100% onafhankelijk
100% gratis
Vragen? 088 3232 032
Je bevindt je hier:
  • Home
  • Internet Hoeksche Waard

Internetsnelheid Hoeksche Waard testen

Heb jij het idee dat je met jouw internet abonnement niet de beloofde snelheid ontvangt? Dit is zeker mogelijk als je nog DSL internet hebt. Gelukkig kun je dit testen door middel van onze speedtest. Hiermee kun je zien welke snelheid er daadwerkelijk mogelijk is op jouw adres. Daarnaast kun je ook zien welke snelheden andere internet providers op jouw adres in Hoeksche Waard aanbieden. Doe de internet speedtest

Kies het abonnement dat bij je past

In delen van Hoeksche Waard zijn meerdere glasvezel aanbieders beschikbaar, waardoor je een keuze uit veel abonnementen hebt. Met zo een groot aanbod is het natuurlijk lastig om het abonnement te kiezen dat het beste bij jou past. Om deze keuze voor jou wat makkelijker te maken hebben wij een overzicht gemaakt zodat je kunt kijken welke internetsnelheid bij jouw verbruik past. Welke internet snelheid heb je nodig?

Sneller internet Hoeksche Waard

De internetsnelheid die je op jouw adres in leiden daadwerkelijk ontvangt is afhankelijk van meerdere factoren. Het internet wordt steeds belangrijker en we kunnen ons geen leven zonder internet meer voorstellen. Het is belangrijk dat je internet snel en betrouwbaar is. Om optimaal gebruik te maken van je internet hebben wij een checklist voor je samengesteld. Bekijk de checklist snel internet

Budget Alles-in-1 Caiway DELTA KPN Odido Online.nl Youfone Ziggo

Internet Hoeksche Waard voor thuis

Een internet abonnement voor thuis afsluiten op jouw adres in Hoeksche Waard? Dan ben je bij ProviderCheck.nl aan het goede adres. Wij vergeleken alle mogelijke abonnementen en hebben ze voor je op een rijtje gezet. Zo kun je eenvoudig prijzen en voorwaarden vergelijken.

Internet providers Hoeksche Waard

In Hoeksche Waard zijn de meeste bekende Nederlandse internetproviders beschikbaar, afhankelijk van de beschikbare aansluiting in jouw woning:

Weet je niet welke internetverbindingen op jouw adres beschikbaar zijn? Doe dan onze gratis postcodecheck. We vertellen je dan meteen wat de goedkoopste provider op jouw adres is. Bovendien krijg je via ProviderCheck.nl altijd €10 extra korting op je abonnement.

Glasvezel Hoeksche Waard

Profiteren van de voordelen van glasvezel in Hoeksche Waard? Dat kan! Althans, dat kan in een deel van Hoeksche Waard. Met slechts 34% van de huishoudens die aangesloten zijn op het glasvezelnetwerk moet je een beetje geluk hebben. Dat is een vergelijkbaar percentage als bij glasvezel in Rotterdam.

Opvallend is dat de aanleg van glasvezel zeer wisselend verloopt in de regio, waarbij de ene gemeente ver voorloopt op de andere (medio 2023). Zo is in Albrandswaard 97% al aangesloten, wat dus veel meer is dan Hoeksche Waard. Tegelijkertijd is dit in Zwijndrecht (4%) en Barendrecht (5%) juist veel minder.

Glasvezel wordt in Hoeksche Waard momenteel aangelegd door e-fiber, waarbij de gemeente opgedeeld is in 18 gebieden. Hier zijn twee aannemers tegelijkertijd aan de slag en zijn sinds mei 2023 de meeste gebieden al aangesloten. De verwachting is dat eind 2023 de hele gemeente aangesloten zal zijn. Het is momenteel nog wachten op een gedeelte van Oud-Beijerland, maar ook Zuid-Beijerland, Numansdorp en Klaaswaal.

Let op: het kan zo zijn dat glasvezel al aangesloten is in jouw woning en dat er in jouw straat al gegraven is, maar je nog geen abonnement af kunt sluiten hiervoor. Dit komt doordat de glasvezel providers enkele weken tot maanden hebben om dit te verwerken, testen en het signaal daadwerkelijk te versturen.

Op de hoogte blijven van jouw glasvezelaansluiting? Laat hieronder vrijblijvend je gegevens achter en je ontvangt bericht bij de eerste gelegenheid.

Laat jouw gegevens achter en wij laten je direct weten wanneer er glasvezel op jouw adres beschikbaar is.

Bedankt voor jouw aanmelding!

Wonen in Hoeksche Waard

Als inwoner van Hoeksche Waard hoeven we je natuurlijk niet te vertellen waar deze Zuid-Hollandse gemeente ligt. Wat echter toch interessant is om te benoemen is dat deze gemeente pas sinds 2019 bestaat. Hiervoor bestond het uit vijf afzonderlijke gemeenten, namelijk: Oud-Beijerland, Korendijk, Strijen, Cromstrijen en Binnenmaas.

Een andere bijzonderheid aan deze gemeente is dat hij bestaat uit twee eilanden: Hoeksche Waard en Tiengemeten. Laatstgenoemde is, als natuurmonument, ook meteen de grote toeristische trekpleister van de gemeente.

Ten noorden grenst de gemeente aan Albrandswaard, Barendrecht en Dordracht, ten westen aan Nissewaard en ten oosten aan Dordrecht. Hoeksche Waard grenst bovendien ten zuiden aan twee gemeentes die ook allebei in een andere provincie liggen: Goeree-Overflakkee (Zeeland) en Moerdijk (Noord-Brabant).

De gemeente telt ongeveer 90.000 inwoners, waardoor er veel vraag is naar goed internet. Er wonen bovendien veel forenzen die in Rotterdam werken. Sinds de coronaperiode is er echter ook thuis steeds sneller internet nodig om thuis te kunnen werken. ProviderCheck.nl helpt je de beste internet provider in Hoeksche Waard te vinden.