100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie
Je bevindt je hier:
  • Home
  • Internet Den Haag

Internet snelheid testen

De internetsnelheid die je provider je belooft is vaak niet de daadwerkelijke internsnelheid die je ontvangt. Met onze speedtest ontdek je door het invoeren van je postcode en huisnummer de internetsnelheid die je provider biedt op jouw adres. Ook krijg je te zien welke internetsnelheid andere internet providers jou in Den Haag bieden. Doe de internet speedtest

Kies het juiste pakket

Zie jij soms ook door de bomen het bos niet meer met al die verschillende internetsnelheden? Welke snelheid past nu bij jouw woonsituatie in Den Haag? Wij hebben de verschillende internetsnelheden op een rijtje gezet zodat de keuze voor het best passende internetpakket voor jou wat makkelijker wordt. Welke internet snelheid heb je nodig?

Sneller Internet in Den Haag

De werkelijke internetsnelheid die je in Den Haag ontvangt is van verschillende factoren afhankelijk. We maken steeds meer gebruik van het internet en dan is een snelle en betrouwbare verbinding belangrijk. Om zo optimaal mogelijk gebruik te kunnen maken van jouw verbinding hebben we een checklist voor snel internet. Bekijk de checklist snel internet

Budget Alles-in-1 Caiway DELTA KPN Odido Online.nl Youfone Ziggo

Den Haag internet abonnement

Den Haag, ofwel ’s Gravenhage, de koninklijke stad aan zee. Met 11 kilometer strand, weidse duinpartijen, grote parken en culturele rijkdom. In deze stad kun je de koninklijke familie zomaar tegenkomen op straat en struikel je over de Oranjes met de vele historische monumenten. Ook wordt er iedere dag hard gewerkt aan een betere wereld, met als symbool het Vredespaleis. Met dit paleis werd een stevig fundament gelegd voor Den Haag als internationale stad van vrede en recht.

In deze stad is altijd iets leuks te doen. Zo kun je tal van attracties bezoeken, zoals een escaperoom, Madurodam of familiepark Drievliet. Of je kunt genieten van de koninklijke attracties zoals de Ridderzaal, de Paleistuin en Paleis Noordeinde. Wanneer je het leuk vindt om cultuur te snuiven is Den Haag ook een stad die je moet bezoeken. Met haar musea zoals het Mauritshuis, Museum Escher in het Paleis en het Foto Museum Den Haag.

Glasvezel Den Haag of andere verbinding?

Er zijn meerdere soorten internet beschikbaar. Zo heb je glasvezel internet, kabel internet en DSL-internet. Glasvezel internet in Den Haag is nog niet beschikbaar voor alle huishoudens. Wil je weten welk soort internet op jouw adres beschikbaar is? Doe dan onze gratis postcodecheck.

Internet afsluiten in Den Haag

Kabel internet is internet dat wordt geleverd via het traditionele kabeltelevisienetwerk. Kabel internet biedt een stabiele internetverbinding en je kunt met deze vorm van internet al een internetsnelheid van wel 1 gigabit behalen. De downloadsnelheid die je ontvangt ligt bij kabel internet hoger dan de uploadsnelheid.

DSL-internet is internet dat geleverd wordt via de telefoonaansluiting. Wanneer je de DSL-kabel op de juiste manier aansluit, wordt het frequente signaal van het telefoonnetwerk omgezet in een bruikbaar internetsignaal. De maximale internetsnelheid die je met DSL-internet kunt ontvangen ligt met 200Mb lager dan bij de andere technieken. Hou er daarnaast rekening mee dat je niet altijd de snelheid ontvangt die de provider je belooft. Dit heeft onder andere te maken met de afstand van je woning tot de wijkcentrale.

Als laatste is er glasvezel internet. Hierbij wordt informatie met behulp van laserlicht op een betrouwbare en snelle manier verzonden. De upload- en downloadsnelheid zijn gelijk aan elkaar. Met glasvezel internet ontvang je een snel en betrouwbaar internet-signaal.

Op dit moment zijn er twee grote spelers die glasvezel aanleggen. Dat zijn namelijk T-Mobile glasvezel in Den Haag en KPN glasvezel in Den Haag. Beide providers investeren veel in de aanleg van glasvezel in Nederland. Naast T-Mobile en KPN levert Online.nl ook glasvezel in deze stad.

Ziggo is ook een grote speler op de markt van internet providers, maar er is geen glasvezel van Ziggo in Den Haag. Dit komt omdat Ziggo alleen kabel internet levert. T-Mobile en KPN leveren een supersnel en stabiel glasvezelnetwerk zonder haperingen, met een up- en downloadsnelheid tot wel 1Gbit/s.

Wonen in Den Haag?

Den Haag is de hoofdstad van de provincie Zuid-Holland en is de op twee na grootste stad van Nederland, na Amsterdam en Rotterdam. Deze stad is opgedeeld in 12 Haagse wijken. Zo heb je het centrum, met leuke boetiekjes, café’s en musea. Maar dit is ook dé plek om te shoppen of uit te gaan. Andere bekende wijken zijn de Schilderswijk en Stationsbuurt. Deze wijken zijn rijk aan verschillende culturen die boven en naast elkaar leven. De straten zijn vernoemd naar een schilder en midden in de wijk ligt de Haagse Markt, waar de koopwaar de multiculturele samenstelling weergeeft.

Je hebt ook nog de wijken Chinatown, Het Hofkwartier – een wijkje met allure, Buurtschap 2005, Zeeheldenkwartier – één van de gezelligste wijken, Archipelbuurt, Statenkwartier, Belgisch Park, Scheveningen – van vissershave tot badplaats en Kijkduin.

Naast de 12 wijken, is Den Haag onderverdeeld in 8 stadsdelen. Dit zijn centrum, Escamp, Haagse Hout, Laak, Leidschenveen-Ypenburg, Loosduinen, Scheveningen en Segbroek.

Wanneer je in Den Haag wilt wonen heb je dus heel veel keus tussen de verschillende wijken en stadsdelen. Waarbij elke wijk weer haar eigen pluspunten heeft. Wat elke wijk gemeen heeft, is een goede internetverbinding. Er zijn meerdere internet providers die internet in Den Haag leveren.

Wat is de beste internetprovider in Den Haag?

Zoals al eerder genoemd zijn er veel internetproviders die in de grote stad internet leveren. Wil je bijvoorbeeld T-Mobile in Den Haag? Of heb je liever KPN in Den Haag? Wat wij adviseren is om de postcodecheck te doen. Wanneer je de postcodecheck doet kun je zien welke internet providers er op jouw adres internet leveren. Ook kun je zien welke internetsnelheden ze op jouw adres leveren.

Wanneer je een keuze moet maken tussen internetproviders kan de internetsnelheid een grote invloed hebben op jouw uiteindelijke keuze. Ook bieden alle providers net iets andere voordelen. Bij alle internetproviders heb je de keuze tussen meerdere abonnementsvormen, namelijk ‘alleen internet’, ‘internet en tv’, ‘internet en bellen’ en ‘alles-in-1’.