100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie
Je bevindt je hier:

Internetsnelheid Arnhem testen

Met een DSL abonnement is het mogelijk dat jij een lagere internetsnelheid ontvangt dan de snelheid die jouw internet provider je belooft. Er zijn veel factoren die hier een rol in mee spelen, waarvan de belangrijkste de afstand van je huis tot wijkcentrale is. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat je een 100 Mbit/s abonnement hebt afgesloten terwijl je maar 80 Mbit/s ontvangt. Je kunt met onze speedtest kijken welke snelheid er daadwerkelijk op jouw adres aanwezig is zodat je niet voor een verassing komt te staan. Je kunt daarnaast ook zien welke internetsnelheden de andere providers in Arnhem bieden. Doe de internet speedtest

Kies het abonnement dat bij je past

Door het brede aanbod van internet providers en abonnementen kan het lastig zijn om een juiste keuze te maken voor je internet thuis. Je wilt namelijk een abonnement kiezen die bij jouw verbruik past. Wij hebben voor jou een overzicht gemaakt met welke snelheid bij jou past. Zo hopen wij jou te kunnen helpen met jouw keuze naar het beste internet abonnement. Welke internet snelheid heb je nodig?

Sneller glasvezel internet Arnhem

Internet wordt steeds belangrijker in ons leven, door factoren zoals thuiswerken, gamen en streamingdiensten. Het is dus wel van belang dat je een goede internetsnelheid kunt ontvangen. De snelheid die je in Arnhem kunt ontvangen is afhankelijk van meerdere factoren. Een hele stabiele en betrouwbare internetverbinding is glasvezel internet. Dit is helaas nog niet overal aanwezig. Merk jij dat jouw internetsnelheid niet optimaal is? Je kunt zelf ook veel stappen doornemen om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van je internet. Van al deze stappen hebben wij een checklist gemaakt zodat jij dit voor jezelf door kunt nemen. Bekijk de checklist snel internet

Budget Alles-in-1 Caiway DELTA KPN Odido Online.nl Youfone Ziggo

Glasvezel internet in Arnhem

Over Arnhem

Arnhem is zowel een stad als een gemeente in Nederland. Daarbij is het ook de hoofdstad van Gelderland. Met haar 164.096 inwoners is Arnhem de twaalfde gemeente van Nederland. De stad Arnhem wordt verdeeld in 3 stadsdelen, namelijk Arnhem-Centrum, Arnhem-Noord en Arnhem-Zuid. Sinds ongeveer 2020 is Arnhem zich aan het ontwikkelen in technologie en energie en door de ligging heeft Arnhem zich ook goed kunnen ontwikkelen als handelsregio.

Arnhem is een hele leuke stad, met veel weelderig groen, maar ook een bruisende stad. Je kunt bijvoorbeeld heerlijk wandelen op de Veluwezoom, de stad in om te shoppen, musea ontdekken of een bezoekje brengen aan de magische kastelen. De drie natuurgebieden bij deze stad zijn de Liemers, de Veluwezoom en de Betuwe. Omdat Arnhem zoveel te bieden heeft is het een hele leuke stad om in te wonen. Woon jij al in Arnhem, ga je verhuizen binnen Arnhem of ga je verhuizen naar Arnhem? Je hebt hoe dan ook een internetverbinding nodig. Maar hoe weet je welke internetverbinding er beschikbaar is op je adres en hoe je internet kunt afsluiten? Wij leggen jou uit hoe je (glasvezel) internet in Arnhem af kunt sluiten.

Is er glasvezel internet in Arnhem?

Gelukkig is er in Arnhem al volop glasvezel internet aanwezig, namelijk al bijna in de helft van de huishoudens. Het grootste deel van deze aansluitingen bevindt zich net buiten het centrum van Arnhem. Er is al (gedeeltelijk) glasvezel aanwezig in de volgende wijken: Elden, Klarendal, Malburger, Presikhaaf, Statenkwartier, Spijkerkwartier en Velperweg-Noord. Op dit moment wordt glasvezel aangelegd in de volgende wijken: Alteveer / Cranevelt, Geitenkamp, Monnikenhuizen en Arnhemse Allee. Een van de providers die glasvezel aanlegt in Arnhem is KPN. KPN richt zich de komende jaren op de wijken Gulden Bodem, Presikhaaf en Velperweg.  

Als je een abonnement wilt hebben op glasvezel internet kun je kiezen uit meerder pakketten, namelijk alleen internet, internet & tv, internet & bellen en alles-in-1. KPN is een van de glasvezelaanbieders in Arnhem, maar er zijn meerdere internet providers die glasvezel internet aanbieden in Arnhem. Is er nog geen glasvezel internet beschikbaar op jouw adres in Arnhem? Dan is er gelukkig ook nog kabel internet en DSL internet. Beide technieken zijn ook prima. Wij zetten de internet providers en welk soort internet zij in Arnhem leveren voor jou op een rij:

Wat is de beste internet provider in Arnhem?

