100% onafhankelijk
100% gratis
Vragen? 088 3232 032
Je bevindt je hier:
  • Home
  • Internet Tilburg

Internetsnelheid Tilburg testen

De internetsnelheid die jouw internet provider belooft is helaas niet altijd de snelheid die je kunt ontvangen. Ontdek welke internetsnelheid je wel ontvangt van je huidige provider op je adres door het invullen van je postcode en huisnummer. Je krijgt ook te zien welke internetsnelheid andere internet providers in Tilburg op jouw adres bieden. Doe de internet speedtest

Kies het abonnement dat bij je past

Er is heel veel keus tussen abonnementen en het is lastig om de juiste internetsnelheid te kiezen. Want welke snelheid past nu bij je woonsituatie? Wij hebben dit voor jou wat overzichtelijker gemaakt zodat jouw keuze makkelijker wordt. Welke internet snelheid heb je nodig?

Sneller glasvezel internet Tilburg

De werkelijke internetsnelheid die je in Tilburg ontvangt is afhankelijk van meerdere factoren. Omdat internet in ons leven steeds belangrijker wordt is het wel van belang dat er een snelle en betrouwbare verbinding is. Wij hebben een checklist voor snel internet om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van je verbinding. Bekijk de checklist snel internet

Budget Alles-in-1 Caiway DELTA KPN Odido Online.nl Youfone Ziggo

Internet in Tilburg

Tilburg is een stad in de provincie Noord-Brabant en is tevens de hoofdstad van de gemeente Tilburg. Tilburg is onder te verdelen in meerdere stadsdelen, namelijk Binnenstad, Oud-Zuid, Tilburg Oost, Oud-Noord, Tilburg Noord, Tilburg West en Reeshof. Daarnaast zijn er nog een aantal overige wijken. In al deze stadsdelen en wijken is het mogelijk om een internet abonnement af te sluiten.

Tilburg staat bekend om het dorpsgevoel en de Brabantse gezelligheid. Daarnaast heeft Tilburg meerdere natuurgebieden om de hoek, namelijk Stadsbos013, Wandelbos, Oude Warande en Moerenburg. Als je wilt wonen in een grote stad waarbij je binnen een paar minuten in een natuurgebied bent is Tilburg ideaal. De huizenprijzen in Tilburg zijn ook relatief goedkoop, de prijzen in Amsterdam zijn bijna twee keer zo hoog. Allemaal goede redenen om in Tilburg te gaan wonen. Als je gaat verhuizen moet je er natuurlijk wel rekening mee houden dat je een internetverbinding af moet sluiten in je nieuwe huis. Maar wat voor soort internet is er beschikbaar op jouw adres, wat is het beste internet en hoe kun je een internet verbinding afsluiten? Wij leggen jou alles uit over internet in Tilburg.  

Is er glasvezel internet in Tilburg?

Er zijn meerdere internet aanbieders van glasvezel internet in Tilburg. Denk hierbij aan KPN, die verantwoordelijk is voor de aanleg en het beheer van glasvezel in Tilburg. Inmiddels is al ruim 50% van alle huishoudens aangesloten op het glasvezelnetwerk, dit wordt de komende jaren alleen maar meer. In 2019 heeft KPN met de gemeente Tilburg een overeenkomst getekend voor de aanleg van glasvezel in Tilburg. Er zijn meerdere internet providers die glasvezel leveren in Tilburg, dat zijn:

Bovengenoemde internet providers leveren via het KPN netwerk.

Wat is de beste internet provider in Tilburg?

Wij kunnen niet zeggen wat de beste provider in Tilburg is. Dit is namelijk heel erg persoonlijk. Het ligt er ook aan wat jij belangrijk vindt bij een internetabonnement. De een vindt het belangrijk dat een abonnement goedkoop is, de ander vindt het belangrijk om een zo hoog mogelijke snelheid te hebben. Bijna alle internet providers die wij in onze vergelijker hebben staan zijn leverbaar in Tilburg. Ze zijn misschien niet allemaal beschikbaar op jouw adres. Maar hoe weet je dan welke internet provider wel leverbaar is op jouw adres? Daar kom je achter via onze gratis postcodecheck.

Door het doen van onze postcodecheck kun je er achter komen welke internet providers er beschikbaar zijn op jouw adres, en welk soort internet er beschikbaar is. Er zijn drie soorten internet, namelijk DSL, Kabel en glasvezel.

