100% onafhankelijk
100% gratis
Vragen? 088 3232 032
Je bevindt je hier:
  • Home
  • Internet Eindhoven

Internet snelheid testen

De internetsnelheid die je provider je belooft is vaak niet de daadwerkelijke internsnelheid die je ontvangt. Met onze speedtest ontdek je door het invoeren van je postcode en huisnummer de internetsnelheid die je provider biedt op jouw adres. Ook krijg je te zien welke internetsnelheid andere internet providers jou in Eindhoven bieden. Doe de internet speedtest

Kies het juiste pakket

Zie jij soms ook door de bomen het bos niet meer met al die verschillende internetsnelheden? Welke snelheid past nu bij jouw woonsituatie in Eindhoven? Wij hebben de verschillende internetsnelheden op een rijtje gezet zodat de keuze voor het best passende internetpakket voor jou wat makkelijker wordt. Welke internet snelheid heb je nodig?

Sneller Internet in Eindhoven

De werkelijke internetsnelheid die je in Eindhoven ontvangt is van verschillende factoren afhankelijk. We maken steeds meer gebruik van het internet en dan is een snelle en betrouwbare verbinding belangrijk. Om zo optimaal mogelijk gebruik te kunnen maken van jouw verbinding hebben we een checklist voor snel internet. Bekijk de checklist snel internet

Budget Alles-in-1 Caiway DELTA KPN Odido Online.nl Youfone Ziggo

Eindhoven internet

Eindhoven, de grootste stad onder de rivieren. Gelegen in de provincie Noord-Brabant is Eindhoven de op vier na grootste stad van ons land. Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht gaan Eindhoven voor.

In een grote stad als Eindhoven is internet een belangrijk deel van het dagelijks leven. Zo kijk je online televisie, veel huishoudens maken gebruik van slimme elektriciteitsmeters en we luisteren onze favoriete nummers via Spotify. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden voor internet en tv in Eindhoven? Doe dan nu onze gratis postcodecheck. 

Eindhoven groeit

Weet jij hoe Eindhoven één van de grootste steden van ons land heeft kunnen worden? Voor een groot deel komt dit door de komst en groei van wereldconcern Philips. Dit zorgde voor ontzettend veel werkgelegenheid. Philips zorgde niet alleen voor banen, maar ook voor woningen voor zijn medewerkers en er werd onder andere een verenigingsleven opgezet. Wil je meer weten over de geschiedenis van Philips en wat zij allemaal betekent hebben voor Eindhoven? Breng dan een bezoek aan het Philips Museum, midden in het centrum van Eindhoven.

Natuurlijk is Eindhoven niet alleen Philips, maar nog veel meer. Je vindt in Eindhoven die bekende Brabantse gezelligheid met een binnenstad vol met cafés en restaurants. Tijdens carnaval verandert Eindhoven in Lampegat en barst het feest los. Voetbalclub PSV (Philips Sport Vereniging) komt uit Eindhoven en je bezoekt het Philips Stadion niet alleen voor de thuiswedstrijden, maar ook voor de “Groots met een zachte G” concerten van Guus Meeuwis.

Kortom leven in Eindhoven is meer dan aangenaam. Eindhoven is opgedeeld in verschillende stadsdelen, met elk een eigen karakter. Nu nog ontdekken welke jouw favoriet is:

Welke internet providers in Eindhoven?

Wanneer je kiest voor een stad om in te leven let je onder andere op de sfeer en wat een stad jou te bieden heeft. Een van de belangrijke zaken om op te letten is internet. Een goede internetverbinding is in Nederland tenslotte steeds belangrijker. Mensen werken thuis, je streamt je favoriete serie op Netflix of je zet je thermostaat alvast een graad hoger onderweg naar huis. Een betrouwbare internetverbinding, zonder haperingen, is daarom belangrijk. En dat weten de grote internetproviders ook. Zo wordt er internet geleverd door T-Mobile Eindhoven, KPN Eindhoven en Ziggo Eindhoven.

Via deze internet providers kun je verschillende vormen van internet in Eindhoven ontvangen. Wij zetten de mogelijkheden voor je op een rij:

DSL-internet Eindhoven

Op veel adressen in Nederland, en dus ook in Eindhoven, is DSL-internet leverbaar. Bij deze techniek ontvang je het internetsignaal via de telefoonlijn in je woning. Je kunt tegenwoordig al een internetsnelheid van wel 200Mb ontvangen met DSL-internet.

