100% onafhankelijk
100% gratis
Vragen? 088 3232 032
Je bevindt je hier:
  • Home
  • Internet Zoetermeer

Internetsnelheid Zoetermeer testen

Heb jij een internetabonnement afgesloten maar heb je niet het idee dat jij de beloofde internetsnelheid ontvangt? Met DSL internet is dit zeker mogelijk. Gelukkig kun je door middel van onze speedtest zien welke snelheid er daadwerkelijk mogelijk is op jouw adres. Ook kun je zien welke internetsnelheid andere providers in Zoetermeer op jouw adres aanbieden. Doe de internet speedtest

Kies het abonnement dat bij je past

Er zijn veel glasvezel internet aanbieders in Zoetermeer waardoor je ook veel abonnementen kunt kiezen. Door het grote aanbod is het lastig om het abonnement te kiezen dat goed bij jou past. Wij willen deze keuze voor jou makkelijk maken. Daarom hebben wij een overzicht gemaakt zodat je kunt zien welke internetsnelheid bij je verbruik past. Welke internet snelheid heb je nodig?

Sneller glasvezel internet Zoetermeer

De internetsnelheid die je werkelijk ontvangt in Zoetermeer is afhankelijk van meerdere factoren. Het internet wordt steeds belangrijker in ons leven en we kunnen ons leven zonder internet haast niet meer voorstellen. Omdat het internet zo belangrijk is, is het van belang dat het ook betrouwbaar en snel is. Wij hebben voor jou een checklist voor snel internet gemaakt zodat zo optimaal gebruik kunt maken van je internet. Bekijk de checklist snel internet

Budget Alles-in-1 Caiway DELTA KPN Odido Online.nl Youfone Ziggo

Glasvezel internet in Zoetermeer

Over Zoetermeer

Zoetermeer is een Nederlandse gemeente en stad in de provincie Zuid-Holland. De gemeente is ontstaan uit een samenvoeging van de gemeenten Zegwaart en Zoetermeer in 1935. In 1962 werd Zoetermeer aangewezen als groeikern van Den Haag. In korte tijd is Zoetermeer qua inwoneraantal uitgegroeid tot derde gemeente van provincie Zuid-Holland. De stad bestaat uit meerdere wijken, namelijk Stadscentrum, Dorp, Driemanspolder, Meerzicht, Buytenwegh, De Leyens, Rokkeveen, Palenstein, Seghwaert, Noordhove en Oosterheem. Naast deze woonwijken is Zoetermeer ook omringt door meerdere industriegebieden. In al deze wijken en industriegebieden is een internetverbinding natuurlijk ook van belang.

In Zoetermeer is altijd iets te beleven, van een uitgebreid winkelaanbod, tot lokale horeca en een veelzijdig aanbod van muziek en cultuur. Een hele populaire trekpleister van Zoetermeer is SnowWorld, waar je indoor kunt skiën of snowboarden. Woon jij al in Zoetermeer of wil je graag in Zoetermeer wonen? Dan is het natuurlijk wel van belang om te weten of er goed internet beschikbaar is. Je kunt gelukkig gewoon DSL internet, Kabel internet en glasvezel internet afsluiten in Zoetermeer. Maar welk soort internet is er dan beschikbaar op jouw adres en hoe kun je internet in Zoetermeer afsluiten? Wij leggen jou uit hoe je (glasvezel) internet in Zoetermeer af kunt sluiten.

Is er glasvezel internet in Zoetermeer?

Sinds kort kun je glasvezel internet in Zoetermeer afsluiten. De internet provider T-Mobile is namelijk op dit moment glasvezel internet in Zoetermeer aan het aanleggen. Er zijn momenteel al ruim 48.000 huishoudens in de wijken Seghwaert, Buytenwegh, De Leyens, Noordhove, Meerzicht, Rokkeveen en het centrum die gebruik kunnen maken van Glasvezel internet. Het netwerk in het noordelijke deel van Zoetermeer is eind 2022 klaar, daarna wil T-Mobile de rest van de wijken aansluiten. Glasvezel internet is super snel en stabiel internet, met een download- en uploadsnelheid die gelijk zijn aan elkaar. Je kunt snelheden halen tot maar liefst 1000 Mbit/s.

Naast glasvezel internet is er ook DSL internet en Kabel internet mogelijk in Zoetermeer. DSL internet wordt aangeboden door KPN, Online.nl, Solcon, Budget Alles-in-1 en Youfone. Kabel internet in Zoetermeer wordt aangeboden door Ziggo. Ziggo is een van de weinige providers die Kabel internet aanbiedt.

Wij hebben de internet providers en welk soort internet zij in Zoetermeer leveren nog even voor jou op een rijtje gezet:

Wat is de beste internet provider in Zoetermeer?

Wij kunnen jou niet vertellen wat de beste internet provider in Zoetermeer is omdat dit iets persoonlijks is. Jij moet voor jezelf bepalen wat je belangrijk vindt aan een internet provider en hier kun jij je keuze voor een provider op baseren. Vind je bijvoorbeeld het soort internet belangrijk, vind je de internetsnelheid belangrijk of kijk je liever naar de prijs? Ook is het belangrijk om te kijken naar welke internet providers er op jouw adres in Zoetermeer leverbaar zijn. Je kunt hier achter komen door onze gratis postcodecheck. Ook kun je door middel van deze postcodecheck zien welk soort internet er op jouw adres beschikbaar is.

