100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Wat is uploadsnelheid?

Woensdag 22 augustus 2018 1 minuut en 39 seconden leestijd

Wat is uploadsnelheid?

Er is een downloadsnelheid en een uploadsnelheid. Wat die laatste precies is lees je in dit bericht. Wanneer je over wilt stappen naar een andere internetprovider begin je natuurlijk bij ProviderCheck.nl met het vergelijken van de verschillende internetproviders en abonnementen die leverbaar zijn op jouw adres.

Internet providers bieden verschillende internetpakketten aan waarin de uploadsnelheid verschilt. Ook zul je zien dat de download- en uploadsnelheid van elkaar verschilt. Hoe komt dat?

Verschil download- en uploadsnelheid

Wanneer je aan het downloaden bent dan haal je gegevens binnen op je computer of mobiele apparaat van het internet. Downloaden is bijvoorbeeld het bekijken van internetpagina’s, een filmpje op YouTube bekijken of muziek luisteren via internetradio.

Uploaden is eigenlijk het tegenovergestelde van downloaden. Dit is juist het verzenden van gegevens vanaf je computer of mobiele apparaat. Wanneer je gegevens upload kun je bijvoorbeeld een e-mail verzenden of een bericht op Facebook plaatsen.

In de meeste gevallen is de uploadsnelheid lager dan de downloadsnelheid. Dit komt omdat je voor het uploaden geen hogere snelheid nodig hebt. Uitzondering hierop is glasvezel internet. Daarbij is de uploadsnelheid gelijk aan de downloadsnelheid.

Hoe ziet de uploadsnelheid eruit?

Wanneer je internet vergelijkt zul je zien dat zowel de download- als de uploadsnelheid worden benoemd. De internetsnelheid wordt aangegeven in Mbp/s. Vaak is de uploadsnelheid 10 keer lager dan de downloadsnelheid.

Zelf internet vergelijken?

Ga je zelf aan de slag met het internet vergelijken dan hopen we dat het iets makkelijker is nu je weet wat de uploadsnelheid is. Dan blijft er natuurlijk altijd nog de keuze voor welke internetsnelheid je moet kiezen. Ook daar geven we je graag advies over in ons bericht Internetsnelheid; hoeveel Mbit/s heb je nodig?

Ga je zelf internet vergelijken? Maak dan gebruik van onze handige postcodecheck. Je krijgt dan in één overzicht de internetproviders en internetabonnementen te zien die leverbaar zijn op jouw adres.