100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie
Je bevindt je hier:

Internetsnelheid Delft testen

Heb jij het idee dat je met jouw internet abonnement niet de beloofde snelheid ontvangt? Dit is zeker mogelijk als je nog DSL internet hebt. Gelukkig kun je dit testen door middel van onze speedtest. Hiermee kun je zien welke snelheid er daadwerkelijk mogelijk is op jouw adres. Daarnaast kun je ook zien welke snelheden andere internet providers op jouw adres in Delft aanbieden. Doe de internet speedtest

Kies het abonnement dat bij je past

In delen van Delft zijn meerdere glasvezel aanbieders beschikbaar, waardoor je een keuze uit veel abonnementen hebt. Met zo een groot aanbod is het natuurlijk lastig om het abonnement te kiezen dat het beste bij jou past. Om deze keuze voor jou wat makkelijker te maken hebben wij een overzicht gemaakt zodat je kunt kijken welke internetsnelheid bij jouw verbruik past. Welke internet snelheid heb je nodig?

Sneller internet Delft

De internetsnelheid die je op jouw adres in leiden daadwerkelijk ontvangt is afhankelijk van meerdere factoren. Het internet wordt steeds belangrijker en we kunnen ons geen leven zonder internet meer voorstellen. Het is belangrijk dat je internet snel en betrouwbaar is. Om optimaal gebruik te maken van je internet hebben wij een checklist voor je samengesteld. Bekijk de checklist snel internet

Budget Alles-in-1 Caiway DELTA Odido Online.nl Youfone Ziggo

Internet Delft – Abonnementen voor thuis vergelijken

Woon jij in Delft en ben je op zoek naar een nieuw internet abonnement voor thuis? Ga je bijvoorbeeld verhuizen naar Delft of wil je graag overstappen? Bij ProviderCheck.nl helpen we je dan graag bij je zoektocht naar het abonnement dat het best past bij jou en je wensen.

Internet providers in Delft

Net als in veel andere plekken in Nederland heb je in Delft de keuze uit drie verschillende soorten verbindingen. Dit zijn glasvezel, DSL en internet via de kabel. Dit betekent dat je de keuze hebt uit vrijwel alle internet providers in Nederland. Heb je bijvoorbeeld een voorkeur voor KPN in Delft of wil je juist Ziggo in Delft ontvangen? De keuze is aan jou een internet vergelijken kan met zoveel keuze behoorlijk lonen!

Houd er rekening mee dat hoewel vrijwel alle huishoudens in Delft internet via kabel kunnen ontvangen (Ziggo), je daarnaast altijd DSL óf glasvezel hebt. Zodra glasvezel op jouw adres aangesloten is en werkt, zul je geen DSL-internet meer kunnen ontvangen. Glasvezel is namelijk niet meer afhankelijk van de afstand tot de wijkcentrale voor de snelheid en is daarnaast minder storingsgevoelig. Dat heeft dus voordelen voor zowel jou als klant, als voor de provider.

Glasvezel in Delft

Ook in Delft wordt het ouderwetse internet via de telefoonlijn (DSL) op steeds meer plekken vervangen door het snellere en stabieler glasvezelnetwerk. Op dit moment (medio 2023) kunnen meer dan driekwart van huishoudens in de gemeente Delft al een glasvezel abonnement afnemen. Dat is een veel hoger aandeel aangesloten huishoudens dan bijvoorbeeld glasvezel in Rotterdam (ongeveer een derde) en glasvezel in Den Haag (ongeveer 60%).

Glasvezel in Delft wordt aangelegd door KPN NetwerkNL, wat betekent dat je glasvezel internet af kan nemen van een aantal verschillende providers. Denk hierbij aan natuurlijk KPN zelf, maar ook T-Mobile, Online.nl en Budget Thuis. Door glasvezel vergelijken verzeker je jezelf van de beste deal en beste voorwaarden.

Let erop dat thuis internet van Tele2 in Delft erg populair was, maar dit inmiddels onderdeel is geworden van T-Mobile Thuis.

Wonen in Delft

Delft is een stad met iets meer dan 100.000 inwoners in Zuid-Holland. De stad ligt tussen Den Haag en Rotterdam in. Delft is na Leiden en Dordrecht de oudste stad van Zuid-Holland (samen met ’s-Gravenzande), het heeft al sinds het jaar 1246 stadsrechten. Het is bovendien de stad waar Willem van Oranje werd vermoord, waardoor het een zeer belangrijke rol heeft gespeeld in de Nederlandse geschiedenis.

Vandaag de dag is Delft vooral een stad waar veel jonge mensen wonen. Ongeveer 30% van de inwoners is tussen de 20 en 29 jaar oud. Dit komt met name door de aanwezigheid van de grote campus van de Technische Universiteit Delft, waar naast de universiteit zelf ook twee hogescholen te vinden zijn. Logisch dus dat veel inwoners van Delft snel en betrouwbaar internet erg belangrijk vinden!

Meer over Delft

Denk je aan Delft, dan is je eerste associatie waarschijnlijk het Delfts Blauw. Deze blauwwitte tekeningen die je voornamelijk op keramiek terugziet wordt al sinds de 17e eeuw gemaakt in Delft. Het is zelfs wereldwijd bekend! Om in de kunsthoek te blijven: wist je dat Johannes Vermeer geboren werd in Delft?

Daarnaast is Delft altijd op tv te zien bij bruiloften en begrafenissen van de koninklijke familie. Deze vinden doorgaans plaats in de Nieuwe Kerk in Delft, waar ook de Koninklijke Grafkelder te vinden is.