100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie
Je bevindt je hier:
  • Home
  • Internet Purmerend

Internetsnelheid Purmerend testen

Heb jij het idee dat je met jouw internet abonnement niet de beloofde snelheid ontvangt? Dit is zeker mogelijk als je nog DSL internet hebt. Gelukkig kun je dit testen door middel van onze speedtest. Hiermee kun je zien welke snelheid er daadwerkelijk mogelijk is op jouw adres. Daarnaast kun je ook zien welke snelheden andere internet providers op jouw adres in Purmerend aanbieden. Doe de internet speedtest

Kies het abonnement dat bij je past

In delen van Purmerend zijn meerdere glasvezel aanbieders beschikbaar, waardoor je een keuze uit veel abonnementen hebt. Met zo een groot aanbod is het natuurlijk lastig om het abonnement te kiezen dat het beste bij jou past. Om deze keuze voor jou wat makkelijker te maken hebben wij een overzicht gemaakt zodat je kunt kijken welke internetsnelheid bij jouw verbruik past. Welke internet snelheid heb je nodig?

Sneller internet Purmerend

De internetsnelheid die je op jouw adres in leiden daadwerkelijk ontvangt is afhankelijk van meerdere factoren. Het internet wordt steeds belangrijker en we kunnen ons geen leven zonder internet meer voorstellen. Het is belangrijk dat je internet snel en betrouwbaar is. Om optimaal gebruik te maken van je internet hebben wij een checklist voor je samengesteld. Bekijk de checklist snel internet

Budget Alles-in-1 Caiway DELTA KPN Odido Online.nl Youfone Ziggo

Internet Purmerend afsluiten voor Thuis

Op zoek naar het beste internet abonnement voor bij jou thuis in Purmerend? Bij ProviderCheck.nl helpen we je graag bij je zoektocht. Vul bovenaan deze pagina vrijblijvend je postcode en huisnummer in. We laten je vervolgens alle providers en abonnementen zien die op jouw adres verkrijgbaar zijn. Zo scoor je eenvoudig de beste deal!

Providers Purmerend

In Purmerend is er een grote verscheidenheid aan internet providers beschikbaar. Dit komt doordat er verschillende verbindingstypen zijn. Zo zijn in de gemeente Purmerend internet via de kabel, glasvezel en DSL beschikbaar.

Internet via de kabel wordt in Purmerend exclusief aangeboden door Ziggo Purmerend. Met kabel internet is het mogelijk om hele hoge downloadsnelheden te behalen. Helaas is de uploadsnelheid hierbij vaak wel wat lager. Desondanks is met kabel een snelle en stabiele verbinding mogelijk. Via de kabel is het ook mogelijk een internet en tv-abonnement af te sluiten of een alles-in-1 abonnement (inclusief vaste telefonie).

DSL-internet is internet via de telefoonlijn. Hierbij is de maximale snelheid significant lager dan bij internet via de kabel. Bovendien is deze ook afhankelijk van de afstand tot de wijkcentrale. Internet via DSL wordt daarom overal in Nederland langzaam vervangen door glasvezel.

Glasvezel Purmerend

Met glasvezel zijn veel hogere downloadsnelheden mogelijk, waarbij de uploadsnelheid ook nog eens hetzelfde is. Dit maakt glasvezel een populaire, supersnelle en stabiele keuze. Het glasvezelnetwerk is echter nog niet overal beschikbaar.

Profiteren van glasvezel internet in Purmerend? Dan is het goed om te weten dat de gemeente druk bezig is om glasvezel overal aan te leggen. Op dit moment (medio 2023) is dit helaas nog niet voor ieder huishouden beschikbaar. Sterker nog, ongeveer 46% van de huishoudens kan hiervoor momenteel een abonnement afsluiten. Ruim de helft dus nog niet.

Momenteel geniet je in Purmer-Noord en Purmer-Zuid al van een glasvezelverbinding. In 2024 moeten heir de wijken Overwhere, Wheermolen, Gors, Zuid-Oost en het Centrum aan worden toegevoegd. De aanleg wordt verzorgd door KPN NetwerkNL.

Zodra glasvezel aangelegd is, zal DSL niet meer werken. Aanbieders van DSL internet in Purmerend bieden altijd ook glasvezel aan, waardoor je automatisch overgezet wordt zodra dit bij jou beschikbaar is. Voorbeelden zijn KPN Internet Thuis en T-Mobile Thuis

Weet jij niet zeker of je al glasvezel in huis hebt of ben je op zoek naar het goedkoopste glasvezel abonnement? Doe dan onze glasvezel check. We vertellen je dan precies wat de mogelijkheden zijn voor glasvezel in jouw woning.

Nog geen glasvezel, maar wil je wel op de hoogte blijven van de aanleg ervan? Laat dan hieronder vrijblijvend je gegevens achter.

Laat jouw gegevens achter en wij laten je direct weten wanneer er glasvezel op jouw adres beschikbaar is.

Bedankt voor jouw aanmelding!

Wonen in Purmerend

Purmerend heeft al sinds de 15e eeuw stadsrechten, maar pas in de jaren ’60 van de vorige eeuw groeide de bevolking ineens heel hard. Purmerend is sinds die tijd meer en meer een forenzenstad geworden voor mensen die in Amsterdam werken. De afstand tussen beide stadscentra is namelijk slechts 15 kilometer. Purmerend biedt echter meer rust en goedkopere woningen dan onze hoofdstad.

Purmerend is een actieve stad, die naast de bekende grote markten ook bekend staat als de kermisstad van Nederland. Purmerend bestaat in totaal uit zeven wijken en is bovendien sinds 2022 gefuseerd met de gemeente Beemster. Verdeeld over de wijken en woonkernen heeft de gemeente in totaal meer dan 80.000 inwoners. Logisch dus dat er een grote vraag is naar stel en stabiel internet.