100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie
Je bevindt je hier:
  • Home
  • Internet De Wolden

Internetsnelheid De Wolden testen

Heb jij het idee dat je met jouw internet abonnement niet de beloofde snelheid ontvangt? Dit is zeker mogelijk als je nog DSL internet hebt. Gelukkig kun je dit testen door middel van onze speedtest. Hiermee kun je zien welke snelheid er daadwerkelijk mogelijk is op jouw adres. Daarnaast kun je ook zien welke snelheden andere internet providers op jouw adres in De Wolden aanbieden. Doe de internet speedtest

Kies het abonnement dat bij je past

In De Wolden zijn meerdere glasvezel aanbieders beschikbaar, waardoor je een keuze uit veel abonnementen hebt. Met zo een groot aanbod is het natuurlijk lastig om het abonnement te kiezen dat het beste bij jou past. Om deze keuze voor jou wat makkelijker te maken hebben wij een overzicht gemaakt zodat je kunt kijken welke internetsnelheid bij jouw verbruik past. Welke internet snelheid heb je nodig?

Sneller internet De Wolden

De internetsnelheid die je op jouw adres in leiden daadwerkelijk ontvangt is afhankelijk van meerdere factoren. Het internet wordt steeds belangrijker en we kunnen ons geen leven zonder internet meer voorstellen. Het is belangrijk dat je internet snel en betrouwbaar is. Om optimaal gebruik te maken van je internet hebben wij een checklist voor je samengesteld. Bekijk de checklist snel internet

Budget Alles-in-1 Caiway DELTA KPN Odido Online.nl Youfone Ziggo

De Wolden internet vergelijken (Drenthe)

Op zoek naar de beste internet provider in de Wolden (Drenthe)? Geen zorgen, bij ProviderCheck.nl helpen we je graag op weg. Vul hierboven vrijblijvend je postcode en huisnummer in. Onze vergelijker checkt vervolgens voor je welke providers op jouw adres kunnen leveren. We tonen je hierna alle mogelijk abonnementen inclusief prijzen en voorwaarden. Het beste internet abonnement voor jou heb je zo snel gevonden!

Extra geld besparen? Je ontvangt van ons altijd €10 extra (cashback) korting wanneer je je nieuwe internet abonnement afsluit via ProviderCheck.nl!

Providers de Wolden

In de Wolden is internet via de telefoonlijn (DSL) inmiddels vervangen door het snelle en stabiele glasvezelnetwerk. Daarmee heb je hier nog de keuze uit internet via glasvezel of internet via de kabel. Bij glasvezel heb je de keuze uit verschillende providers, waaronder KPN en T-Mobile. Je kunt hier ook kiezen voor Ziggo internet, wat altijd internet via de kabel is. Ziggo is ook de enige leverancier van dit type internet in de Wolden.

Bij alle providers kun je terecht voor internet, tv en bellen. Ook is het vaak mogelijk een combikorting te ontvangen wanneer je een internet abonnement voor thuis afsluit bij dezelfde provider als je mobiele abonnement (voor Ziggo is dit Vodafone in de Wolden).

Op sommige plekken in het buitengebied is het lastig om een bekabelde internetverbinding te ontvangen. Wanneer dit bij jou thuis het geval is, ben dan niet bang dat je zonder internet komt te zitten. Speciaal voor de buitengebieden in Nederland is namelijk 4G voor thuis ontwikkeld. Hiermee kun je ook televisie kijken.

Glasvezel de Wolden

Gemeente de Wolden is één van de voorlopers op het gebied van glasvezel. De gemeente heeft namelijk een dekking van maar liefst 99%. Dat betekent dat praktisch iedereen die in de Wolden woont gebruik kan maken van het snelste en meest stabiele netwerk van Nederland. Dat is zeker niet overal in Drenthe het geval, zo is de dekking van glasvezel in Assen op dit moment (medio 2023) bijvoorbeeld nog onder de 50%.

Bij glasvezel internet kun je kiezen voor een aantal verschillende grote en ook kleinere providers. Twijfel je daarom welke je moet kiezen voor de beste prijs en voorwaarden? Maak dan gebruik van onze speciale pagina voor glasvezel vergelijken. Zo gepiept!

Wonen in de Wolden

De Wolden is een gemeente in de provincie Drenthe, die ten zuiden grenst aan de gemeentes Staphorst en Hardenberg in Overijssel. In Drenthe zelf bevindt de gemeente zich naast Westerveld, Meppel en Hoogeveen.

De Wolden heeft 13 officiële dorpskernen waarvan Zuidwolde de meeste inwoners kent. In totaal heeft de gemeente iets minder dan 25.000 inwoners. Andere grotere dorpskernen in de gemeente zijn Ruinerwold, Ruinen, de Wijk en Koekange. De overige dorpskernen hebben elk minder dan 1.000 inwoners.

In de Wolden moet je vooral zijn voor de natuur. Je bevindt je hier midden tussen de weilanden, bossen en heiden. Bovendien vind je in de gemeente kenmerkende Drentse Saksische boerderijen, net als historische molens en kerken. Daarmee is het een populaire vakantiebestemming voor rust, cultuur en recreatie.