100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie
Je bevindt je hier:

Internetsnelheid Zwolle testen

Heb jij het idee dat je met jouw internet abonnement niet de beloofde snelheid ontvangt? Dit is zeker mogelijk als je nog DSL internet hebt. Gelukkig kun je dit testen door middel van onze speedtest. Hiermee kun je zien welke snelheid er daadwerkelijk mogelijk is op jouw adres. Daarnaast kun je ook zien welke snelheden andere internet providers op jouw adres in Zwolle aanbieden. Doe de internet speedtest

Kies het abonnement dat bij je past

In delen van Zwolle zijn meerdere glasvezel aanbieders beschikbaar, waardoor je een keuze uit veel abonnementen hebt. Met zo een groot aanbod is het natuurlijk lastig om het abonnement te kiezen dat het beste bij jou past. Om deze keuze voor jou wat makkelijker te maken hebben wij een overzicht gemaakt zodat je kunt kijken welke internetsnelheid bij jouw verbruik past. Welke internet snelheid heb je nodig?

Sneller internet Zwolle

De internetsnelheid die je op jouw adres in leiden daadwerkelijk ontvangt is afhankelijk van meerdere factoren. Het internet wordt steeds belangrijker en we kunnen ons geen leven zonder internet meer voorstellen. Het is belangrijk dat je internet snel en betrouwbaar is. Om optimaal gebruik te maken van je internet hebben wij een checklist voor je samengesteld. Bekijk de checklist snel internet

Budget Alles-in-1 Caiway DELTA KPN Odido Online.nl Youfone Ziggo

Internet Zwolle thuis vergelijken

Bij ProviderCheck.nl helpen we je graag om het beste internet voor de beste prijs te ontvangen bij jou thuis. Ook in de gemeente Zwolle, waar onze internet vergelijker veel gebruikt wordt. We kunnen je daarmee haarfijn laten zien wat de beste internet aanbiedingen in Zwolle zijn en wat momenteel de meest populaire abonnementen zijn in deze gemeente.

Vul bovenaan deze pagina je postcode en huisnummer in om binnen enkele seconden alle mogelijke internet abonnementen op jouw adres te ontdekken. Dit is volledig vrijblijvend en gratis. Daarnaast krijg je van ons altijd €10 extra cashback korting wanneer je een abonnement via deze pagina afsluit.

Providers Zwolle

In Zwolle heb je veel keuze uit verschillende internet providers. De meeste providers leveren hier via het glasvezelnetwerk of in sommige gevallen nog over DSL (internet via de telefoonlijn). Laatstgenoemde verbinding wordt echter meer en meer vervangen door het snellere en stabielere glasvezel netwerk. Dit netwerk is eigendom van KPN Netwerk, maar vrijwel alle bekende providers kunnen internet bij jou thuis leveren via dit netwerk. In Zwolle zal DELTA Netwerk waarschijnlijk binnenkort ook beginnen met extreem snel glasvezel op bedrijventerreinen.

In Zwolle kun je echter ook kiezen voor Ziggo internet, wat de enige provider in deze gemeente is die internet levert via de kabel. Kabel internet is veel sneller dan DSL-internet, maar kent het als deze verbinding het nadeel dat de uploadsnelheid significant lager is dan de downloadsnelheid.

Glasvezel Zwolle

Niet alleen in Zwolle, maar feitelijk in heel Nederland, is er veel vraag naar glasvezel internet. Niet zo gek, want dit is momenteel de snelste en meest betrouwbare internetverbinding van Nederland. Kabel internet kan weliswaar dezelfde downloadsnelheid behalen, maar de uploadsnelheid ligt hier veel lager.

Woon je in Zwolle? Dan is de kans groot dat ook jij thuis gebruik kunt maken van een glasvezel internet abonnement. Glasvezel in Zwolle heeft namelijk een dekking van ongeveer 90% (medio 2023). Dat betekent dat vrijwel iedereen die dit wil gebruik kan maken van een glasvezel abonnement van bijvoorbeeld KPN internet of T-Mobile Thuis.

Zit jouw huis bij de 10% waar nog geen glasvezel is aangelegd in Zwolle? Laat dan hieronder vrijblijvend je gegevens achter om op de hoogte te blijven.

Laat jouw gegevens achter en wij laten je direct weten wanneer er glasvezel op jouw adres beschikbaar is.

Bedankt voor jouw aanmelding!

Wonen in Zwolle

Zwolle is de hoofdstad van de provincie Overijssel. Met bijna 135.000 inwoners is het echter niet de grootste stad van de provincie. Die eer gaat naar de stad Enschede. Desalniettemin is het met een stad van deze grootte natuurlijk logisch dat er veel vraag is naar betrouwbaar en snel internet. Het staat dan ook in de top 20 van grootste steden van Nederland.

Zwolle is al een oude stad die in de Middeleeuwen al gesticht is. Zwolle is dan ook een zogeheten Hanzestad en was daarmee onderdeel van een internationale samenwerking tussen verschillende steden rond de Oostzee en Noordzee in de Middeleeuwen. Ook bijvoorbeeld Nijmegen en Arnhem waren hier lid van.

Zwolle kent 16 wijken, waarvan de grootste Stadshagen, Ittersum en Schelle zijn. Het is een stad met een groeiende werkgelegenheid en ook een nog steeds groeiend aantal inwoners.