100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie
Je bevindt je hier:
  • Home
  • Internet Utrecht

Internet snelheid testen

De internetsnelheid die je provider je belooft is vaak niet de daadwerkelijke internsnelheid die je ontvangt. Met onze speedtest ontdek je door het invoeren van je postcode en huisnummer de internetsnelheid die je provider biedt op jouw adres. Ook krijg je te zien welke internetsnelheid andere internet providers jou in Utrecht bieden. Doe de internet speedtest

Kies het juiste pakket

Zie jij soms ook door de bomen het bos niet meer met al die verschillende internetsnelheden? Welke snelheid past nu bij jouw woonsituatie in Utrecht? Wij hebben de verschillende internetsnelheden op een rijtje gezet zodat de keuze voor het best passende internetpakket voor jou wat makkelijker wordt. Welke internet snelheid heb je nodig?

Sneller Internet in Utrecht

De werkelijke internetsnelheid die je in Utrecht ontvangt is van verschillende factoren afhankelijk. We maken steeds meer gebruik van het internet en dan is een snelle en betrouwbare verbinding belangrijk. Om zo optimaal mogelijk gebruik te kunnen maken van jouw verbinding hebben we een checklist voor snel internet. Bekijk de checklist snel internet

Budget Alles-in-1 Caiway DELTA Odido Online.nl Youfone Ziggo

Utrecht

Utrecht, het bruisende en kloppende hart van Nederland. Deze stad is gebouwd rondom de Domtoren. De binnenstad van Utrecht is sfeervol en autovrij, met schitterende grachten en bijzondere werfkelders vol cafés en terrassen aan het water. Daarnaast heeft Utrecht ook veel kunst en cultuur te bieden, zoals het Spoorwegmuseum, het Centraal Museum, park Lepelenburg, Stadsschouwburg Utrecht en de botanische tuinen. Ga je liever een dagje shoppen? Ook dan moet je in Utrecht zijn. Met haar overdekte winkelcentrum ‘Hoog Catharijne’ en haar bijzondere winkelstraatjes met verassende winkels kun je geen genoeg krijgen van het shopplezier.

De gemeente Utrecht is qua inwonertal de vierde gemeente in Nederland. Utrecht is opgedeeld in 10 wijken, 34 subwijken, 111 buurten en maar liefst 194 subbuurten. Wil jij graag naar Utrecht verhuizen? Dan is een goede internetverbinding natuurlijk onmisbaar! Gelukkig leveren er veel internetproviders internet in Utrecht.

Glasvezel Utrecht of andere verbinding?

Er zijn meerdere internet en tv providers in Utrecht actief. Wanneer je op zoek gaat naar de beste internetprovider voor jou, adviseren wij om onze gratis postcodecheck in te vullen. Door bij ons de postcodecheck te doen weet jij welke internetproviders er internet op jouw adres in Utrecht leveren. Ook kun je zien welk soort internet er beschikbaar is op jouw adres en wat jouw maximale internetsnelheid is. Er zijn meerdere soorten internet, namelijk kabelinternet, DSL-internet en glasvezel internet, maar wat is het verschil nu eigenlijk?

Kabelinternet is breedband internet dat wordt geleverd via het traditionele kabeltelevisienetwerk. Kabelinternet biedt een stabiele internetverbinding met een enorme snelheid. Bij kabelinternet ontvang je een hogere downloadsnelheid dan uploadsnelheid. De enige provider die kabelinternet in Utrecht aanbiedt is Ziggo. Een andere aanbieder van kabelinternet is Delta, maar zij leveren alleen kabelinternet in de provincie Zeeland en dus niet in Utrecht

DSL-internet is internet dat geleverd wordt via de telefoonaansluiting. Wanneer je de DSL-kabel op de juiste manier aansluit, wordt het frequente signaal van het telefoonnetwerk omgezet in een bruikbaar internetsignaal.

Als laatste is er glasvezel internet. Hierbij wordt informatie met behulp van laserlicht op een betrouwbare en snelle manier verzonden. De upload- en downloadsnelheid zijn gelijk aan elkaar. Glasvezel internet is nog niet overal beschikbaar.

Is er glasvezel in Utrecht?

Providers zijn volop bezig glasvezel in Utrecht aan te leggen. Er zijn al een aantal wijken waar deels een glasvezelnetwerk ligt, maar er zijn ook wijken waar nog geen glasvezelinternet ligt. Een van deze wijken is het stadshart. Het openbreken van het stadshart is een dure financiële aangelegenheid, dit is een van de redenen waarom glasvezel in Utrecht eerst in de buitenwijken aangelegd wordt.

Ook is er veel nieuwbouw in Utrecht. Bij de nieuwbouwijken wordt glasvezel meteen aangelegd. De wijken in Utrecht waar op dit moment al deels glasvezel liggen zijn Vleuterweide, Parkwijk ’t Zand, Langerak, Veemarkt, Tweede Daalsebuurt, Hoge Weide, Terwijde en Pijlsweerd. Zo is er KPN glasvezel in Utrecht, maar zijn er ook andere aanbieders zoals Youfone, Online.nl, Budget Thuis, T-Mobile en Solcon.

Is glasvezel in Utrecht beschikbaar op bedrijventerreinen?

Utrecht beschikt over diverse bedrijventerreinen. Op vrijwel alle bedrijventerreinen in Utrecht zijn er mogelijkheden voor bedrijven om op het glasvezelnetwerk aangesloten te worden. Bekende bedrijventerreinen in Utrecht waar al glasvezelinternet beschikbaar is, zijn Lage Weide, Oudenrijn en Galgenwaard.

Een aantal van onze internetproviders bieden ook zakelijk internet aan. Dit is onder andere Ziggo

Wat zijn de beste internet en tv providers in Utrecht?

De favoriete provider kan per persoon verschillen. Ook ligt het aan het soort internet dat je afneemt. Heb je DSL-internet? De eigenaar van dit netwerk is KPN, maar er zijn veel providers zoals T-Mobile, Youfone en Online.nl die inkopen op het netwerk van KPN. Wil je liever kabelinternet? Dan zal Ziggo voor jou de beste keus zijn, simpel gezegd omdat zij de enige aanbieder van kabelinternet zijn. Daarnaast is er ook nog de uitrol van glasvezel in Utrecht, wat al in veel gebieden ligt.

Hoe kom je er achter wat voor jou de beste internet en tv providers in Utrecht zijn?

Wij adviseren om onze gratis postcodecheck te doen. Hierdoor weet jij welke internetproviders er op jouw adres beschikbaar zijn en of jij kabelinternet, DSL-internet of glasvezelinternet ontvangt. Ook ontdek je welke internetsnelheid jij kunt ontvangen, dat is handig om te weten wanneer je een abonnement uit gaat kiezen.

Bij al onze internet en tv providers in Utrecht heb jij de keuze uit meerdere pakketten. Je kunt namelijk kiezen tussen alleen internet, internet en bellen, tv en internet en alles-in-1.