100% onafhankelijk
100% gratis
Vragen? 088 3232 032
Je bevindt je hier:

Internetsnelheid Leiden testen

Heb jij het idee dat je met jouw internet abonnement niet de beloofde snelheid ontvangt? Dit is zeker mogelijk als je DSL internet hebt. Gelukkig kun je dit testen door middel van onze speedtest. Hiermee kun je zien welke snelheid er daadwerkelijk mogelijk is op jouw adres. Daarnaast kun je ook zien welke snelheden andere internet providers op jouw adres in Leiden aanbieden. Doe de internet speedtest

Kies het abonnement dat bij je past

In Leiden zijn meerdere glasvezel aanbieders waardoor je een keuze uit veel abonnementen hebt. Met zo een groot aanbod is het natuurlijk lastig om het abonnement te kiezen dat het beste bij jou past. Om deze keuze voor jou wat makkelijker te maken hebben wij een overzicht gemaakt zodat je kunt kijken welke internetsnelheid bij jouw verbruik past. Welke internet snelheid heb je nodig?

Sneller glasvezel internet Leiden

De internetsnelheid die je op jouw adres in leiden daadwerkelijk ontvangt is afhankelijk van meerdere factoren. Het internet wordt steeds belangrijker en we kunnen ons geen leven zonder internet meer voorstellen. Het is belangrijk dat je internet snel en betrouwbaar is. Om optimaal gebruik te maken van je internet hebben wij een checklist voor je samengesteld. Bekijk de checklist snel internet

Budget Alles-in-1 Caiway DELTA KPN Odido Online.nl Youfone Ziggo

Glasvezel internet in Leiden

Over Leiden

Leiden is een stad en gemeente in het noordwesten van de provincie Zuid-Holland. Het stedelijke gebied van Leiden behoort tot de 10 grootste agglomeraties in het land. De stad is na Den Haag de dichtstbevolkte gemeente van Nederland. De stad telt 4 stadsdelen met 10 wijken. Leiden bestaat uit de wijken Binnenstad zuid, Binnenstad noord, Stationsdistrict, Leiden-noord, Roodenburgerdistrict, Bos- en gasthuisdistrict, Morsdistrict, Boerhaavedistrict, Merenwijkdistrict en Stevenshofdistrict. Een goede internetverbinding is in al deze wijken natuurlijk wel van belang.

Leiden is een typische studentenstad en heeft de oudste Universiteit van Nederland. Op ieder hoekje is wel iets te ontdekken waardoor de stad een echte toeristische trekpleister is. Zo heeft Leiden een rijke historie, veel hofjes, honderden monumenten, 13 musea en een bruisende binnenstad. Zo kun je bijvoorbeeld varen door de Leidse grachten, heerlijk een drankje doen bij een van de restaurantjes, een dagje shoppen of verdwalen door romantische steegjes. Woon jij al in deze bruisende stad of wil je er graag naartoe verhuizen? Dan is het natuurlijk wel belangrijk om te weten of er een goede internet verbinding beschikbaar is. Je kunt gelukkig DSL internet, kabel internet en glasvezel internet afsluiten in Leiden. Welk soort internet er op jouw adres beschikbaar is en hoe je internet in Leiden af kunt sluiten leggen wij jou uit!

Is er glasvezel in Leiden?

In een deel van Leiden is al glasvezel internet beschikbaar. Dit is vooral in de buurten De Waard, Noorderkwartier, Houtkwartier en Tuinstadwijk. KPN is in januari 2022 begonnen met de aanleg van ruim 47.000 glasvezel aansluitingen in Leiden. KPN verwacht in 2025 de werkzaamheden voor glasvezel internet afgerond te hebben zodat dan bijna iedereen in Leiden snel glasvezel internet kan ontvangen.

Naast glasvezel internet is er ook DSL internet en Kabel internet mogelijk in Leiden. DSL internet wordt aangeboden door Solcon, Budget Alles-in-1, Online.nl en Youfone. Kabel internet in Leiden wordt aangeboden door Ziggo. Ziggo is een van de weinige providers die Kabel internet aanbiedt.

Wij hebben de internet providers en welk soort internet zij in Leiden leveren nog even voor jou op een rijtje gezet:

Wat is de beste internet provider in Leiden?

De beste internet provider is een persoonlijke keuze, daarom kunnen wij jou niet vertellen wat de beste provider is. Het is dus belangrijk om voor jezelf te bepalen wat je belangrijk vindt aan een internet provider. Hier kun je je keuze op baseren. Denk bijvoorbeeld aan het soort internet, de internetsnelheid of de prijs. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar welke internet providers er op jouw adres in Leiden leverbaar zijn. Door onze gratis postcodecheck te doen kun je hier achter komen. Ook kun je door middel van deze check zien welk soort internet er op jouw adres beschikbaar is.

