100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie
Je bevindt je hier:
  • Home
  • Internet Maastricht

Internetsnelheid Maastricht testen

Heb jij het idee dat je met jouw internet abonnement niet de beloofde snelheid ontvangt? Dit is zeker mogelijk als je nog DSL internet hebt. Gelukkig kun je dit testen door middel van onze speedtest. Hiermee kun je zien welke snelheid er daadwerkelijk mogelijk is op jouw adres. Daarnaast kun je ook zien welke snelheden andere internet providers op jouw adres in Maastricht aanbieden. Doe de internet speedtest

Kies het abonnement dat bij je past

In delen van Maastricht zijn meerdere glasvezel aanbieders beschikbaar, waardoor je een keuze uit veel abonnementen hebt. Met zo een groot aanbod is het natuurlijk lastig om het abonnement te kiezen dat het beste bij jou past. Om deze keuze voor jou wat makkelijker te maken hebben wij een overzicht gemaakt zodat je kunt kijken welke internetsnelheid bij jouw verbruik past. Welke internet snelheid heb je nodig?

Sneller internet Maastricht

De internetsnelheid die je op jouw adres in leiden daadwerkelijk ontvangt is afhankelijk van meerdere factoren. Het internet wordt steeds belangrijker en we kunnen ons geen leven zonder internet meer voorstellen. Het is belangrijk dat je internet snel en betrouwbaar is. Om optimaal gebruik te maken van je internet hebben wij een checklist voor je samengesteld. Bekijk de checklist snel internet

Budget Alles-in-1 Caiway DELTA KPN Odido Online.nl Youfone Ziggo

Internet in Maastricht

Maastricht is de hoofdstad en ook de grootste stad van de provincie Limburg. Het is een stad die bekend staat om zijn unieke cultuur en historie. Het is bovendien een enorm bruisende studentenstad. Niet zo gek dus dat goed, snel en stabiel internet enorm belangrijk is in het dagelijks leven in Maastricht.

Wil je graag weten wat de goedkoopste internetprovider in Maastricht is of wil je juist de snelste? Maak gebruik van onderstaande postcodecheck en ontdek gratis en vrijblijvende de beste internet aanbiedingen op jouw adres.

Maastricht is de stad van de monumenten

Wist je dat Maastricht een van de oudste steden van Nederland is en zelfs ooit een Romeinse vesting was? Doordat de pracht en praal uit het verleden in deze stad zeer goed bewaard is geweest, kent het bijna 1.700 rijksmomumenten. Dit is na onze hoofdstad Amsterdam het grootste aantal van Nederland. Het historisch centrum is zelfs een beschermd stadgezicht.

Ook heeft de stad 1796 gemeentelijke monumenten, wat samen met Utrecht het hoogste aantal in Nederland is. Het mag geen verrassing zijn dan Maastricht dus enorm veel bezienswaardigheden kent, waarvan de bekendste het Vrijthof is.

Eigen taal - Maastrichts

Vaak wordt er in andere delen van Nederland gedacht dat alle inwoners van Limburg hetzelfde accent of dialect hebben. Niets is echter minder waar. Het taalgebruik in Limburg is zeer divers, iedere regio of zelfs stad heeft zijn eigen dialect of streektaal. Veel Limburgse dialecten ontlenen klanken uit het Duits.

Zo kent ook Maastricht haar eigen stadsdialect. Dit dialect heeft, doordat de stad tegen Wallonië in België aan ligt, veel invloeden vanuit het Frans. Het Maastrichts kent daardoor minder Duitse en meer Franse klanken dan andere Limburgse dialecten.

Een echte Maastrichtenaar wordt hierdoor direct herkend en spreekt uit trots in privésferen ook bij voorkeur het Maastrichts. Een Maastrichtenaar wordt onderling ook wel een Sjeng genoemd, waardoor het Maastrichts ook wel een Sjengs wordt genoemd. Een echte Sjeng schrijft zelfs in het Maastrichts. Helaas bestaat er geen ander woord voor ‘internet’ in het Maastrichts.

Doordat er een grote hoeveelheid studenten in de stad woont en de Universiteit Maastricht ook veel internationele studenten heeft, wordt in de stad ook steeds meer Engels gesproken.

Glasvezel in Maastricht

Op steeds meer plekken in Nederland kan men genieten van het razendsnelle glasvezel netwerk. In grote steden, zoals Maastricht, is de aanleg hiervan niet gemakkelijk. Het gaat hierbij doorgaans namelijk om zeer veel aansluitingen en bovendien moet ervoor gegraven worden. Je zult begrijpen dat drukke wegen niet zomaar stilgelegd kunnen worden hiervoor. De aanleg van glasvezel in steden gaat daarom doorgaans in fases.

Ook in Maastricht kun je steeds meer profiteren van glasvezel. Zo is KPN Netwerk sinds 2020 al bezig met de aanleg van het glasvezelnetwerk in Maastricht-Oost. Ook zijn ze voorzichtig begonnen met de eerste werkzaamheden in Maastricht-West. Hier doet KPN Netwerk dit niet alleen, maar wordt het ‘geholpen’ door Open Dutch Fiber. Laatstgenoemde is hiermee in 2022 al begonnen in Pottenberg.

De verwachting is dat er ook begonnen zal worden met de aanleg van glasvezel in Maastricht in 2023 in het centrum. Je kunt via dit glasvezelnetwerk vervolgens kiezen voor verschillende internetproviders, waaronder KPN, T-Mobile en Online.nl.

Glaspoort is bovendien de komende jaren een glasvezelnetwerk aan het leggen voor bedrijven op Randwyck-Zuid, Beatrixhaven, Sphinx en het Rijkskantorengebouw.

Woon jij in Maastricht en wil je graag weten of jij al kunt profiteren van glasvezel? Ga dan naar onze gratis glasvezel check!

Maastricht kabelinternet

Uiteraard kun je in Maastricht ook nog steeds gebruikmaken van internet via de kabel. Met kabelinternet van Ziggo in Maastricht ben je verzekerd van een hoge downloadsnelheid en een stabiele verbinding. Je kijkt dan ook televisie via de coax-kabel. Bovendien krijg je combinatiekorting wanneer je een mobiel Vodafone of HollandsNieuwe abonnement hebt.

Internet vergelijken in Maastricht

Wil je een internet abonnement afsluiten voor een nieuw huis of wil je graag onderzoeken of internet goedkoper kan door over te stappen? Door internet te vergelijken kun je tot wel €200 per jaar besparen op je abonnement. Door te vergelijken via ProviderCheck.nl ontvang je bovendien altijd €10 extra korting wanneer je overstapt.

Je kunt kiezen voor een aantal verschillende soorten abonnementen, namelijk: