100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie
Je bevindt je hier:
  • Home
  • Internet Rotterdam

Internet snelheid testen

De internetsnelheid die je provider je belooft is vaak niet de daadwerkelijke internsnelheid die je ontvangt. Met onze speedtest ontdek je door het invoeren van je postcode en huisnummer de internetsnelheid die je provider biedt op jouw adres. Ook krijg je te zien welke internetsnelheid andere internet providers jou in Rotterdam bieden. Doe de internet speedtest

Kies het juiste pakket

Zie jij soms ook door de bomen het bos niet meer met al die verschillende internetsnelheden? Welke snelheid past nu bij jouw woonsituatie in Rotterdam? Wij hebben de verschillende internetsnelheden op een rijtje gezet zodat de keuze voor het best passende internetpakket voor jou wat makkelijker wordt. Welke internet snelheid heb je nodig?

Sneller Internet in Rotterdam

De werkelijke internetsnelheid die je in Rotterdam ontvangt is van verschillende factoren afhankelijk. We maken steeds meer gebruik van het internet en dan is een snelle en betrouwbare verbinding belangrijk. Om zo optimaal mogelijk gebruik te kunnen maken van jouw verbinding hebben we een checklist voor snel internet. Bekijk de checklist snel internet

Budget Alles-in-1 Caiway DELTA KPN Odido Online.nl Youfone Ziggo

Rotterdam internet abonnementen

We leven in een veranderende wereld en verlangen steeds meer van onze internetaansluiting. We kijken tv, zetten de verwarming onderweg naar huis alvast een graad hoger en gamen erop los. Providers werken er hard aan om, ondanks het toegenomen gebruik, een stabiel en betrouwbaar netwerk te kunnen leveren.

Dat internet in deze tijd niet meer is weg te denken is wel duidelijk en dat weten ze in Rotterdam. Er zijn niet voor niets heel veel internet aanbieders in Rotterdam actief. Dat is ook belangrijk voor een grote stad met bruisende stadsdelen als: het Stadscentrum, Overschie, Noord, Hillegersberg-Schiebroek, Feijenoord, Pernis, Rozenburg, Prins Alexander, Charlois, Hoogvliet en Hoek van Holland

Rotterdam bestaat niet alleen uit bruisende wijken, maar is ook de stad van Feijenoord, de Coolsingel, hard werken in de havens, de Euromast, een biertje drinken in de Witte de Withstraat, de Rotterdam Marathon, kubuswoningen, shoppen in de Koopgoot en natuurlijk Lee Towers. Gelegen in de provincie Zuid-Holland aan de Nieuwe Maas, is Rotterdam de op een na grootste stad van Nederland. Amsterdam gaat ze voor.

De Maasstad die zich na het bombardement in de Tweede Wereldoorlog opbouwde tot een moderne stad, met een skyline die je kunt vergelijken met die van een wereldstad als New York. Het blijft genieten, als je in het donker over de Van Brienenoordbrug rijdt, van de verlichtte wolkenkrabbers en Erasmusbrug.  

Welke internetmogelijkheden biedt Rotterdam - glasvezel of andere verbinding?

Rotterdam is niet alleen een moderne stad als je kijkt naar de architectuur, maar ook op het gebied van de mogelijkheden voor internet en tv. Wij zetten de verschillende internettechnieken die Rotterdam je te bieden heeft voor je op een rij.

Wil je direct weten welke internet aanbieders in Rotterdam leveren op jouw adres? Doe dan nu onze gratis postcodecheck en ontdek het binnen een minuut.

DSL-internet Rotterdam

Een van de technieken die leverbaar is in Rotterdam is DSL-internet. Je internetverbinding loopt via een koperdraad, of simpel gezegd je telefoonlijn. Grote DSL-internetproviders zijn T-Mobile, Online.nl en KPN in Rotterdam.

Je kunt met DSL-internet in Rotterdam maximaal een internetsnelheid van 200Mb ontvangen, afhankelijk van de mogelijkheden op jouw adres. Hou er bij DSL-internet rekening mee dat je niet altijd de internetsnelheid ontvangt die je provider je belooft. Die is namelijk, onder andere, afhankelijk van de afstand van je woning tot de wijkcentrale. Eigenaar van het DSL-netwerk is KPN in Rotterdam. Daarnaast legt KPN glasvezel in Rotterdam aan, daar vertellen we je zo meer over.

Kabel-internet Ziggo Rotterdam

Kabel-internet ontvang je via Ziggo in Rotterdam. Of je kabel-internet van Ziggo in Rotterdam kunt ontvangen is afhankelijk van de mogelijkheden op jouw adres.