DSL internet in Tilburg is internet via de telefoon aansluiting. DSL staat voor Digital Subscriber Line. De verbinding gaat via koperdraad. Er loopt een hoogfrequent signaal door de telefoonlijn die niet door het menselijk oor te horen is. Dit signaal zorgt er wel voor dat je gebruik kunt maken van het internet. Je hebt ook een modem nodig, het modem zorgt ervoor dat het signaal omgezet wordt in een bruikbaar internet signaal.

Glasvezel internet in Tilburg is de snelste manier om internet voor thuis te ontvangen. Glasvezel internet is stabiel en betrouwbaar en heeft een download- en uploadsnelheid die gelijk zijn aan elkaar. Glasvezel is een draad met glas aan de binnenkant. Dit draad kan supersnel data versturen. De data wordt verstuurd door middel van een laserlicht. Hoe sneller het licht knippert, hoe sneller je internet is. Is er op jouw adres in Tilburg geen glasvezel? Dan zal dat er binnenkort wel aankomen. De gemeente Tilburg is namelijk hard bezig om iedereen op het glasvezelnetwerk te krijgen.

Kabel internet is ook beschikbaar in Tilburg. Kabelinternet is breedbandinternet dat geleverd wordt via het traditionele kabeltelevisienetwerk. Je maakt hierbij gebruik van de kabel die van oudsher bedoeld was voor de televisie. De coax kabel wordt gebruikt met deze internetverbinding. Voor kabelinternet in Tilburg ben je bij Ziggo aan het juiste adres.

Internet afsluiten in Tilburg

Woon jij in Tilburg en wil je graag een internet abonnement afsluiten? Ook dat kan door het doen van onze postcodecheck. Als je weet welke internet providers er leverbaar zijn op jouw adres en welk soort internet je af kunt sluiten, kun je een keuze gaan maken voor het abonnement dat je graag wilt.

Heb jij het abonnement gevonden dat je af wilt sluiten? Dan kun je het abonnement bestellen. Heb jij al een huidig internet abonnement? Dan is het van belang dat je er wel op let dat je over kunt stappen. Meestal sluit je een jaarcontract af. Wanneer je contract afgelopen is wordt deze stilzwijgend verlengt. Als dit het geval is kun je gewoon overstappen naar een andere internetprovider.

Het overstappen heeft een heel groot voordeel, namelijk besparen op je internet. Internet providers bieden namelijk hele mooie welkomstkortingen voor hun nieuwe klanten. Hierdoor ontvang je vaak veel korting of mooie producten. Met deze kortingen kun je wel tot €200,- besparen op je internet (en tv) abonnement.

Blijf je vaak jaren bij je huidige internet provider omdat je het idee hebt dat overstappen veel moeite kost? Dan kunnen wij je van deze gedachte afhelpen. De internet providers in onze vergelijker bieden namelijk allemaal een gratis overstapservice aan. De overstapservice maakt jou het overstappen een stukje makkelijker. Dit houdt namelijk in dat je nieuwe internet provider je huidige abonnement opzegt en je nieuwe abonnement in laat gaan. Dit gebeurt op de dag dat je oude abonnement afloopt. Hierdoor zit je geen dag zonder internet of tv, heb je geen dubbele kosten en hoef je je abonnement niet zelf op te zeggen. Het overstappen is hierdoor voor jou een zorg minder.

Wanneer je overstapt via ProviderCheck krijg je altijd minimaal 10 euro cashback. Je kunt deze cashback heel makkelijk aanvragen door middel van ons cashback formulier.

Wij zetten alle stappen om internet af te sluiten in Tilburg nog even voor je op een rij:

  1. Controleer of je al vrij bent om over stappen.
  2. Doe de gratis ProviderCheck postcodecheck om te kijken welke abonnementen leverbaar zijn op jouw adres in Tilburg.
  3. Kies je abonnement en sluit dit af bij de internet provider van jouw keuze. Geef in het bestelproces aan dat je gebruik wilt maken van de overstapservice.
  4. Op de overstapdatum installeer je het nieuwe modem die je hebt ontvangen en kun je gebruik maken van het internet.
  5. Vul het cashbackformulier en claim je cashback!