100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie
Je bevindt je hier:
  • Home
  • Internet Amsterdam

Internet snelheid testen

De internetsnelheid die je provider je belooft is vaak niet de daadwerkelijke internsnelheid die je ontvangt. Met onze speedtest ontdek je door het invoeren van je postcode en huisnummer de internetsnelheid die je provider biedt op jouw adres. Ook krijg je te zien welke internetsnelheid andere internet providers jou in Amsterdam bieden. Doe de internet speedtest

Kies het juiste pakket

Zie jij soms ook door de bomen het bos niet meer met al die verschillende internetsnelheden? Welke snelheid past nu bij jouw woonsituatie? Wij hebben de verschillende internetsnelheden op een rijtje gezet zodat de keuze voor het best passende internetpakket voor jou wat makkelijker wordt. Welke internet snelheid heb je nodig?

Sneller Internet in Amsterdam

De werkelijke internetsnelheid die je in Amsterdam ontvangt is van verschillende factoren afhankelijk. We maken steeds meer gebruik van het internet en dan is een snelle en betrouwbare verbinding belangrijk. Om zo optimaal mogelijk gebruik te kunnen maken van jouw verbinding hebben we een checklist voor snel internet. Bekijk de checklist snel internet

Budget Alles-in-1 Caiway DELTA KPN Odido Online.nl Youfone Ziggo

Internet Amsterdam - Abonnement voor thuis

Amsterdam, de grootste gemeente van Nederland en ook meteen de hoofdstad van ons land. Amsterdam staat bekend om het artistieke erfgoed, de grachten en de gevelhuizen. Bekende attracties zijn het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum, het Anne Frank Huis en de coffeeshops. Het aantal verschillende nationaliteiten in deze gemeente behoort zelfs tot de hoogste ter wereld!

Woon jij in Amsterdam en wil je graag internet en tv afsluiten? Wij maken het internet vergelijken voor jou makkelijk en snel! We hebben 100% onafhankelijk alle internet providers in Amsterdam vergeleken. Zo ben je zeker van de beste aanbieding, naast onze vaste €10,- korting extra korting!

Glasvezel Amsterdam mogelijk?

Wanneer je in Amsterdam gaat wonen, ongeacht in welke buurt, heb je natuurlijk ook internet nodig. Er zijn veel internet providers in Amsterdam waar je een abonnement af kunt sluiten. Naast internet aanbieders, vind je ook veel televisie aanbieders in Amsterdam. Je kunt tv opnemen in je internet abonnement.

Wil jij graag KPN in Amsterdam wil je liever Ziggo in Amsterdam? Doe onze gratis postcodecheck en ontdek of Ziggo en KPN op jouw adres kunnen leveren. Misschien is een andere provider zelfs wel goedkoper. Wil je bijvoorbeeld internet in Amsterdam Zuid, check dan wat jouw mogelijkheden zijn!

Er zijn meerdere soorten internet, namelijk DSL-internetglasvezel internet en kabel internet. Welke je af kunt nemen is afhankelijk van welk type verbinding er op jouw adres beschikbaar is. Kabel internet wordt bijvoorbeeld in Nederland alleen geleverd door Ziggo en Delta, waarvan Delta alleen in Zeeland. Als Ziggo niet op jouw adres in Amsterdam levert, kun je dus ook geen kabel internet afsluiten.

Glasvezel ligt nog niet overal, de aanleg van glasvezel in Amsterdam is een meerjarig project. Het netwerk moet wijk voor wijk en straat voor straat aangelegd worden. Eerst wordt de beste route bepaald, dan volgen graafwerkzaamheden. Als laatste wordt de glasvezelkabel gelegd en gemonteerd in de woning.

KPN is in 2019 gestart met het aanleggen van Amsterdams glasvezel in de wijken ‘Noord’ en ‘Buitenveldert’. Naast KPN zijn er ook nog andere glasvezel providers in Amsterdam, zoals Online.nl en T-Mobile Thuis. Zij maken gebruik van het KPN Netwerk voor internet via glasvezel.

Kun je ook digitale tv in Amsterdam afsluiten?

Wil jij graag digitale tv in Amsterdam? Dat is zeker een mogelijkheid! Al onze internet providers bieden op de adressen waar ze internet leveren ook digitale tv. Voor zowel Ziggo als KPN als andere providers kun je een internet en tv abonnement afsluiten.

Bij digitale tv wordt het televisie signaal digitaal doorgegeven. Vroeger kreeg je een analoog signaal binnen, waarbij veel beeldverstoringen voorkwamen. Het digitale signaal is minder storingsgevoelig en biedt de mogelijkheid om meer kanalen te verzenden. Het signaal kan ontvangen worden via de kabel, ether, satelliet, DSL en glasvezel.

Televisies kunnen het digitale signaal niet lezen, daarom is er extra apparatuur nodig. Dit is een kastje, ook wel tv-ontvanger genoemd, die bij de tv in de buurt staat. Dit kastje zorgt ervoor dat het signaal wordt vertaald en naar de tv gestuurd wordt.

Bij digitale tv kun je programma's pauzeren, opnemen of later terugkijken. Het verschilt wel per provider welke content er beschikbaar is en welke functies je kunt gebruiken. Soms moet je dit specifiek aan je internet abonnement toevoegen.

Hoe vind ik de beste internetprovider in Amsterdam?

Wil je de beste internet provider in Amsterdam vinden op jouw adres? Doe dan bij ProviderCheck de gratis postcodecheck. Hierbij zij je precies welke internet providers op jouw adres internet en televisie leveren. Ook zie je of je snel internet in Amsterdam af kunt sluiten en welke abonnementen mogelijk zijn.

In Amsterdam zijn vier soorten internet pakketen mogelijk, namelijk:

Daarnaast is het vooral belangrijk om een internetsnelheid te kiezen die bij jouw gebruik past. Op de meeste plekken in Amsterdam is een snelheid tot 500 mbit/s het maximum. Op sommige plekken is 1000 mbit/s (of 1 Gbit/s) zelfs al mogelijk. Voor een doorsnee huishouden is 500 mbit/s echter ruim voldoende.

De verschillende buurten in Amsterdam

Amsterdam is de grootste stad van Nederland en opgedeeld in buurten. Elke Amsterdamse buurt heeft zijn eigen karakter en charme, met een eigen markt, buurtcafés en winkels. Wijken zoals ‘de Pijp’, ‘Oud-West’ en ‘Amsterdam Noord’ zijn uitgegroeid tot nieuwe stadscentra.

Daarnaast heb je buurten zoals ‘NDSM’: een verlaten scheepswerf die is omgetoverd tot een spannend underground gebied. Of ‘Westerpark’: een groene energieke en creatieve ontmoetingsplaats. En natuurlijke mogen ‘de Jordaan’ niet missen: de bekendste en meest romantische buurt van Amsterdam.

In het totaal is Amsterdam opgedeeld in 21 buurten. De mogelijkheden voor een internet abonnement kunnen per buurt verschillen.