100% onafhankelijk
100% gratis
Vragen? 088 3232 032
Je bevindt je hier:

Internetsnelheid Breda testen

Helaas kun je niet altijd de beloofde internetsnelheid van jouw internet provider ontvangen. Gelukkig kun je door middel van onze speedtest zien welke snelheid er daadwerkelijk mogelijk is op jouw adres. Ook zie je welke internetsnelheid andere providers in Breda op jouw adres aanbieden. Doe de internet speedtest

Kies het abonnement dat bij je past

Omdat er veel mogelijke abonnementen en glasvezel internet aanbieders in Breda zijn is het lastig om een goed abonnement uit te kiezen. Om jouw keuze makkelijker te maken hebben wij een overzicht voor jou gemaakt met welke internetsnelheid bij je verbruik past. Welke internet snelheid heb je nodig?

Sneller glasvezel internet Breda

De werkelijke internetsnelheid die je in Breda ontvangt is afhankelijk van meerdere factoren. Omdat internet in ons leven steeds belangrijker wordt is het wel van belang dat er een snelle en betrouwbare verbinding is. Om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van je internet verbinding hebben wij een checklist voor snel internet gemaakt. Bekijk de checklist snel internet

Budget Alles-in-1 Caiway DELTA KPN Odido Online.nl Youfone Ziggo

Internet in Breda

Breda is een Nederlandse stad in het westen van de provincie Noord-Brabant. De stad Breda is ook meteen de kern van de gemeente Breda. Breda speelt tot op heden een rol binnen de Nederlandse krijgsmacht door de aanwezigheid van de KMA en het hoofdkwartier van de Koninklijke luchtmacht. De stad is omgeven door woonwijken en bedrijventerreinen. Al deze woningen en bedrijven hebben natuurlijk een internet aansluiting nodig en gelukkig is dit ook mogelijk.

In Breda houden ze niet alleen van het leven, maar proberen ze het leven nog mooier te maken, voor en met elkaar. Het is een historische en leefbare stad. Een ontmoetingsplek waar creatievelingen en vernieuwers de ruimte hebben om te pionieren en waar het leven gewoon heerlijk is. Ben jij een echte natuur fan? Ook dan ben je in Breda op de goede plek met het bekendste stadpark Valkenberg of het Wilhelminapark. Wil jij graag naar Breda verhuizen? Dan is het belangrijk om aan je internet verbinding te denken. Maar wat voor soort internet is er aanwezig in jouw nieuwe huis en hoe kun je een internet verbinding afsluiten? Wij leggen jou uit hoe je internet in Breda af kunt sluiten.

Is er glasvezel in Breda?

Er zijn meerdere internet providers die glasvezel internet in Breda aanbieden. Breda vindt het heel erg belangrijk om te voldoen aan de groeiende vraag naar digitale communicatie, voor zowel bewoners als bedrijven. In Breda kunnen marktpartijen hun eigen glasvezelkabel aanleggen. Dit heeft onder andere KPN al gedaan. KPN heeft een groot deel van Breda Zuid al voorzien van glasvezel en in 2022 is KPN verder gegaan met het aanleggen van een netwerk in Breda Noord en Teteringen. Breda West en Prinsenbreek staan op de planning voor oktober 2022 en in Breda Centrum wordt in 2023 glasvezel internet aangelegd.

Naast KPN zijn er nog andere internet providers die glasvezelinternet in Breda leveren. Dit doen zij over het algemeen wel over het netwerk van KPN. Wij hebben deze aanbieders voor jou op een rij gezet:

Voor ondernemers is een goede connectiviteit natuurlijk van groot belang en dit snapt de gemeente Breda ook. Delta Fiber heeft al op een groot deel van de bedrijventerreinen in Breda glasvezel internet aangelegd. In 2022 moeten ook alle overige bedrijventerreinen aangesloten worden op het Delta glasvezel netwerk.

Wat is de beste internet provider in Breda?

Helaas kunnen wij niet zeggen wat de beste aanbieder van internet is in Breda. Dit is namelijk iets persoonlijks. Het hangt namelijk af van wat jij belangrijk vindt in je internet abonnement. Sommige mensen vinden het bijvoorbeeld belangrijk dat hun internet abonnement snel is, terwijl anderen het belangrijk vinden dat de prijs zo laag mogelijk ligt. Vrijwel alle internet providers die wij aanbieden in onze vergelijker zijn in Breda aanwezig, maar ze zijn misschien niet allemaal beschikbaar op jouw adres. Om er achter te komen of een internet provider ook levert op jouw adres kun je bij ons de gratis postcodecheck doen.