Ziggo kabel-internet is stabieler dan DSL-internet. Je ontvangt de internetsnelheid die Ziggo je belooft. Ziggo werkt er hard aan om via de kabel in Rotterdam een zo hoog mogelijke internetsnelheid te kunnen leveren. Dat harde werken levert wat op, want je kunt in Rotterdam Hoogvliet (Hoogvliet Noord en Hoogvliet Zuid), Rozenburg (Noordzeeweg en Rozenburg), Pernis en Vlaardingen nu al een internetsnelheid van wel 1 Gigabit ontvangen. Dat is razendsnel Ziggo internet in Rotterdam.

Glasvezel Rotterdam

En dan is er nog glasvezel internet. Ook daarmee staat Rotterdam niet stil. Er is door glasvezel aanbieders in Rotterdam een snelle uitrol van glasvezel in Rotterdam in gang gezet. Bij glasvezel internet ontvang je een snelle en stabiele internetverbinding, waarbij de uploadsnelheid en downloadsnelheid gelijk zijn, dit in tegenstelling tot de andere technieken. Dat is vooral heel handig wanneer je grote bestanden moet uploaden, bijvoorbeeld voor je werk.

Grote glasvezel aanbieders in Rotterdam zijn KPN en T-Mobile. Zij zijn druk bezig met de uitrol van glasvezel in Rotterdam. Dit is een flinke klus, straten moeten namelijk open om het glasvezelnetwerk aan te leggen.

KPN glasvezel in Rotterdam wordt het eerste aangelegen in de stadsdelen:


T-Mobile legt glasvezel in Rotterdam het eerste aan in de stadsdelen:

Zakelijk internet Rotterdam

Voor consumenten is een snelle internetverbinding belangrijk, zeker bij thuiswerken. Maar voor wie snel internet in Rotterdam misschien nog wel belangrijker is, is de zakelijke markt. Veel grote bedrijven hebben zich in Rotterdam gevestigd. Denk aan Nationale-Nederlanden, Coolblue en Youfone. Deze bedrijven kunnen het zich niet veroorloven om zonder internetverbinding te zitten. Daarom kiezen zij voor zakelijk internet in Rotterdam.

Voordelen aan zakelijk internet in Rotterdam zijn dat deze bedrijven kunnen rekenen op extra ondersteuning vanuit providers als KPN en Ziggo. Valt de verbinding, om wat voor reden dan ook, weg dan kunnen zij in veel gevallen 24 uur per dag, 7 dagen per week terecht bij de helpdesk van hun internet provider.

Wat is de beste internet provider in Rotterdam?

Dat is een lastige vraag. Want waar het om draait is ‘wat is de beste internet provider in Rotterdam voor jou?’ Dit is namelijk afhankelijk van jouw gebruik en natuurlijk van de mogelijkheden op jouw adres. Want glasvezel internet in Rotterdam klinkt ideaal, snel en stabiel internet, maar is nog niet overal in Rotterdam leverbaar. Hetzelfde geldt voor de leverbaarheid van kabel-internet van Ziggo in Rotterdam.

Grote speler KPN in Rotterdam is eigenaar van het DSL-netwerk. Je kunt direct DSL-internet afsluiten bij KPN in Rotterdam. Maar wist je dat internet providers in Rotterdam als T-Mobile, Youfone en Online.nl ruimte inkopen op dit netwerk? Je ontvangt uiteindelijk dezelfde internetverbinding. En dan is er natuurlijk nog de uitrol van KPN glasvezel in Rotterdam.

Hoe ontdek je de beste internet provider in Rotterdam voor jou?

Was de vorige vraag nog lastig te beantwoorden, dat valt bij deze vraag reuze mee. Je ontdekt de beste internet provider in Rotterdam voor jou namelijk heel makkelijk door het doen van onze gratis postcodecheck. Vul je postcode en huisnummer in en je krijgt binnen een minuut een handig overzicht te zien van alle actieve internet aanbieders in Rotterdam en de internetopties op jouw adres.

Je ziet welke internettechnieken er leverbaar zijn, of dit nu DSL, kabel of glasvezel in Rotterdam is. Er is een handig overzicht per pakket, of je nu kiest voor Internet Only, Internet & TV, Internet & Bellen of een Alles-in-1 pakket.

Je ontdekt of KPN in Rotterdam of Ziggo in Rotterdam op jouw adres levert en voor welke internetsnelheid je kunt kiezen. Dankzij de handige filteropties in de vergelijker ontdek je makkelijk en snel de beste internet provider in Rotterdam voor jou. En heb je die gevonden? Klik dan op ‘Bestellen’. Je wordt dan doorgeleid naar de website van de door jou gekozen provider en sluit je nieuwe abonnement direct bij hen af. Omdat je dat via onze vergelijker doet krijg je altijd minimaal €10,- cashback van ons!