Na het invullen van de postcodecheck zie je de providers en abonnementen die op jouw adres beschikbaar zijn. Ook zie je het soort internet dat leverbaar is. Er zijn drie soorten internet, namelijk DSL internet, Kabel internet en Glasvezel internet. Wij lichten deze drie soorten internet toe.

DSL internet is internet via de telefoonlijn, of ook wel de koperlijn. DSL staat voor Digital Subscriber Line. Door de telefoonlijn loopt een hoogfrequent signaal die we als mensen niet kunnen horen. Het signaal wordt opgepikt door een modem en omgezet naar een bruikbaar internet signaal. Het modem ontvang je van de internet provider. Op deze manier kun je in Leiden gebruik maken van DSL internet.

Internet dat via het traditionele televisienetwerk geleverd wordt is kabel internet, ook wel breedband internet genoemd. De grootste aanbieder van kabel internet in Leiden is Ziggo. Je maakt gebruik van de coax kabel, deze kabel was van oudsher bedoelt voor televisie. Met kabel internet van Ziggo kun je een snelheid van wel 1000 Mbit/s halen.

De nieuwste vorm van internet in Leiden is glasvezel internet. Deze vorm van internet is nog vol in aanleg en is daarom nog niet op elk adres in Leiden aanwezig. Het internet dat je ontvangt is snel en betrouwbaar, met een download- en uploadsnelheid die gelijk zijn aan elkaar. Je kunt een snelheid halen tot 1000 Mbit/s. De data wordt door middel van lasterlicht door een hele dunne kabel van heel dun glas verstuurd. Hoe sneller het licht knippert, hoe sneller de data verzonden wordt. Is er op jouw adres in Leiden nog geen glasvezel internet aanwezig? De kans dat dit binnenkort aangelegd wordt is groot.

Internet afsluiten in Leiden

Woon jij in Leiden of ga je in Leiden wonen? Dan wil je natuurlijk ook een goed internet abonnement. Het is heel makkelijk om een abonnement af te sluiten, door middel van onze gratis postcodecheck. Door onze gratis postcodecheck te doen weet jij welke internet providers kunnen leveren op jouw adres in Leiden en welke abonnementen je af kunt sluiten. Je kunt alle abonnementen met elkaar vergelijken zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Als je het abonnement gevonden hebt die je af wilt sluiten kun je het abonnement bestellen. Door op de bestellen knop te klikken wordt je doorgestuurd naar de website van de internet provider zelf. Je kunt hier het bestel formulier invullen. Je sluit het abonnement dus ook af bij de provider zelf en niet bij ons. Het is wel belangrijk om even te controleren of je al vrij bent om over te stappen. Je bent vrij om over te stappen als je contract afgelopen is. Na het aflopen van je contract wordt hij altijd stilzwijgend verlengt en kun je maandelijks opzeggen. Houdt er dan wel rekening mee dat je een opzegtermijn van een maand hebt.

Door jaarlijks over te stappen kun je veel geld besparen. Daarom adviseren wij om jaarlijks de check te doen om te kijken of je een goedkoper abonnement af kunt sluiten. Veel internet providers hebben mooie aanbiedingen voor nieuwe klanten, ook wel welkomstkorting, in de vorm van cashback of een cadeautje.

Het is heel makkelijk om over te stappen en dit kost totaal geen moeite. Dit komt doordat de meeste internet providers een overstapservice aanbieden. Door deze service zegt je nieuwe provider je abonnement bij je huidige provider op. Daarbij zorgt je nieuwe provider dat je nieuwe abonnement ingaat op de dag dat de oude verloopt. Zo kom je niet met dubbele kosten te zitten en zo kom je ook niet zonder internet te zitten. Overstappen is dus heel erg simpel, je hoeft zelf weinig te doen.

Als je overstapt via ProviderCheck ontvang je altijd minimaal €10,- cashback. Je kunt deze cashback zelf aanvragen via ons cashback formulier.

Wij zetten alle stappen om internet (en tv) af te sluiten in Leiden voor jou op een rij:

  1. Controleer bij je oude internet provider of je al contractvrij bent. Zo weet je zeker of je al over kunt stappen.
  2. Doe op onze site de gratis postcodecheck. Hierdoor weet je welke abonnementen er op jouw adres in Leiden leverbaar zijn.
  3. Maak een keuze tussen de abonnementen en sluit het abonnement af dat het best bij je past. In het bestelproces kun je aangeven dat je gebruik wilt maken van de overstapservice.
  4. Op de dag dat je nieuwe internet abonnement ingaat kun je je modem installeren, deze ontvang je van je nieuwe provider.
  5. Claim je cashback! Dit kun je doen door het cashback formulier in te vullen.