Na het invullen van deze postcodecheck komen er resultaten naar voren. Dit zijn alle abonnementen van de internet providers die op jouw adres leveren. Ook zie je meteen welk soort internet er op jouw adres beschikbaar is. Er zijn drie soorten internet, namelijk kabelinternet, DSL internet en glasvezel internet. Wij leggen deze soorten internet uit.

Kabelinternet is breedbandinternet dat geleverd wordt via het traditionele kabeltelevisienetwerk. De grootste aanbieder van kabelinternet in Breda is Ziggo. Met dit soort internet maak je gebruik van de kabel die van oudsher voor televisie bedoelt was, de coax kabel.

DSL staat voor Digital Subscriber Line, dit is internet via de telefoonlijn. Met DSL internet gaat de verbinding via koperdraad. Door de telefoonlijn loopt een hoogfrequent signaal die niet door het menselijk oor te horen is. Je hebt in huis altijd een modem staan om het signaal te ontvangen. Dit modem zorgt er ook voor dat het signaal omgezet wordt in een bruikbaar internet signaal. DSL internet is in Breda ook mogelijk.  

De laatste vorm van internet is glasvezel internet. Glasvezel internet in Breda wordt nog aangelegd en zal nog niet op elk adres aanwezig zijn. Deze vorm van internet is de snelste manier om internet voor thuis te ontvangen, omdat het stabiel en betrouwbaar is met een download- en uploadsnelheid die gelijk zijn aan elkaar. Glasvezel is een heel dun draad met soort glas aan de binnenkant. De data wordt door deze kabel heen verstuurd door middel van een laserlicht. Hoe sneller het licht knippert, hoe sneller je internet is. Is er op jouw adres in Breda nog geen glasvezel? Dan zal dat er binnenkort wel aankomen. De gemeente Breda is namelijk hard bezig om iedereen op het glasvezelnetwerk te krijgen.

Internet afsluiten in Breda

Heb jij een internetverbinding in Breda nodig, maar weet je niet zo goed hoe je een abonnement af kunt sluiten? Wij adviseren om onze gratis postcodecheck te doen. Door deze postcodecheck weet jij welke internet providers er leverbaar zijn op jouw adres en welk soort internet er beschikbaar is op jouw adres. Doordat je alle abonnementen kunt vergelijken die op jouw adres aanwezig zijn kun je een weloverwogen keuze maken.

Zodra je het abonnement hebt gevonden die je af wilt sluiten kun je het abonnement bestellen. Je komt bij de internet provider zelf op de site terecht waar je het bestelformulier in moet vullen. Het is wel belangrijk dat je vrij bent om over te stappen. Hiervoor moet je even het contract van je oude internet provider checken. De meeste contracten sluit je voor een jaar af. Na dit jaar wordt het contract stilzwijgend verlengd, en kun je gewoon overstappen. Hou wel rekening met een maand opzegtermijn.

Door jaarlijks over te stappen van internet provider kun je heel veel geld besparen, tot wel €200,-. Dit komt doordat internet providers voor nieuwe klanten altijd hele mooie welkomstkortingen aanbieden, in de vorm van cadeaus of een cashback.

Ben je bang dat het overstappen veel moeite kost? Het tegendeel is juist waar. De meeste internet providers bieden tegenwoordig namelijk een gratis overstapservice aan. Dit houdt in dat jouw nieuwe provider je abonnement bij je oude provider stop zegt. Ook zorgt je nieuwe provider ervoor dat je oude abonnement stopt op de dag dat je nieuwe abonnement van start gaat. Hierdoor voorkom je dubbele kosten en kom je geen dag zonder internet te zitten. Het overstappen is dus heel erg simpel!

Vergeet na het overstappen niet om je cashback bij ProviderCheck aan te vragen. Als je via ons overstapt ontvang je namelijk altijd minimaal €10,- cashback. Deze kun je aanvragen via ons cashback formulier.

Wij zetten alle stappen om internet af te sluiten in Breda nog even voor je op een rij:

  1. Controleer bij je oude provider of je al over kunt stappen.
  2. Doe de gratis ProviderCheck postcodecheck zodat je kunt zien welke abonnementen leverbaar zijn op jouw adres in Breda.
  3. Kies het abonnement dat bij je past en sluit deze af. Als je gebruik wilt maken van de overstapservice kun je dit in het bestelproces aangeven.
  4. Op de dag dat je nieuwe internet abonnement in gaat kun je jouw nieuwe modem installeren en gebruik maken van het internet.
  5. Vul het cashbackformulier en claim je cashback!