De keuze voor een internet provider is heel persoonlijk, daarom kunnen wij niet zeggen wat de beste internet provider in Arnhem is. Jij moet namelijk kijken wat voor jou belangrijk is. Denk hierbij aan het soort abonnement, de prijs of het soort internet. Ook is het belangrijk om te kijken of een internet provider wel leverbaar is op jouw adres. Glasvezel internet is namelijk nog niet op alle adressen aanwezig, omdat het op veel adressen nog aangelegd moet worden. Je kunt met onze gratis postcodecheck controleren Welke internet provider op jouw adres levert en welk soort internet er mogelijk is op jouw adres.  

Als je de postcodecheck hebt gedaan zie je wat er allemaal op jouw adres mogelijk is, zoals het soort internet, de internet providers die op jouw adres leveren en de internetsnelheden die gehaald kunnen worden. Er zijn drie soorten internet, namelijk glasvezel internet, kabel internet en DSL internet. Wij zullen deze soorten internet toelichten zodat je weet wat er bij jou past.

Glasvezel internet is de nieuwste vorm van internet. Glasvezel internet in Arnhem is in veel huishoudens al een optie, maar helaas is het nog niet in elk huishouden aanwezig omdat het nog aangelegd moet worden op veel adressen. Met glasvezel internet wordt er een lasterlicht door een heel dun draad van een soort glas gestuurd. Dit laserlicht knippert en hoe sneller het licht knippert, hoe sneller de internetverbinding is. Glasvezel is snel, stabiel en betrouwbaar en de up- en downloadsnelheid zijn gelijk aan elkaar. Dit is alleen bij glasvezel internet het geval. Je kunt snelheden halen tot wel 1000 Mbit/s. Kun jij nog geen glasvezel internet in Arnhem afsluiten? Dan heb je een grote kans dat dit in de komende jaren wel een mogelijkheid wordt.

Naast glasvezel internet is kabel internet ook een heel betrouwbaar en stabiel internet soort. Hiermee ontvang je internet via het traditionele televisienetwerk, of ook wel breedbandinternet. Je maakt gebruik van de coax kabel die van oudsher bedoeld was om televisie mee te kijken. In Arnhem is Ziggo de grootste kabel internet aanbieder. Je kunt een snelheid halen van maar liefst 1000 Mbit/s.

Als laatste is er nog DSL internet, Digital Subscriber Line. Dit is internet via de oude telefoonlijn, de koperlijn. Deze soort internet is minder snel dan glasvezel- en kabel internet en de snelheid wordt ook beïnvloed door factoren van buitenaf. Er loopt een hoogfrequent signaal door de telefoonlijn die wij niet kunnen horen. De internet provider zendt dit signaal uit en het modem pikt dit signaal op. Het modem zet dit signaal weer om naar een bruikbaar signaal waardoor we gebruik kunnen maken van het internet. Je hebt dus altijd een modem in huis, deze ontvang je van je internet provider. Met DSL internet is er een maximale snelheid te halen van 100 Mbit/s.

Internet afsluiten in Arnhem

Woon jij in Arnhem of ga je verhuizen naar Arnhem? Dan heb je natuurlijk ook een internet verbinding nodig. Het afsluiten van een internet abonnement is heel erg makkelijk en wij helpen je daar mee. Je kunt bij ons namelijk de gratis postcodecheck doen. Door middel van deze check kun jij kijken wat er mogelijk is op jouw adres zodat je alle abonnementen goed kunt vergelijken.

Weet jij welk abonnement je af wilt sluiten? Dan klik je op bestellen en word je doorgestuurd naar de website van de provider. Hier vind je het bestelformulier. Het is voordat je gaat overstappen wel belangrijk om even te kijken of je al contract vrij bent bij je huidige provider. Je sluit meestal een jaarcontract af bij een internet provider. Als dit jaar voorbij is wordt je contract stilzwijgend verlengt. Is dit het geval bij jou? Dan kun je gewoon overstappen. Hou rekening met een opzegtermijn van een maand.

Door jaarlijks internet te vergelijken en over te stappen kun je flink wat geld besparen. Dit komt omdat veel internet providers hele mooie kortingen bieden voor nieuwe klanten, in de vorm van cashback, een korting of cadeautjes. Stap je via ProviderCheck over? Dan ontvang je altijd minimaal €10,- cashback. Deze cashback kun je aanvragen via ons cashback formulier.

Wij zetten alle stappen om internet af te sluiten in Arnhem voor jou op een rij:

  1. Controleer of je al contract vrij bent bij je huidige provider zodat je zeker weet dat je over kunt stappen.
  2. Doe onze gratis postcodecheck zodat je weet wat er mogelijk is op jouw adres in Arnhem.
  3. Kies het abonnement dat bij jou past en sluit deze af. Als je gebruik wilt maken van de overstapservice kun je dit aangeven in het bestelformulier.
  4. Je ontvangt en installeert je modem op de dag dat je nieuwe abonnement in gaat.
  5. Claim je cashback!