Maar er zit ook een nadeel aan deze vorm van internet. Je hebt namelijk last van snelheids-verlies, waardoor je vaak niet de snelheid ontvangt die de provider je belooft. Dit heeft onder andere te maken met de afstand van je woning tot de wijkcentrale. Wil je weten wat de werkelijk te behalen DSL-internet snelheid op jouw adres is? Wij geven dit aan in onze vergelijker nadat je de postcodecheck hebt gedaan. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Internet providers die DSL-internet leveren zijn onder andere T-Mobile in Eindhoven, Online.nl en KPN in Eindhoven.

Kabel-internet van Ziggo in Eindhoven

Een andere techniek is kabel-internet dat Ziggo in Eindhoven levert. Bij deze vorm van internet ontvang je het signaal via een coaxkabel in je woning. Kabel-internet van Ziggo zorgt voor een stabiele internetverbinding. Het mooie aan deze techniek is ook dat je de daadwerkelijke internetsnelheid ontvangt die Ziggo in Eindhoven belooft.

Wist je dat je dankzij Ziggo in Eindhoven binnenkort een internetsnelheid van wel 1 Gigabit kunt ontvangen? Dat is razendsnel internet. Momenteel is Ziggo bezig met de voorbereidende werkzaamheden, maar ook nu biedt Ziggo in Eindhoven al een hele snelle en stabiele internetverbinding met een snelheid tot wel 500Mb.

Glasvezel Eindhoven

Dan is er de laatste techniek, namelijk glasvezel in Eindhoven. Kies je voor glasvezel internet dan ontvang je razendsnel en stabiel internet. Je signaal loopt, zoals de naam al doet vermoeden, door een vezel zo dun als een haar, gemaakt van een speciaal soort glas. Maar laten we het niet te technisch maken. 😊

Een voordeel van glasvezel in Eindhoven is dat de uploadsnelheid en de downloadsnelheid gelijk zijn, dit in tegenstelling tot de andere twee technieken. Dit is vooral heel handig als je bijvoorbeeld grote bestanden voor je werk moet versturen.

Helaas is glasvezel in Eindhoven en Nederland nog niet overal leverbaar. Momenteel wordt er door providers als KPN en T-Mobile hard gewerkt aan het glasvezelnetwerk Eindhoven. Maar dit gaat niet vanzelf. Om het glasvezelnetwerk in Eindhoven uit te rollen moet er namelijk gegraven worden. Straten moeten open, wat natuurlijk voor enige overlast zorgt.

KPN Eindhoven heeft al in een aantal delen van de stad een glasvezelnetwerk aangelegd. Maar ook T-Mobile gaat aan de slag. Zij leggen een glasvezelnetwerk in Eindhoven aan in onder andere het centrum en de stadsdelen Strijp en Gestel.

Providers die in de techstad glasvezel internet leveren zijn KPN en T-Mobile in Eindhoven. Daarnaast kunnen partijen als Online.nl, Budget Thuis en Youfone ruimte op het glasvezelnetwerk in Eindhoven inkopen en daardoor ook hun producten leveren.

Voor welke internet provider in Eindhoven kies jij?

Zoals je hierboven kunt lezen, is er wat te kiezen voor internetgebruikers in Eindhoven. Of dat nu DSL-internet, kabel-internet of glasvezel internet is. Voor internetproviders is Eindhoven een belangrijke stad. Dat zien we bijvoorbeeld aan Ziggo, dat alle voorbereidingen treft om zo snel mogelijk supersnel internet te kunnen leveren of T-Mobile en KPN die het glasvezelnetwerk in Eindhoven steeds verder uitbreiden en hopen voor eind 2021 zo’n 100.000 adressen op glasvezel te hebben aangesloten.

Internet gebruikers in Eindhoven kunnen natuurlijk kiezen voor een Internet Only abonnement, maar je kunt bij onze providers ook de volgende combinaties maken: Internet & TV, Internet & Bellen of Internet, TV & Bellen.

Ben je benieuwd welke vorm van internet leverbaar is op jouw adres? En welke internetsnelheid je kunt ontvangen? Doe dan nu de postcodecheck en vergelijk.

Wist je dat je door te vergelijken vaak veel geld kunt besparen? Dat kan oplopen tot wel €200,- per jaar. Providers geven je graag een extra korting als nieuwe klant. Misschien kun je nu wel veel meer internet krijgen voor een lager maandbedrag.