk ook internet nodig. Dit is geen probleem! Er zijn meerdere internetproviders in Amsterdam waar je een abonnement af kunt sluiten. En naast internet aanbieders, vind je ook televisie aanbieders in Amsterdam. Onze internetproviders leveren snel internet. Wil jij graag KPN in Amsterdam? Of Wil je liever Ziggo in Amsterdam? Wij adviseren om bij ons de gratis postcodecheck te doen om te kijken of Ziggo en KPN internet in Amsterdam op jouw adres leveren. Wil je bijvoorbeeld internet in Amsterdam Zuid? Check dan snel wat jouw mogelijkheden zijn!

Er zijn meerdere soorten internet, namelijk DSL-internet, glasvezel internet en kabel internet
Welk soort internet jij af kunt nemen is afhankelijk van welk soort verbinding er op jouw adres leverbaar is. Kabel internet kan bijvoorbeeld alleen geleverd worden door Ziggo en Delta (Delta levert dit alleen in Zeeland en dus helaas niet in Amsterdam). Als Ziggo niet op jouw adres in Amsterdam levert, kun je ook geen kabel internet afsluiten.

Glasvezel ligt ook nog niet overal, dit is nog heel erg in opkomst. KPN is bijvoorbeeld in 2019 gestart met het aanleggen van Amsterdams glasvezel in de wijken ‘Noord’ en ‘Buitenveldert’. De aanleg van glasvezel in Amsterdam is een meerjarig project. Het netwerk moet wijk voor wijk en straat voor straat aangelegd worden. Eerst wordt de beste aanlegroute bepaalt, dan volgen de graafwerkzaamheden en daarna wordt de glasvezelkabel gelegd en in de woning gemonteerd. Naast KPN zijn er ook nog andere glasvezel providers in Amsterdam, zoals Online.nl.

Kun je ook digitale tv in Amsterdam afsluiten?

Wil  jij graag digitale tv Amsterdam? Dat is zeker een mogelijkheid! Al onze internetproviders bieden op de adressen waar ze internet leveren ook digitale tv. Heb je internet van KPN? Dan kun je hier ook digitale tv afsluiten. Heb jij internet van Ziggo? Ook dan kun je digitale televisie afsluiten.

Maar wat is digitale tv eigenlijk? De naam digitale televisie zegt het al, het televisiesignaal wordt digitaal doorgegeven. Vroeger kreeg je een analoog signaal binnen, waar veel beeldverstoringen waren. Het digitale signaal is minder storingsgevoelig en biedt de mogelijkheid om meer kanalen te verzenden. Het signaal kan ontvangen worden via de kabel, ether, satelliet, DSL en glasvezel.

Televisies kunnen het digitale signaal niet lezen, daarom is er wel extra apparatuur nodig. Deze apparatuur is een kastje, ook wel tv-ontvanger genoemd, die bij de tv in de buurt staat. Dit kastje zorgt ervoor dat het signaal wordt vertaald en wordt doorgestuurd naar de tv. Door het digitale signaal heb je ook de mogelijkheid om een programma te pauzeren, op te nemen of terug te kijken. Het verschilt wel per provider welke content er beschikbaar is en welke functies je kunt gebruiken.

Hoe vind ik de beste internetprovider in Amsterdam?

Wil jij weten hoe je de beste internetprovider in Amsterdam kunt vinden voor jouw adres? Je kunt bij ProviderCheck de gratis postcodecheck doen. Wanneer je de postcodecheck hebt gedaan zie jij precies welke internetproviders op jouw adres internet en telvisie leveren en of je snel internet in Amsterdam af kunt sluiten. Ook zie je welke abonnementen zij aanbieden. Zo kun je kiezen tussen meerdere internetsnelheden en tussen de pakketten ‘alleen internet’, ‘internet en bellen’, ‘internet en tv’ en ‘alles-in-1’. 

Uit welke buurten bestaat Amsterdam?

Amsterdam is een grote stad, opgedeeld in buurten. Elke Amsterdamse buurt heeft zijn eigen karakter en charme, met een eigen markt, buurtcafés en winkels. Wijken zoals ‘de Pijp’, ‘Oud-West’ en ‘Amsterdam Noord’ zijn de afgelopen jaren uitgegroeid tot de nieuwe stadscentra. Daarnaast heb je buurten zoals ‘NDSM’: een verlaten scheepswerf die is omgetoverd tot een spannend underground gebied, ‘Westerpark’: een groene energieke en creatieve ontmoetingsplaats en ‘de Jordaan’: de bekendste en meest romantische buurt van Amsterdam. In het totaal is Amsterdam opgedeeld in 21 buurten.