Als je de postcodecheck hebt ingevuld komen de abonnementen naar voren die op jouw adres beschikbaar zijn. Je ziet meteen de internet providers die leverbaar zijn en het soort internet dat leverbaar is. Zoals we al eerder genoemd hebben zijn er drie soorten internet, dit zijn DSL-, kabel- en glasvezel internet. Wij leggen deze soorten internet voor jou uit zodat jij kun kijken welk internet jij fijn zou vinden.

DSL staat voor Digital Subscriber Line. Dit is internet via de telefoonlijn, oftewel via de koperlijn. Er loopt een hoogfrequent signaal door de telefoonlijn die wij als mensen niet kunnen horen. Je ontvangt een modem die het signaal van de internet provider ontvangt. Dit signaal wordt door het modem omgezet in een bruikbaar internet signaal. Hierdoor kun je in Zoetermeer gebruik maken van DSL internet.

Kabel internet is internet dat geleverd wordt over het traditionele televisienetwerk, ook wel breedbandinternet. In Zoetermeer is de grootste kabel internet aanbieder Ziggo. Je maakt gebruik van de kabel die van oudsher bedoelt was voor televisie, de coax kabel. Met Ziggo kabel internet kun je een internetsnelheid halen van wel 1000 Mbit/s.

Glasvezel internet is in Zoetermeer de nieuwste vorm van internet. Omdat glasvezel internet op dit moment nog in Zoetermeer aangelegd wordt is het nog niet op elk adres aanwezig. Dit is een hele snelle en betrouwbare vorm van internet, met een download- en uploadsnelheid die gelijk zijn aan elkaar. Je kunt een snelheid halen tot wel 1000 Mbit/s. Hierbij wordt data door een hele dunne kabel van heel dun glas verstuurd door middel van een laserlicht. Hoe sneller dit licht knippert, hoe sneller de data verzonden wordt. Is er op jouw adres in Zoetermeer nog geen glasvezel internet? Dan is de kans groot dat dit binnenkort wel aangelegd wordt. T-Mobile is op dit moment hard bezig om Zoetermeer aangesloten te krijgen op het glasvezelnetwerk.

Internet afsluiten in Zoetermeer

Woon jij in Zoetermeer of ga jij in Zoetermeer wonen? Dan heb je natuurlijk ook een goed internet abonnement nodig. Maar hoe sluit je dit abonnement nu af? Je kunt gebruik maken van onze gratis Postcodecheck. Door het doen van de postcodecheck weet jij welke internet providers kunnen leveren op jouw adres en welke abonnement je af kunt sluiten. Doordat je alle abonnementen kunt vergelijken kun je een weloverwogen keuze maken.

Heb je het abonnement gevonden dat je af wil sluiten? Dan kun je het abonnement bestellen. Zodra je op de bestellen knop klikt wordt je doorgestuurd naar de website van de internet provider zelf. Daar kun je het bestel formulier invullen. Het is wel belangrijk om even te controleren bij je huidige internet provider of je al vrij bent om over te stappen. Meestal sluit je een contract van een jaar af. Na dit jaar wordt je contract stilzwijgend verlengt en kun je gewoon overstappen. Je moet wel rekening houden met een opzegtermijn van een maand.

Wij adviseren om jaarlijks over te stappen omdat je hierdoor veel geld kunt besparen. Dit komt omdat internet providers vaak mooie aanbiedingen voor nieuwe klanten hebben, ook wel welkomstkortingen. Dit is bijvoorbeeld in de vorm van een cashback of cadeautjes.

Het overstapen is heel erg makkelijk en kost totaal geen moeite. De meeste internet providers bieden namelijk een gratis overstapservice aan. Deze service zorgt ervoor je nieuwe provider je abonnement bij je huidige provider opzegt. Ook zorgt je nieuwe provider dat je nieuwe abonnement ingaat op de dag dat je oude abonnement afloopt. Hierdoor heb je geen dubbele kosten en kom je ook niet zonder internet te zitten. Overstappen is dus heel erg simpel.

Als je overstapt via ProviderCheck ontvang je altijd minimaal 10 euro cashback. Je vraagt deze cashback aan via ons cashback formulier.

Wij zetten alle stappen om internet af te sluiten in Zoetermeer voor jou op een rij:

  1. Controleer of je al contract vrij bent bij je oude provider zodat je zeker weet dat je over kunt stappen.
  2. Doe de gratis postcodecheck, zo zie je welke abonnementen leverbaar zijn op jouw adres in Zoetermeer.
  3. Kies het abonnement dat goed bij jou past en sluit deze af. Wil je ook gebruik maken van de overstapservice? Dit kun je doorgeven in het bestelproces.
  4. Installeer je modem op de dag dat je nieuwe internet abonnement in gaat.
  5. Vergeet niet je cashback te claimen door het cashbackformulier in te vullen!