100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie
Je bevindt je hier:
  • Home
  • Internet Dordrecht

Internetsnelheid Dordrecht testen

Heb jij het idee dat je met jouw internet abonnement niet de beloofde snelheid ontvangt? Dit is zeker mogelijk als je nog DSL internet hebt. Gelukkig kun je dit testen door middel van onze speedtest. Hiermee kun je zien welke snelheid er daadwerkelijk mogelijk is op jouw adres. Daarnaast kun je ook zien welke snelheden andere internet providers op jouw adres in Dordrecht aanbieden. Doe de internet speedtest

Kies het abonnement dat bij je past

In delen van Dordrecht zijn meerdere glasvezel aanbieders beschikbaar, waardoor je een keuze uit veel abonnementen hebt. Met zo een groot aanbod is het natuurlijk lastig om het abonnement te kiezen dat het beste bij jou past. Om deze keuze voor jou wat makkelijker te maken hebben wij een overzicht gemaakt zodat je kunt kijken welke internetsnelheid bij jouw verbruik past. Welke internet snelheid heb je nodig?

Sneller internet Dordrecht

De internetsnelheid die je op jouw adres in leiden daadwerkelijk ontvangt is afhankelijk van meerdere factoren. Het internet wordt steeds belangrijker en we kunnen ons geen leven zonder internet meer voorstellen. Het is belangrijk dat je internet snel en betrouwbaar is. Om optimaal gebruik te maken van je internet hebben wij een checklist voor je samengesteld. Bekijk de checklist snel internet

Budget Alles-in-1 Caiway DELTA KPN Odido Online.nl Youfone Ziggo

Internet Dordrecht vergelijken voor thuis

Op zoek naar de beste deal voor internet bij jou thuis in Dordrecht? Dan ben je bij ProviderCheck.nl op de juiste website belandt! Aan de hand van jouw postcode en huisnummer, die je bovenaan deze pagina invult, checken wij in enkele seconden welke internet abonnementen er op jouw adres geleverd kunnen worden. Dat is gemakkelijk vergelijken!

Alle abonnementen in onze vergelijking worden altijd getoond inclusief de laatste aanbiedingen en zijn up-to-date. Bovendien krijg je van ons altijd €10 extra cashback korting wanneer je je nieuwe abonnement afsluit via deze pagina!

Providers Dordrecht

In Dordrecht heb je in principe in eerste instantie keuze uit twee verschillende verbindingen: kabel internet van Ziggo of glasvezel via het netwerk van KPN. Kabel internet wordt echter alleen geleverd door Ziggo, terwijl je bij het glasvezelnetwerk keuze hebt uit allerlei verschillende providers. Daarmee kun je vrijwel alle bekende providers in Nederland bij jou thuis in Dordrecht afsluiten. Denk aan:

In sommige gevallen ontvang je nog DSL-internet in Dordrecht. Dit netwerk wordt echter vervangen door het nieuwere glasvezel. Zodra glasvezel op jouw adres beschikbaar is komt het DSL-netwerk te vervallen en wordt een eventueel DSL-abonnement ook automatisch overgezet.

Glasvezel Dordrecht

In Nederland is steeds meer vraag naar glasvezel internet. Deze verbinding is namelijk enorm stabiel en bovendien kunnen er zeer hoge snelheden worden gehaald. Helaas is dit netwerk nog niet overal aangelegd en zeker in Zuid-Holland en Noord-Holland valt de dekking veel gemeenten tegen. Zo is de dekking in Rotterdam en Hoeksche waard maar iets meer dan een derde.

In Dordrecht is dat echter zeker niet het geval met een dekkingsgraad van maar liefst 95% (medio 2023). Dat betekent dat de kans dat je als inwoners van Dordrecht gebruik kunt maken van bijvoorbeeld KPN glasvezel of T-Mobile glasvezel zeer groot is. Voor de beste deal is glasvezel vergelijken verstandig. Er zijn namelijk meerdere providers die over dezelfde verbinding internet leveren, maar de verschillen in prijs en voorwaarden kunnen groot zijn.

Wonen in Dordrecht

Dordrecht is een grote stad in Zuid-Holland en heeft ruim 120.000 inwoners. Dordrecht heeft zelf een groot centrum met veel winkels en werk, maar er wonen ook veel mensen die in grotere steden als Rotterdam en Breda werken. Wat veel mensen die niet uit deze regio komen bovendien niet weten, is dat Dordrecht een eiland is en omgeven is door rivieren. Dit eiland bevat naast het stedelijke gebied veel natuurgebieden (de Biesbosch).

Dordrecht is al een zeer oude stad en kreeg in het jaar 1220 al officieel stadsrechten. Helaas zijn veel kenmerken hiervan vernietigd gedurende de Tweede Wereldoorlog, waarin Dordrecht meerdere keren zwaar getroffen is. Uit deze oorlog zijn ook nog kenmerken zoals bunkers terug te vinden op het eiland.

Dordrecht is via tunnels en bruggen verbonden met zowel Zuid-Holland als Noord-Brabant, waardoor het een echte verbindingsplaats is. Ook een internet verbinding hoort daar natuurlijk bij!